Grupa studentów poszukuje koni z okolicy Lublina z chorobami układu oddechowego (głównie chodzi o RAO). Właściciel nie będzie ponosić żadnych kosztów związanych z badaniami i postępowaniem leczniczym. Konie zakwalifikowane miałyby 2-krotnie robione badanie endoskopowe - przed leczeniem i po leczeniu. Leczenie będzie preparatem ziołowym (dodatek do paszy), który już mamy zakupiony. Proszę o kontakt osoby, które byłyby zainteresowane współpracą - nam jest to potrzebne do badań naukowych, napisania artykułu do czasopisma naukowego, a także do wyjazdu na konferencję naukową 🙂
Poszukujemy również koni z sarkoidami, bez ponoszenia kosztów przez właściciela, również do badań naukowych.
Stefanek,
może dodaj do tematu ... "do badań nad RAO/sarkoidozą",
od razu będzie wiadomo o co cho.
Stefanek, ja mam klacz z RAO... Napisz mi na PW o co dokładnie chodzi.
Stefanek mi tez napisz priv, o co konkretnie chodzi znajoma ma konia z początkowym rao, pozwoli badać ale nie pozwoli podać żadnych leków, koń stoi za zalewem zemborzyckim.
Prosze na priv. Słyszałam od znajomego z wety o sarkoidach a o tym nie. mam klacz źrebna najprawdopodobniej z COPD oddycha tłocznia brzuszna bardzo mocno.