Konie czystej krwi arabskiej

TheWunia nie omieszkam zasypać forum fotkami nowego siodła, jak dotrze, a przy okazji będzie to także prezentacja rudej w czerwieni  😜
o, co zakupilas?🙂
Trekkera bezterlicowego.

Czy wasze też już zmieniają sierść na zimową? Moja od dwóch tygodni bezstajennie, przywiozłam do nowej stajni całkowicie w letniej sierści, po dwóch tygodniach mam już wyraźnie puchatego miśka... I większość koni już taka "omiśkowana", z hucułami włącznie, chyba ostra zima będzie...  🤔
Potwierdzam, z mojego się sypie jak z poświątecznej choinki.
[quote author=Murat-Gazon link=topic=752.msg2191619#msg2191619 date=1411993320]
Trekkera bezterlicowego.

Czy wasze też już zmieniają sierść na zimową? Moja od dwóch tygodni bezstajennie, przywiozłam do nowej stajni całkowicie w letniej sierści, po dwóch tygodniach mam już wyraźnie puchatego miśka... I większość koni już taka "omiśkowana", z hucułami włącznie, chyba ostra zima będzie...  🤔
[/quote]
Freemax idzie na sprzedaż?

Z gniadej przestało się sypać jak igliwie z sosny, aktualnie mamy etap wzrostu włosia.
Być. tak, freemax będzie na sprzedaż, jeśli tylko nowe siodło zda egzamin.
Jednak uznałam, że na tak wykłębionego konia trzeba szukać czegoś innego, bo na dłuższą metę tak nie może być.
A Ty swojego sprzedałaś czy zostawiłaś sobie?

W sumie to wolę chyba ostrą zimę, z leżącą grubą warstwą śniegu, po której da się normalnie jeździć, niż takie nie wiadomo co, jak poprzednio.
Dawno sprzedany.
Nadawał się dla gniadej, ale uznałam, że "bezpieczniej" jest znaleźć mu nabywcę i spłacić część kwoty za nowe siodło tym, co za nie dostanę.
Ale układ o tyle przyjemny, że moja znajoma je kupiła zatem gdyby coś zawsze mogę wypożyczyć.  😉
Ruda też nie zgłasza specjalnych obiekcji, mamy pad z dodatkową podkładką na kłębie, jakiekolwiek problemy z plecami należą do przeszłości, ale jakoś tak po prostu czuję, że to jeszcze nie jest "to".
Też właśnie chcę sprzedać, żeby się zwróciła część kwoty za nowe.
szamanka   Najwiecej nauczyl mnie moj arab...
29 września 2014 16:11
Hej!
My witamy po krotkiej nieobecnosci - kon nie do poznania.Dzis przyjechalam i az puchne z dumy  😎
Kon ze stade spaceruje - rzeka juz nam nie starszna, w siodle, w reku czy za stadem - wszystko jedno - idziemy do przodu.
Dzis kon mial spacer - pierwszy w jesiennej juz scenerii 😉 Pozbylismy sie nadmiaru furta ( u nas rowniez sie sypie jak z po swiatecznej choinki), lonza i poszlismy 🙂
Pelen luz, nawet na galopady sie koniowi zebral - no oczy przecieralam ze zdumienia!!!

Z Pania 😀

Z Panem 😀

Galopady z Panem 😀

P.S. Zdjecia nie sa poddawane zadnej obrobce - taka mamy zielona trawe jeszcze w bieszczadach  😀
[quote author=Murat-Gazon link=topic=752.msg2191649#msg2191649 date=1411994924]
Ruda też nie zgłasza specjalnych obiekcji, mamy pad z dodatkową podkładką na kłębie, jakiekolwiek problemy z plecami należą do przeszłości, ale jakoś tak po prostu czuję, że to jeszcze nie jest "to".
Też właśnie chcę sprzedać, żeby się zwróciła część kwoty za nowe.
[/quote]
Kłąb zmorą każdego właściciela, jeżeli większy niż "ustawa" przewiduje. Siodło było dobre, aczkolwiek to nie koń miał wątpliwości tylko ja.
Taki los człowieka, często kombinuje.

Szamanko,cudnie Ci się zmienia Armani.Jest coraz piękniejszy .
30 września 2014 15:07
orjentica dbamy aby w koncu zaczal wygladac jak Wasze araby  🤣
Sio   nowe wcielenie marchewki
30 września 2014 18:13
Armani ma piękną maść 🙂 jaka szkoda, że pojaśnieje 🙂 śliczny
szamanka super siwy ! 😉
Kastorkowa   Szałas na hałas
30 września 2014 20:03
piękne araby  pięknych ludzi 😉
i i już mam !! przepiękny album, który Edyta Trojańska-Koch stworzyła z myślą o koniach, ludziach którzy z nimi podążają wspólną ścieżką życia i wszystkich tych, którzy dzięki jej fotografiom i pięknym tekstom będą mogli przybliżyć się do nieustająco fascynującego świata koni nieposkromionych i łagodnych, koni niedoścignionych jak wiatr i spokojnych jak otaczająca je przyroda, koni zapatrzonych w dal i w oczy swojego człowieka. Maceba też jest jednym z tych koni w albumie. 😅
Maceba jest wspaniała  🏇 Jeden z moich ulubionych koni w tym wątku-  tworzycie świetny duet  🙂
Kastorkowa, ale fajne siwe!
ganasz, gratuluję! Zawsze to powód do dumy.
Ganasz,gratulacje.Maceba jak zawsze cudna i to mądre,nostalgiczne spojrzenie mówiące-,,tak,wiem,że Pani jest ze mnie dumna''
dziękuję, sesja zdjęciowa była dwudniowa w terenie z Waderą pod siodłem (szara eminencja 😉 ech, udało się Macebie wejść poprzez album do historii 😉
orjentica
zastanawiałam się które zdjęcie będzie w albumie, chyba tak jak piszesz - to spojrzenie, cała ona 😉
Wojenka   on the desert you can't remember your name
01 października 2014 19:53
Macie wspaniałą pamiątkę !
ganasz gratuluję i zazdroszczę 🙂
szamanka jak miło widzieć, że koń się otwiera, dużo pracy Was czeka ale będzie to najszczersza przyjaźń jaką można sobie wyobrazić 🙂
Kastorkowa o jaaaa jakie piękne oko, bardzo reprezentacyjna dziewucha 🙂

Hej chciałam się pochwalić tym co robimy 😉 filmik stworzony z okazji tego, że mija Nam rok treningów z Naszą ukochaną Panią Trener (dokładnie 13 treningów), na filmiku oczywiście jedna milionowa tego co robimy i maleńkie przejście od tego co było do tego co jest 😉 Miłego oglądania ...
02 października 2014 08:58
gosiuus wspaniala zmiana !! ogladalam chyba z 10 razy  🤣
ganasz gratulacje, super sprawa mieć taki album z własnym koniem  🙂

gosiuus fajny filmik, taki pozytywny  🙂
Gosiuus pięknie  😍 zazdroszczę 🙂 jak mała podrośnie to pożyczam Panią trener haha
Widia jakie fajne to drugie zdjęcie, w sama raz na tapetę do komputera, pt. "znajdź konia"  💘
No niestety ja się przed nią muszę ukrywać bo zaraz lezie do mnie, a jak usłyszy aparat to już nie można jej odpędzić, więc jak chcę zrobić zdjęcie to się ukrywam i na maksymalnym zoomie to robiłam i tak szkoda,że nie wyszło 🙁
02 października 2014 11:31
Widia oczywiscie ze wyszlo! Takie zdjecia z zaskoczenia maja najwiecej uroku! Ja Arniemu robie tylko z zaskoczenia zdjecia bo te pozowane rzadko kiedy wychodza jak trzeba 🙂 Juz sie nie moge doczekac az Waleczna osiwieje 😀

Ja dostalam zdjecie Malucha z zeszlej zimy 🙂

szamanka dzięuję 🙂
Mam do Was pytanie... zamówiłam derkę ze względu na kolor bo mi do zdjęć potrzebna zimowych... przyszła derka i jest z cieńkiego poliestru-chyba, myślałam,że jest chociaż przeciwdeszczowa...ale nie... z przodu podszyta jakimś futrem. I tak się zastanawiam jaką funkcję ma taka derka  🤔
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się