Bisha no taki mały Całusek to jest.
Edzia69 tyle to wiem, ale zastanawia mnie masć podstawowa, niby jest to czarny ale jakby jednak też deresz.
Najprawdopodobniej karo-srokato-tarantowaty. Ta dereszowatość moim zdaniem są wynikiem działania geny tarantowatego.
Możetak być, tam gdzie ma to kare to jest to przemieszane z białym włosem.
Według google krzyżówka zebry z Clydesdalem
Biczowa, : Chcę takiego! 😍 😍 😍
U nas swego czasu tez się źrebak w paski urodził. Niestety po pierwszej zmianie sierści okazał się być zwykłym gniadym.
Na poprzedniej stronie on jest 😉 Nawet sporo zdjęć wrzuconych 😉
niby offtop ale w sumie nie -> [s]czy ktoś kojarzy w których numerach Konia Polskiego były artykuły nt. maści koni? [/s]Bądź poleca literaturę związaną z tym tematem? (oprócz 'identyfikacja koni' - wlasnie zakupiłam🙂😉
To jest achałek? Wydawało mi się, że nie ma u nich tarantów...
Nie ma, to musi być jakaś mieszanka.
To jest Appaloosa x Ahkal Teke.
Tak pisze na jego stronie.
http://alania-stud.com/index.php?page_id=9&id=1518
dzięki za rozwianie wątpliwości😉 sama na tą jego stronkę nie trafiłam
Kayri, jest napisane, albo piszą. 🙂 Sorry, musiałam.
Koń cudowny.
Jak się nazywa ten rodzaj taranta co na zdjęciu, które wrzucam?
Edit: Mi to najbardziej wygląda na "płatki śniegu" 🤔
jaka to maść? kupione jako apallosa (przynajmniej w większości, bo ojciec moze być miksem z arabem albo kucem, matka tez taka ale w cętki, albo jak ten pół tekiniec wstawiony powyzej (nie pamietam 🙁 ale w stadzie byly takie i takie i wiekszosc spokreniona, co z czym to tylko wierzyć w pamięć i chęć powiedzeia prawdy pana indianina... dla którego nawet jak ma kuca w przodkach to dalej jest A....
na zime ciemnieje, latem jaśnieje...(zdjecie troche przeswietlone..moze poszukac innego, albo zrobic...)
nie ma wyraźnych plamek sierści
Tarant na pewno, prawdopodobnie dość jasny werniksowy.
dziekuje 🙂 sądzilam, ze jakoś bardziej skomplikowanie... mamy jeszcze takiego ale + plamy- opisany tarant (te jeszcze nie opisany), ale tak tu czytam, ogladam i już na jakiegoś dereszowato-kasztanowato-taratowatego obstawialam 😉
Dziewczyny, mam nadzieję że wybrałam dobry wątek 😉 Czy możecie mi powiedzieć jakiej maści jest ten koń? Ciemnogniady? Skarogniady? Czy może jeszcze jakiś inny? Konik jest rasy arabskiej, z tego co wiem matka była siwa, a ojciec ciemnogniady. Fotki są robione w lecie, teraz konik nabrał zimowej sierści i znacząco ściemniał w miejscach podpalania, natomiast w tych jaśniejszych kolor pozostał taki sam.
Mi się wydaje że ciemnogniady tylko strasznie mu sierść i włosie od słońca wypłowiały.

A może taki cukiereczek? 😀
Pursat, to aż tak mocno przydymiony palomino jest?
emptyline, oficjalnie tak, a jak jest naprawdę? Nie wiem. 😉
Co to jest "malowaniec"?
Ty i "malowaniec", no, no 🙂
Koń z dużą ilością i dużymi białymi odmianami 😉