Bryczesy

Nasturcja-Renata   Moi trzej mężczyźni :)
10 grudnia 2014 15:06
tego niestety nie wiem, bo jeszcze nie mam tych bryczków  🙁 dopiero zamierzam kupić i wypróbować, więc nie pomogę. Zapytaj DressageLife, ona ma kilka par  😉
[quote author=Nasturcja-Renata link=topic=217.msg2241321#msg2241321 date=1418223967]
tego niestety nie wiem, bo jeszcze nie mam tych bryczków  🙁 dopiero zamierzam kupić i wypróbować, więc nie pomogę. Zapytaj DressageLife, ona ma kilka par  😉
[/quote]
właśnie chyba w jej poście było to że lej średnio trzymający 😉
a tak się jeszcze zastanawiałam, czy miał ktoś lub planuje mieć te co niedawno się pojawiły w decathlonie z pełnym lejem ? bo patrząc po zdjęciach wyglądają nawet nieźle, tyko nwm z czego ten lej ? co to ten ich bi-stretch i jak by działał  🤔
tak wyglądją u nich  💘

ktoś coś wie jak tam z nimi ?
Livia   ...z innego świata
10 grudnia 2014 19:12
Zygzakowa, wydaje mi się że forumowa Naciau chyba kupowała bryczesy z Deca. I zamiast skrótów ("nwm"😉 używaj całych słów, to nie boli 😉
Zygzakowa, wydaje mi się że forumowa Naciau chyba kupowała bryczesy z Deca. I zamiast skrótów ("nwm"😉 używaj całych słów, to nie boli 😉

przepraszam za te skróty 🙇 jako rzadki bywalec forum a za to częsty facebooka powiem - siła przyzwyczajenia 
ale obiecuję poprawę  :kwiatek: ( poprawiać mnie jak znowu coś nie tak zrobię, a niech się uczę forumowego życia 😉
i dzięki za info co do tego kto ma 😉
ZygZakowa, forumowego? Chyba polszczyzny, przynajmniej w minimalnej wersji.
ZygZakowa, forumowego? Chyba polszczyzny, przynajmniej w minimalnej wersji.

masz rację (aż głupio się przyznać), ale skończmy już ten off topic 😉 🚫
wracając do bryczesów - chyba już znalazłam co chciałam, ale wie ktoś może jak wypada rozmiarówka w hkm ( konkretnie to lauria garrelli )? słyszałam że jest troszkę zaniżona
i jakby miał ktoś jakieś zdjęcia royal toskana purple ... bo w internecie jest chyba tylko katalogowe i to przodu, tyłu brak   😵

EDIT: interpunkcja 😉
HKM zawsze wypadają ciut większe.
Miałam do czynienia z trzema modelami bryczesów HKM. Wszystkie ten sam rozmiar, 36. W jedne ledwo weszłam, model Helsinki są identyczne do 36 Euro-star, a softshelowe, takie wściekle różowe (nie mogę sobie przypomnieć, jak się nazywa model) są trochę za luźne.
Miałam do czynienia z trzema modelami bryczesów HKM. Wszystkie ten sam rozmiar, 36. W jedne ledwo weszłam, model Helsinki są identyczne do 36 Euro-star, a softshelowe, takie wściekle różowe (nie mogę sobie przypomnieć, jak się nazywa model) są trochę za luźne.

Napisałam do sklepu i mi zmierzyli 😉 to ten typ co jest troszkę zaniżona rozmiarówka wiec można sobie przy okazji podnieść samoocenę mieszcząc się w 36 😉
xxagaxx, nie zawsze... zależnie od modelu niestety
Brzask   kucyk,kucyk...a to kawał s.........
12 grudnia 2014 10:15
HKM zawsze wypadają ciut większe.

nie zawsze. ja normalnie noszę 38, przy dobry wiatrach wcisnę się w 36, wzięłam HKM zimowe winner one się chyba nazywają w rozmiarze 38 i nie czuje się komfortowo, następne brałabym 40
No to widocznie ja trafiłam na same modele co wypadały większe.
Ja mam wrażenie że Gloocklery wypadają na lekko większe, kiedyś zamówiłam takie czarne z pasem panterkowym i musiałam odsyłać i wymieniać na mniejsze. reszta jak dla mnie w miarę trzyma rozmiarówkę aczkolwiek fakt że mają tendencję do bycia "lekko większymi" w porównaniu z Pikeurami🙂 ale to akurat przyjemniejsze dla duszy :P
Brzask bo chyba softshelle zawsze są mniej elastyczne i przez to ma się na początku trochę inne wrażenie🙁
13 grudnia 2014 06:44
Dotarły moje softshelle Easy Rider 🙂 Wykonanie porządne, materiał wydaje się być ciepły, ale próbę przejdą dzisiaj, jak będę parę ładnych godzin siedziała (dosłownie) na hali na szkoleniu 😉
Livia ja mam Easy Rider Zohra (nie softshell) i je uwielbiam! Mega wygodne, bardzo dobrze się piorą, brud się ich "nie ima"-mogłabym w nich jeździć/chodzić naokrągło...
Ja się bardzo rozczarowałam Easy Riderami. Podobnie HKMy też nie powaliły. Niestety dla mnie istnieje tylko Cavallo, Pikeur i ESy. Chcę jeszcze wytestować Equiline i Kingslandy, bo niestety wszelkie MH, Fair Playe itp to dla mnie wyrzucanie kasy w błoto.
Według mnie kingslanda i equiline gorzej dopasowują sie od pikeur es i cavallo
13 grudnia 2014 17:11
Dziewierz, ja mam chyba Marie i dały radę dziś na hali, po siedzeniu ok.4 godziny w nogi było mi ciepło, tylko ręce i stopy zmarzły 😉 Zohry softshell miałam okazję kiedyś pomacać i zrobiły też na mnie bardzo dobre wrażenie 🙂

xxagaxx, dlaczego się rozczarowałaś? Wykonanie nie takie, ciepło nie takie? 🙂
Livia, ja miałam Easy Rider zwykłe, nie softshele. Materiał do bani, leje skulkowały się chyba po 3-4 użyciach.
HKMy mam Softshele i źle leżą, uwierają mnie niesamowicie przy nogawkach bo ta elastyczna końcówka jest dziwnie zszyta, są mniej ciepłe niż moje Felixy Buhlery, no i lej też jest po 1 zimie skulkowiony. Moje Buhlery ze mną 3 zimę i wyglądają jak nówki 😉
xxagaxx, o którym z modeli HKM softshell piszesz?
Pytam, bo mam jedne sofshelle tej firmy i zastanawiam się nad drugą parą. Jednak są o połowę tańsze od Pikeurów, a ta para, którą mam przeżyła zeszłą zimę w idealnym stanie 🙂
LG, Laura Girelli czy jak jej tam :P
Mówisz o tych konkretnie:
http://www.gnl.pl/bryczesy-zimowe-hkm-lg-majestic-softshell.html

Z moich dotychczasowych doswiadczeń, kolekcja Lauria Garelli jest generalnie słaba jakościowo. Mi zwykłe bryczki z tej kolekcji bardzo szybko się poniszczyły 🙁 leżą ładnie i dobrze się je nosi, ale mam je jakoś od maja czy czerwca tego roku. Użytkuję na przemian z kilkoma innymi bryczesami a już wyglądają na prawdę średnio 🙁 lej skulkowany, rzepy trzymają słabo...
Natomiast softshell po zeszłym sezonie intensywnego użytkowania (mamy halę, jeżdżę 2 konie cały rok) wyglądają bardzo dobrze 🙂 z tym, ze ja mam HKM Winter Softshell 🙂

Edit: literówki
_Gaga, tak, mowie dokladnie o tych. Ja się zraziłam i pewnie na przyszłą zimę zamówię sobie z Kramera Felixy. Cena podobna a przynajmniej bryczki są niezniszczalne.
Ja tez mam te softshelle z hkm i jak na razie jestem zadowolona ale używam ich dopiero jakies 1,5 miesiąca.
Ja je mam dokładnie od tego momentu co xxagaxx i jest bardzo zadowolona, leżą super, lej cały. Ale krój mają zdecydowanie dla biodrzastych, mierzące je szczuplutkie osoby zawsze miały nadmiary materiału tu i ówdzie, mimo, że teoretycznie rozmiar był ok.
Czy ma ktoś opinie o bryczesach Horka, tych ze wstawkami flex zamiast rzepow?
15 grudnia 2014 09:38
xxagaxx, rozumiem. Ja póki co jestem z tych Easy Riderów zadowolona, no ale zobaczymy, jak przetrwają najbliższe miesiące 🙂

Kuszą mnie też softshellowe Yorki, może dam radę niedługo je także wypróbować 🙂
ekuss   Töltem przez życie
15 grudnia 2014 12:20
Mial ktos takie? Strasznie mi sie podobaja, ale wiadomo- na zdjeciu wszystko ladne.

http://www.gnl.pl/bryczesy-z-lejem-silikonowym-hkm-pro-team-helsinki.html
Ja mam te silikonowe od czerwca tego roku. Bardzo fajne, materiał taki całoroczny ze wskazaniem na wiosnę. Silikonowe kolana dobrze trzymają. chwilę poo praniu lekko tracą przyczepność, ale po jednej jeździe jest już znów ok. I nie farbują a tego bałam sie najbardziej!
ekuss   Töltem przez życie
16 grudnia 2014 10:30
Dziekuje  :kwiatek: Balam sie jak ten silikon- on nie sciera sie po jakims czasie?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się