Konie srokate

tzn na szyi pod grzywą 🙂
nie moge edytowac ! :/
Dementek   ,,On zmienił mnie..."
10 listopada 2013 17:39
Sahara- Poczytaj o hodowli koni (szczególnie o rasie huculskiej i/lub dziedziczeniu maści). Czasem koń nie wydaje się srokaty (ma tylko odmianę/y na nogach), a w badaniu genetycznym wychodzi, że jest srokaty. I np. klacz gniada (a genetycznie gniado-srokata) urodzi po gniadym ogierze srokatego kasztanka.

Piękne te wasze srokatości  😜 Sama kiedyś marzyłam o tak umaszczonym koniu.
kiara   Wczoraj to historia, jutro to tajemnica...
17 listopada 2013 06:01
Mój maluch z wczoraj 🙂
Kiara super maluch  😍
Mój troszkę z tych ,,mniejszych,, choc już nie tak mała jak kiedy po raz pierwszy wrzucalam tu zdjęcia  😉
Figiel nadal na sprzedaż, nowi nie doszli właściciele ze Szczecina po miesiącu stwierdzili że rezygnują (wpłacili zadatek) bo to za daleko i nie mają jak go przywieść...
fajny ten Figielek 🙂. I co zadatek został? bo zadatek bezzwrotny - choć na utrzymanie (lub jego część) w tym czasie co koń był w rezerwacji by było.
Ja bedę szukać jakiegos grubasa do spacerków do lasu dla męża, ale to na wiosnę Tak się łudzę, ze znajdę konia zdrowego, spokojnego, zrobionego pod siodłem i do bryczki. Powoli przestaję się łudzić, że przy tym będzie cenowo atrakcyjny 😉
Coś wątek ucichł, postanowiłam więc go nieco ożywić. Oto mój przystojniak:
To może ja dołączę naszego srokacza  😍

6 letni ogier APH - Final Smoking Gun

Piękny łatek  🙂
oliviabp   moje spełnione marzenie-DEWONA
13 grudnia 2013 19:15
A oto moja srokata dziewczynka.
A.   master of sarcasm :]
04 stycznia 2014 17:41
W linku zdjęcia naszego ogiera Leo Rex, rasy tradycyjny koń cygański (Traditional Gypsy Cob), jednego z wielu naszych srokaczy: http://eco-gypsy.com/gypsy-stallion/
Piękny, a te szczotki na nogach całkiem dodają mu uroku. Chyba nie łatwo jest z ich pielęgnacją??
A.   master of sarcasm :]
04 stycznia 2014 18:20
Bardzo łatwo, wystarczy specjalny olej i nawet błoto niestraszne.
Westa startowała w Jaszkowie w HPP dzieci, oba półfinały na czysto i wybierałem się na niedzielę zobaczyć ją w finale, ale okazało się, że ta grupa finały ma dzisiaj i nie dojechałem 🙁
znalazłem za to filmik
Łaciata   Forever in my heart ♥
04 czerwca 2014 13:35
Witamy wszystkich ponownie i się przypominamy z młodą już czterolatką.. w obiektywie Pani Doroty Klinowskiej  😍

😲 piękna!  😍
Piękna jest  🙂 Moje zdjęcie gorsze, bo z telefonu, ale zawsze coś:

05 czerwca 2014 11:21
Dziękuję dziewczyny 😉

Bursztynowa - Fajne łaciate.... czekam na zdjęcia w całości 🙂
To on upolowany lepszym sprzętem 🙂 Kilka postów wcześniej też są jego zdjęcia
05 czerwca 2014 18:28
Bursztynowa -  fajny 🙂 pasuje mu west 🙂😉 Moja lepiej wygląda w klasyku :P
Łaciata Ja ogólnie jeżdżę raczej klasycznie :p To bardzo mądry koń (czasem za bardzo). Szybko opanował otwieranie drzwi od stajni, rozwiązywanie się z uwiązu podczas czyszczenia i inne sztuczki.

Twoja też fajna, kawał konia 😀 Ile ma wzrostu??
05 czerwca 2014 20:41
Bursztynowa - cwaniaczek Ci wyrósł :P moja umie się rozwiązywać, ale jakoś nie robi tego nagminnie. Moja dokładnie nie wiem ile ma :P Ponad rok temu miała 161, a teraz cholerka wie...sama jestem ciekawa, ale miarki nie mam. Ona na żywo to masywny zbity koń :P
Hejo! Chcę się pochwalić swoim nowym nabytkiem  🙄 Wczoraj przyjechała do mnie.
Pierwsze chwile w nowej stajni:

Dzisiejsza jazda:
Wow! Ale piękna  🙂 🙂 🙂 Ile ma lat??  Życzę owocnej współpracy
Bursztynowa 5 lat i jest mega grzeczna i chętna do pracy  🏇 dziwnie mi, bo zawsze jeździłam konie z charakterkiem  🤣
Ma ktoś konia po Paonie ? (Anonim- Palenica)?  Wstawi ktoś fotkę?🙂
Tutaj jest fajny ogier z licencją srokaty Rejent po Efez -
domiwa   W poszukiwaniu prawdy, mojej prawdy...
11 marca 2015 19:42
ogurek Co w rodzinie to nie zginie.🙂 ale znowu jezdzi brat🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się