Atak wirusa 1 kwietnia? (Conficker)

Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
31 marca 2009 14:56
Wierzycie w to?

Bo mi się wydaje że to ściema.
Raczej hackerzy którzy 'poważnie' traktują włamy na komputery nie nagłaśniają kiedy gdzie i jaki wirus atakuje... 🙄
Bischa   TAFC Polska :)
31 marca 2009 15:17
1 kwietnia to Prima Aprillis  😎 Więc pewnie taki żarcik  😂
31 marca 2009 15:26
Haha, też się właśnie zastanawiam czy to nie żarcik, bo na interii czy inych serwisach trąbią o tym wirusie już od kilku tygodni...
A ja pierwsze słyszę. Znaczy, że co, jak wejdę 1 to mi cały system padnie czy co to ma być?
31 marca 2009 18:21
Lotnaa   I'm lovin it! :)
31 marca 2009 21:06
To raczej nie Prima Aprilis, bo właśnie w tutejszych wiadomościach też o tym słyszałam. Mam nadzieję, że re-volta itd będzie mi jutro działać  👿
no i mamy 1 kwietnia a mi jak narazie wszystko dziala 😅
caroline   siwek złotogrzywek :)
01 kwietnia 2009 10:04
no i mamy 1 kwietnia a mi jak narazie wszystko dziala 😅

a u mnie była mega awaria prądu... nawet internet nie działał 😵 moze to coś znaczy 👀 😁
caroline- w centrum? wlasnie mialam super przyjemnosc utknac najpierw przy trzech krzyzy na skrzyzowaniu bez swiatel- a potem to samo kawalek dalej.
odcinek, ktory normalnie pokonuje 5 minut pokonalam w 42 😅 plus dwie sytuacje o krok od stluczki.

kocham to miasto 🥂

wirusa brak.
caroline   siwek złotogrzywek :)
01 kwietnia 2009 10:12
centrum :emota200609316:
deborah   koń by się uśmiał...
01 kwietnia 2009 10:30
zen może masz a jeszcze nie wiesz, ze masz 😉 dzień się jeszcze nie skończył haha
tez tak moze byc 😉
i jak tam wasze kompy po 1 kwietnia?? bo u mnie wszystko ok wiec to chyba byla jedna wielka sciema 🤔
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
02 kwietnia 2009 15:10
a mi w ogóle nikt nie zrobił żadnego żartu w prima aprilis  🙁
Makrejsza   POZYTYWNIE do przodu :)
02 kwietnia 2009 17:46
ja miałam wczoraj mega atak wirusa, ale nie confickera na szczęście...
deborah   koń by się uśmiał...
02 kwietnia 2009 19:26
Makrejsza, ja też się śmiałam ale mojemu chłopu wieczorem komp pdł. od wirusa własnie
ja też zalapałam wirusa wczoraj, ale grypy
coś w tym chyba jest 😉
własnie mi się wkradły dwa trojany  😂 😂  😵
moze dzialaja z opoznieniem 🤔
Lotnaa   I'm lovin it! :)
02 kwietnia 2009 21:37
wirus nie wirus ale od wczoraj serwer interii działa strasznie wolno albo wcale  😤 Poczty nie mogę sprawdzić.
a propos-
jakie systemy antyw. polecacie? tylko nie chcialabym instalowac czegos na stale- instalowac w sensie takim jak norton- najlepiej wlozyc plytke, niech skanuje, niech usuwa i niech spada. wyjac plytke lub zamknac program i finito.
mam niby nortona, ale i tak go wylaczam, bo jak jest uruchomiony to muli mi komp jak cholera...
ja na razie ciągle 'działam' na wersjach testowych  😁
po 30 dniach przestaje działać i instaluję nowy  😉 ale nigdy nie zauważyłam, aby jakikolwiek antywirus mi mulił kompa (mam zwykłego)  😅
dempsey   fiat voluntas Tua
02 kwietnia 2009 22:43
o to ja nie polecam z darmówek AVG
mimo pozornego działania non stop online  przepuscił mi mega trojany, które w koncu opanowały mój  biedny komp
teraz za radą serwisanta mam Eset Nod32 - ale wersję trial, nie kupną. zastanawiam się nad kupieniem bo to niewielkie pieniądze, ale wkurza mnie,  że ten serwisant namolnie mi wkręca zakup u niego (jest dealerem). więc po którejś tam z kolei sugestii, że lepiej full niż trial, wyraźnie odpowiedziałam -  zdecyduję jak skonczę testować.

na razie Eset wydaje się sensowny.. ale mam go dopiero niecałe 2 tygodnie.
zresztą  to mój pierwszy nie "open-sourcowy" antywir  więc wielkiego doświadczenia nie mam

kto wie czy jakiś czas nie pojadę dalej na testówkach innych firm jak karolina 😎

tylko że zen chciała coś nie 'w tle' ale nie wiem czy są takie.. może tego też można wyłączać. w każdym razie mi nic nie muli. RAMu mam 1 Gb.
odpalilam w koncu swojego nortona, bo mi tu blyska od kilku miesiecy ze mam zagrozony komp. czuje sie zawiedziona- tylko jeden 'inny problem', zero wirusow. cos mi sie wierzyc nie chce 😉
Makrejsza   POZYTYWNIE do przodu :)
03 kwietnia 2009 11:40
Ja mam trzeci dzień Pandę - wynik 7 wirusów, 60 spyware, 1 nieznane zagrożenie  😵
trzynastka   In love with the ordinary
04 kwietnia 2009 10:57
http://www.joestewart.org/cfeyechart.html prosty test na tego wirusa.

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się