Jeździecka Rewia Mody (odzież, obuwie i reszta sprzętu)
A są gdzieś w ofertach w takiej cenie do zamówienia od zaraz w rozmiarze 72? 🙂 MOŻE jeszcze z 600zł bym zdzierżyła... Ale szczerze wole już mój workowaty 38 Horki, który jest jaki jest i wysłużony strasznie ale jest...
Spróbuje jeszcze trochę poczekać może coś się znajdzie 😉 Az tak mnie nie nagli a wiem doświadczenia, ze czasem warto poczekać 🙂
ja kupowałam na sprzetjezdziecki.com i wzielam na 12 rat wiec nie odczułam az tak bardzo tego ze wywaliłam ponad 600 zł 🙂
Orientuje się ktoś, czy ta kamizelka ma suwak rozpinany od dołu?
http://www.gnl.pl/kamizelka-hkm-lg-majestic.html
Z tego co pamiętam nie ma, ale nie dam sobie głowy uciąć 😉
Mam pytanie o tą kurtkę Fair Play, jak wypada rozmiarówka, czy jakiś cieplejszy polar wejdzie, czy lepiej brać większy rozmiar?
http://cavalloshop.pl/produkt/kurtka-softshell-fair-play-jolly-kobalt-granat.htmlZ góry dziękuję :kwiatek:
Equi.dream dzięki. Czyli odpada...
Libella, potwierdzam, nie ma na 100%
okunka tu masz tabelę rozmiarów dla tej kurtki
http://sklepagar.pl/jezdziec/1327--kurtka-damska-fp-jolly.html
Freska - dziękuję bardzo :kwiatek:
Dziewczyny, jak wypada rozmiarówka kurtek Kingslanda? :kwiatek:
Pialotta, jakich? Unisex czy damskie?
i takie i takie :kwiatek:
Pialotta, ja mam Unisexy dwie, i tam rozmiar S to taki normalny M/L. Raczej w stronę Lki 😉 Damskie IMO wypadaja normalnie.
Okunka masz u Nas w stajni Mke do przymierzenia od zaraz w siodlarni tylko wersja granat z zielonym pod spodem 🙂
Cudny jest ten softshell tylko jak przymierzałam ta Mke to byłaby fajna mimo, że jestem chuda (zmieściłabym trochę ubrań pod spód) ALE strasznie była szeroka u dołu w pasie...
Ciekawa jestem czy Ska tez taka by była nieproporcjonalnie szeroka u dołu...
Pialotta, ja mam Unisexy dwie, i tam rozmiar S to taki normalny M/L. Raczej w stronę Lki 😉 Damskie IMO wypadaja normalnie.
dziękuje :kwiatek:
a orientuje się ktoś jeśli chodzi o rozmiarówkę damskich?
Wzięłam FP jolly softshell S i tragedii nie ma, polar pod spód wchodzi tylko rękawy dość wąskie 😉 ale można rozpiąć więc jest ok. Mimo wszystko jakbym miała zamawiać jeszcze raz to wzięłabym rozmiar większą bo jednak kilka warstw w zimę już nie wejdzie. Wykonana bardzo fajnie, z dobrych materiałów wiec mogę polecić :kwiatek:
Pomocy, już od roku szukam płaszcza zimowego i nie mogę znaleźć nic bo oby odpowiadało takim wymaganiom, chcę żeby:
był ciepły, typowo zimowy, na mrozy
był długi tj zakrywał uda
miał suwak, guziki, rozcięcie z tyłu coś by można było w nim jeździć
był jak najmniej udziwniony, gładki jak najmniej pikowany, NIE błyszczący jak z lateksu, bez kołnierzy odstających na pół głowy .
i kosztował najlepiej mniej niż 600zł
czyli zwykły ciepły prosty płaszcz bez udziwnień za normalną cenę. Na prawdę nie chcę cudów.
najbardziej zbliżony jest Anky "Isabella" ale w żadnym opisie nie ma że, ma rozcięcie z tyłu i na żadnym zdjęciu nie ma go na koniu.
bardzo ładny jest też Pikeur "Agneta" ale cena powala no i nie wiadomo jak jest długi.
widział ktoś coś takiego?
lusia722 , no właśnie ten HKM oglądałam już ale nie dość że się błyszczy to jeszcze ma ten podniesiony kołnierz. 🙄
Ale tego Horze nie widziałam, dzieki! Niestety, szukam dalej 😉 Coraz bardziej skłaniam się do Anky...
Dziewczyny, ponawiam pytanie.
Orientuje się ktoś jak z rozmiarówką damskich kurtek Kingslanda?
Jestem osobą szczupłą i drobną, mam 167 cm wzrostu, ubrania noszę S i nie mam zielonego pojęcia jaki rozmiar wziąć. Znalazłam jakieś tabele na Equishop, ale według mnie podane tam rozmiary są wzięte z kosmosu.
Pomocy! Szukam kamizelki aby sprawdziła się na treningi w zimie na hali. Najlepiej żeby była z wysokim kołnierzem, ciepła i dopasowana w talii, w okolicach 200zł.
Widział ktoś coś takiego?
Pialotta ja mam 165cm wzrostu i wszystkie kingslandy mają dla mnie za długie rękawy. Na szerokość damska S jest standardowa, ale rękawy robią dla osób wysokich. O ile przy bluzach to nie przeszkadza, to przy kurtkach jest wkurzające i wyglądam jak w ciuchach po starszej siostrze.
Brzask a Euro-Star ? Jako jedyny ma fajne gumki na uda, nic nie klapie podczas jazdy 😉 A w HKMie ten kołnierz się ukłąda i materiał wcale nie błyszczy tak jak to zdjęcie sugeruje.
Pialotta ja mam 165cm wzrostu i wszystkie kingslandy mają dla mnie za długie rękawy. Na szerokość damska S jest standardowa, ale rękawy robią dla osób wysokich. O ile przy bluzach to nie przeszkadza, to przy kurtkach jest wkurzające i wyglądam jak w ciuchach po starszej siostrze.
O, właśnie! Widziałam tabele rozmiarów na Equishop i stwierdziłam, że musi z nimi być coś nie tak, bo XS wychodziło wszędzie na styk, a rękawy długie jak nie wiem..
Dziewczyny, jak teraz jakościowo wypadają bryczesy HKM, Horze i Fair Play? Wytrzymują intensywne użytkowanie i częste pranie? Podskoczyły z jakością czy lepiej dozbierać do Pikeura/ES? Z dwa lata temu dałam FP szansę i się zupełnie zraziłam, ale może od tamtej pory coś się zmieniło na plus?
Szukam bryczesów na zimę z softshellu, które polecacie? co sądzicie o HKM Laura Garelli albo Horze Frost?
(na marginesie, mój rozmiar Pikeura/ES zawsze na mnie pasuje i dobrze leży, niezależnie od modelu. A jak się zabrałam za przymierzanie innych marek to każde portki leżą jakoś dziwnie. Tu sie wbija, tu za krótkie..)
Czy wiecie moze jak nazywa sie kolekcja euro-stara, w ktorej jest blekitny kantar w paski z owczej welny? Probowalam znalezc w internecie roznymi sposobami, jednak niczego sie nie doszukalam, na szamatoholikach rowniez go nie znalazlam 🙁
equi.dream, Euro-star ten:
http://www.sprzetjezdziecki.com/eurostar-plaszcz-sharon-damski-kolekcja-jesienzima-2014-p-10604.htmlBardzo mi się podoba i cena nie jest zła ale znalazłam ideał 😍 i już zamówiłam:

I teraz pytanie: jak wygląda rozmiarówka? potrzebuję 38/40 Lka będzie dobra?
disco rewelacyjne softshelle miała Lauria Garelli w zeszłym roku, spróbuj szukać, czy coś gdzieś nie zostało. Kolekcja majestic.
Brzask ten, ten 😉 a ideał to co to ?
Dziewczyny, jak teraz jakościowo wypadają bryczesy HKM, Horze i Fair Play? Wytrzymują intensywne użytkowanie i częste pranie? Podskoczyły z jakością czy lepiej dozbierać do Pikeura/ES? Z dwa lata temu dałam FP szansę i się zupełnie zraziłam, ale może od tamtej pory coś się zmieniło na plus?
Szukam bryczesów na zimę z softshellu, które polecacie? co sądzicie o HKM Laura Garelli albo Horze Frost?
(na marginesie, mój rozmiar Pikeura/ES zawsze na mnie pasuje i dobrze leży, niezależnie od modelu. A jak się zabrałam za przymierzanie innych marek to każde portki leżą jakoś dziwnie. Tu sie wbija, tu za krótkie..)
Horze bardzo poprawilo sie jakosciowo i wygladem. Dalam szanse bryczesom i sa genialne. Warto kupic jak ma sie ograniczone fundusze. pikeur czy euro-star to nie jest ale jakosc milion razy lepsza niz kilka lat temu.
Elt Arosa model z 2012 roku chyba prawie nigdzie już niedostępny, niestety to samo z rozmiarówką nie ma Mki, mam dostać Skę do przymiarki ale wydaje mi się że, Lka będzie lepsza...
Fair Play też aktualnie bez zarzutu.
za to nowe Pikeur i ES kiszka,
bardzo spadły z jakości, blakną szybko 🙄