Proszę powiedzcie mi jak się fachowo nazywa to, co my nazywamy lamówką na czaprakach. Chodzi mi o ten sznurek, często różnokolorowy. W lamówkach wyskakują mi tylko typowe lamówki, czyli płaskie paski.
Ochraniacze fantastyczne 😀 jak tylko budżet pozwoli zwrócę się po takie cudo🙂 A co do czapraka następnym razem spróbuję z owatą bo w tym samej gąbki użyłam.
Czy ktoś mi może podać nazwę dokładną siatki, która używana jest w padach np Anky czy Yorka? Jaka musi być gramatura (?) szukałam pod hasłem siatka, ale niestety większość na zdjęciach wygdlądała jakby miała spore dziurki. Z góry dziękuję
Hej, mam pytanko - czym obszyć neopren w ochraniaczach, żeby się nie strzępił? Użytkowane były kilka razy, a już widzę, że dzieje się coś niedobrego i chcę jakoś wzmocnić brzegi. Z góry dziękuję za odpowiedź :kwiatek:
Ulalala ta siatka w anky to moim zdaniem tzw. siatka dystansowa albo siatka odzieżowa, ale inna niż spod linka, który wstawiłaś 😉 ta w anky jest dość cienka ale oni ładują pewnie 2 warstwy i stąd efekt 🙂
Siatka dystansowa lub kaletnicza - kaletnicza jest mocniejsza od odzieżowej. Cały pic polega na mikro-przerwie i małych włókienkach które oddzielają siatkę od materailu spodniego
Kupiłam niedawno śliczne niebieskie ogłowie ale niestety nie było do niego wodzy, macie może pomysł gdzie mogłabym kupić takowe niebieskie bądź z czego mogłabym je zrobić?
Hej! nie wiem czy to pasuje do watku ale zastanawiam sie nad zrobieniem lizawki - zabawki dla konia do stajni, zawieszanej na sznurku zrobionej samemu. czy zna ktos moze przepis na taka baze bo dodatki to wiadomo mozna samemu dobrac??
działa wam fb? u mnie drugi dziec cos sie kisi... czasem zadziala, czasem tylko udaje ;/ jakby ktoś z was pisał do mnie tam - to lepiej przez forum. rv jest wspaniala - jedyne co mi normalnie chodzi jak net się zacina 😉 hym... to tu się pochwale - bo ostano nic tu bling nie było 😉 jesiennie:
chce sobie takie V zrobić do westowego...tylko nie mam pomysłu jak ;/ troche załuje - sprzetowo przeniesienia do westu - tyle fajnych naczółków zrobiłam ...czesc nawet nie mierzona 🙁 bede w nich na zmiane lonzować chyba (teraz lonżuje w takim wymarzonym cudnym lakierowanym z krysztalkami... no bo kiedy się nacieszyć? 🙁 )
budyń, no już mam część ze 3(? moze wiecej) lata i do niedawna w ciągłym użyciu i nic nie odpada. a teraz mam lepsze kleje i skóry niż kiedyś. no chyba, że koń przeczochra po czymś - to się mogą te metalowe oprawki odgiąć - ale to oczywiste, a i naprawić można samemu (podoginać), jak cały łańcuszek ma się oderwac - to ze skórą raczej (i mnie tak sie zdarzylo i kiedys mi przyslano do naprawy bo ktos celowo chciał zniszczyć). tak czy siak - mocniej niż sklepowe się trzyma.
teraz morski komplet czaprak i ochraniacze, potem ciemnogranatowe kaloszki z futrem, potem kolejne chabrowe, białe, grafitowe, morskie, fioletowe.... mało nowych kolorków ;P