Kraków i okolice-spotkania,odpowiedzi i pytania...

Znalazłam artykuł o ich wcześniejszych "działaniach".
hony, przeczytalam ze twoj znajomy terrorysta.... Ale w ironicznej formue tez by pasowalo ;-)
Wiecie może gdzie można tanio w Krakowie i okolicach kupić euro palety (drewniane)?
:kwiatek:
Jakiś skład budowlany pewnie, ale może macie jakieś namiary 🙂
Nie masz po sąsiedzku żadnej budowy? Mi palety, co prawda nie euro ale praktycznie identyczne, załatwili panowie z budowy wlaśnie, za flaszkie 😉
Mi się kojarzy coś takiego w Zabierzowie, na początku jadąc z Krakowa po prawej zaraz za wiaduktem kolejowym, a jeszcze przed Rudawą. Na pewno palety tam nieraz jakieś stały.  😁
estena   Wariat nad wariaty.
26 września 2014 07:32
dumkowa stacja cpn w Czyżowie - to jest na trasie Kraków-Bochnia mają stosy takich palet  😉
Dziś i jutro w Niepołomicach są Pola Chwały 2014, między innymi pokazy kawaleryjskie
http://www.polachwaly.pl/index.php?mode=general-reconstruction
Bylo super 🙂 nie jestem miłosniczka takich historycznych rzeczy niby ale bylo mega.
Byl pokaz musztry i pokaz mnie 😀
Jutro jest tylko msza i jakas parada, nie ma pokazow. Ale basardzo fajnie 🙂

Edit: mozliwe ze naklamalam, na odchodne ktos mowil ze jutro jakis ułański pokaz... Pewna nie jestem. No i msza konna ale podobno nie polowa.
Zorilla, "pokaz ciebie" brzmi ciekawie 😉 a co tam robiłaś?

Ja niestety byłem tylko chwilę rano, jak jeszcze się rozkładali 🙁

Tutaj kilka zdjęć: [[a]]https://twitter.com/search?f=realtime&q=%23POLACHWALY[[a]] (w tym konne)

Według http://www.polachwaly.pl/index.php?mode=general-schedule w niedzielę są "Inscenizacje bitewne i pokazy kawaleryjskie"
Koleżanka ze zdjecia robila pokaz w damskim siodle i ujezdzenia bez ogłowia, a ja skoków bez ogłowia i sztuczek w stylu step hiszpanski, uklony, stanie deba etc... Poza tym byla musztra, szabla i lanca oraz skoki przez lance i stol.
A to chyba kojarzę. Ujezdzenie bez oglowia też w damskim siodle?
Bylismy o 17.
Niee no jakies poszanowanie dla tradycji musi byc
Z innej beczki  😎 Gdzie w Krk kupić wiejskie jajka? Takie prawdziwe, od kury ze wsi, karmionej zbożem i trawą? Mogą być nawet (za przeproszeniem) u*rane, albo mogę je wyciągać prosto spod kury, byle byłyby prawdzie 😀 (najlepiej okolice Krowodrzej, Kleparza).
Kleparz? 🙂
albo Imbramowski
Kami   kasztan z gwiazdką
30 września 2014 16:07
Tylko kupując tam nie masz nigdy pewności czy ta trawa, którą kura dziobałą nie rosła np. koło wylotówki na Warszawę i nie jest upstrzona różnymi dodatkami w postaci metali ciężkich... Radzę poszukać po wsiach i znaleźć stałego dostawcę  🙂 My mamy babkę od której bierzemy mleko, jaja, ziemniaki, fasolę, bób - wiem gdzie mieszka, wiem gdzie się krowa pasie i w jakich warunkach są kury. Wbrew pozorom tacy ludzie chętnie sprzedają, bo im brakuje do emerytury  🙂
Chyba nikt nie wrzucał, może nie wszyscy wiedzą, może nie u wszystkich dzielnica wrzucała info do skrzynek :  Budżet Obywatelski 2014

https://www.krakow.pl/budzet/127762,artykul,glosowanie_przez_internet.html

Można zagłosować przez internet: wystarczy zweryfikować się adresem zamieszkania i numerem pesel i mieć ukończone 16 lat.
Trzeba wybrać 5 projektów w skali wybranej lub zamieszkiwanej dzielnicy oraz 5 w skali ogólnomiejskiej przyznając im punkty od 5 do 1. Jest trochę fajnych projektów moim zdaniem potrzebnych, a kilka wręcz śmiesznych typu ,,zakup tonera czy tam artykułów biurowych za 44 zł"  😂
Głosować można do 5 października.
madmaddie   Życie to jednak strata jest
02 października 2014 12:27
madmaddie o rany...  🤔 Ale z drugiej strony: jest popyt to i jest podaż. To trochę jak z tymi piszczącymi smokami, sprzedawanymi na Rynku: niby tandetne, ale ludzie (zwłaszcza dzieci) chętnie kupują...
Pursat   Абсолют чистой крови
02 października 2014 13:41
Z innej beczki  😎 Gdzie w Krk kupić wiejskie jajka? Takie prawdziwe, od kury ze wsi, karmionej zbożem i trawą? Mogą być nawet (za przeproszeniem) u*rane, albo mogę je wyciągać prosto spod kury, byle byłyby prawdzie 😀 (najlepiej okolice Krowodrzej, Kleparza).

www.facebook.com/pages/Krowodrza-to-nie-przymiotnik 🤬 😀
a ktoś mi o tym ostatnio wspominał...

shame on me  🤬

Tu masz:
http://www.wolnywybieg.pl/sklepy/
Jestem na kongresie przy ul. ŁAZARZA.
Gdzie znajde niedrogi nocleg w okolicy?
Co warto teraz zwiedzac w Krk majac jeden dzien?
Gdzie zjesc? Gdzie na spotkanie ze znajomymi przy dobrej kawie?
Odszczekuję uroczyście moje krytyczne uwagi na temat Cricoteki!
Widziałam ją z drugiej strony Wisły i wrażenie było paskudne. Wczoraj pomaszerowałam zobaczyć z bliska.  👀
To jest przepiękne! Radzę się wybrać. Oszałamia.
I pytanie: czy ktoś widział wczoraj dron latający nad Podgórzem? Pod wieczór. Przedziwne wrażenie.
13 października 2014 17:04
Dziewczyny po raz kolejny szukamy dwóch osób (najlepiej dziewczyn) do obsługi stoiska z biżuterią na Jamarku Bożonarodzeniowym na Rynku Głównym!!! Podobno mamy bezrobocie, a nijak nie możemy znaleźć chętnych... Proszę rozpowiedzcie wśród znajomych, rodziny, studentów. Więcej info na pw  🙂
Kto mi poleci jakieś dobre miejsce, gdzie wymienię opony? To moja pierwsza zima z samochodem 😉 nie mam jeszcze "swojego" serwisu.
Szepcik w którym rejonie Krakowa?
Szczerze? Moje opony są teraz na Mistrzejowicach, więc może być gdzieś tam, Prądnik Czerwony, Olsza. Mieszkam w centrum, więc może być też centrum, Bronowice, ok. ronda mogilskiego, grzegórzeckiego. A za rok będe mieszkać gdzieś indziej, więc może być gdzieś indziej 😉 więc ważne, żeby był dobry 😉
20 października 2014 14:27
Szepcik przy skrzyżowaniu Piastowskiej i Podchorążych są dwa dobre punkty, ale nazw nie znam  🙁 Jak tam podjedziesz to na pewno zobaczysz, bo oba są przy ulicy.
Szepcik polecam chłopaków z Auto Doktora z okolic Ronda Czyżyńskiego (kawałek od Sołtysowskiej) http://autohol24.eu/wulkanizacja.html
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się