Konie czystej krwi arabskiej
na razie dostałam 6sztuk 🙂 może któregoś dnia uda mi się pozmniejszać żeby wrzucić 🙂 dziękuję serdecznie, oczywiście cała zasługa firmy LaQuiba i Ewy Imielskiej 🙂 na moim fb są zdj 🙂
Widia mala wyglada bajecznie, Pani Ewa z kazdego konia wydobedzie jego naturalne piekno 😍
My w siodelku od
TheWuni jezdzilismy w niedziele i widze poprawe - to jawidoczniej siodlo bylo niedopasowane, bo ja sama tez sie w nim zle czulam. Prosze bez hejtow - wypinacze zakladamy calkowicie na luza , aby kon mi nie udawal zyrafy albo strusia. Kon teraz tydzien wolnego, bo ja non stop praca, zajrze na jazde dopiero w niedziele 😕
dziękuję 🙂 jak ktoś umie zmniejszać to mogę podesłać do zmniejszenia bo jak ja zmniejszam to nic juz nie widać hahahaha 🙂😉 czekam na resztę zdjęć jeszcze 🙂
Galeria automatycznie zmniejsza zdjęcia, chyba że nie w tym jest problem.
Waleczna wyszła przepięknie, co zapewne jest efektem dobrej pracy pani fotograf jak i pięknego ogłowia. Widać, że starannie wykonane.
To kantar zwykły źrebięcy tylko obszyty, w konia nie ingerowała bo pytałam 🙂 ale dobre zdjęcia to podstawa 🙂😉 Dziękuję 🙂 jak ja chcę dodać to wyskakuje,że za duze :p
P.S zna ktoś starego hodowcę arabów Krzysztofa Tulińskiego? dosyć pilne 🙂
szamanka jezcze lepiej sie bedzie czul. jak zdejmiesz mu siodlo z łopatek 😉
szamanka bardzo się ciesze, że młody zadowolony 😀 oby wam się dobrze sprawowało 🙂
Kilka z początku, niestety nie zdążyłam małej wykąpać, została tylko na szybko przeczesana :p
Widia piękne maleństwo <3
Moja młoda jest z nami już rok ,zmieniła sie bardzo na plus .
Czasami bawię się z nią w zakładanie różnych rzeczy derek ,czapraków ,hula hop ,torebki foliowej .
Jest bardzo inteligentna ,Tylko martwi mnie że jest taka drobniutka ,przynajmniej mi się taka wydaje ma rok i dziewięć miesięcy .
Ciagle ją tucze by rosła duża i silna :-)

Co do inteligentności arabów.. mój koń mnie przerósł. Poszłam dać im kolacje, weszłam od paszarni i zamknełam ja od środka. Zapinam na łańcuszek tak, że jest tylko mała dziura żeby nie wlazl do środka. A z zewnątrz jest skobel. Wiedziałam, że umie skobel otwierać... ale żeby zamykać 🤔
Całe szczęście wziełam telefon i zadzwoniłam po rodziców o ratunek, jeszcze z środka opisywałam Murat co on wymyślił. Nie wiem co było jakbym nie miała telefonu, chyba bym liczyła, że jak godzine nie wroce do domu to ktoś zacznie mnie szukać 🤣
Nawet filmik nagrałam jak walcze z drzwiami licząc, że jakoś puszczą i błagając konia, że jak zamkną to niech mnie otwiera 🤣
Gajara18 dziękuję <3 Jaki u Twojej główka urocza i ten czarny ogon...ładnie siwieć będzie 🙂
TheWunia no nie da się ukryć, że to jeden z lepszych numerów 😀 Pozostaje mieć nadzieję, że zrozumie, że jak Cię zamyka, to dłużej czeka na jedzenie, bo inaczej to ja nie wiem, co to będzie... 😜
Gajara18 spokojnie, araby to rasa późno dojrzewająca, rok i dziewięć miesięcy to naprawdę jeszcze dziecko. Może się zdarzyć, że dopiero mając trzy lata zacznie wyglądać w miarę jak dorosły koń.
Murat ja na serio chyba musze się zastanowić nad bocznymi drzwiami bo jak mnie kiedyś zamknie jak będę sama w domu to nie wiem 😁 będę się drzec aż mnie jakiś sąsiad usłyszy, albo ten lobuz sam otworzy.
Ale powiem, że na początku się wystraszyłam, że to ktoś wlazl na podwórko i mnie zamknął 😉 dopóki ten nie zaczął dalej ciągnąć za ten skobel, tylko biedny strony pomylił 🙄
To ogier 🙂 Arabo-lusitano. Cudny, szkoda, że w czystych arabach nie ma takich maści...
Sorki zerknęłam na zdj tylko :-) mi się siwe z czarną grzywą i ogonem podobają, oczywiście wiem że to przejściowe ;-)
[quote author=Być. link=topic=752.msg2188090#msg2188090 date=1411494176]
Galeria automatycznie zmniejsza zdjęcia, chyba że nie w tym jest problem.
Waleczna wyszła przepięknie, co zapewne jest efektem dobrej pracy pani fotograf jak i pięknego ogłowia. Widać, że starannie wykonane.
[/quote]
Jeżeli komukolwiek się wydaje, że ta wiadomość niesie ze sobą przekaz: "koń wyszedł jak osioł" to jest w błędzie.
Prostując: chwalę konia indywidualnie, ale widzę też dobrą pracę fotografa i osoby od prezenterki.
Całokształt wspaniały.
Dziękuję za uwagę.
I proszę pytać, nie oceniać.
zastosowanie cudzysłowiu w momencie wymyślonej wypowiedzi jest zbędne 🙂 Prawdziwa wypowiedz brzmiała: "ale się musieli nastarać aby osioł tak ładnie wyszedł". Skoro tak bardzo sprawy chcesz na forum załatwiać, bo ja kulturalnie napisałam Ci prywatnie jak to odebrałam, niestety w zamian dostaję agresywne wypowiedzi i nacechowane ironią wypowiedzi na forum. Ja już niestety 5 lat nie mam na takie zabawy 🙂 dzięuję i pozdrawiam serdecznie :*
P.S- to nie prezenterka jak już wspominałam tylko kantar źrebięcy zwykły obszyty taśmą ozdobną 🙂 - własnoręcznie obszywałam 🙂
Widio znając Być z jej wypowiedzi na forum nie sądzę żeby miała jakieś złe zamiary i prześmiewcze zapędy, po prostu niefortunnie sforumowała swoją wypowiedź. Peace dziewczyny :kwiatek:
A z zewnątrz jest skobel. Wiedziałam, że umie skobel otwierać... ale żeby zamykać ke TheWunia 😜 sprawiłaś,że mój dzień jest piękniejszy 🙂 teraz powinnaś konia nauczyć robić to na komendę-w takiej sytuacji się przyda 😁
Ja się boje do stajni chodzić. Ale on bardzo czesto bawi sie skoblami dlatego nie zamykam go w boksie bo i tak sie odrazu wypuszcza. I tak o tym myślałam i stwierdziłam, że jego boks żeby sie otworzyć to musi pociągnąć w prawo, a spichlerz w lewo. I pewnie nie załapał i wziął w prawo i zadowolony. Zawsze jak jestem w środku to szarpie te drzwi i ciąga za skobel, ale nigdy nie trafił tak, żeby zamknąć 😁
Ale wyobrażam sobie co pomyślała Murat jak napisałam : Bez jaj, Drako zamknął mnie w paszarni 🤔wirek:
larabarson aby poznać intencje być napisałam do niej i poprostu najzwyczajniej zapytałam, odpowiedź jaka była taka była, nie ma co się wgłębiać- na pewno nie pokojowa. Ja to zostawiam bo nie było najmniejszej inwencji pokojowej z Jej strony. Nie kłócimy się 🙂
Wicie, o gustach sie nie dyskutuje, nawet jeśli Być chodziło o to o czym pomyślała Widia, choć szczerze wątpie, to tak bywa 😉
Dla mnie mój jest przecudowny, a dla kogoś innego to muł z brzuchem przy ziemi i łbem jak polski koń zimnkorwisty 😉 każdy woli co innego, a już napewno swoje chwali 😀
A tymczasem macie tu mojego pięknisia 😀
TheWunia co sobie pomyślałam, nic sobie nie pomyślałam, to arab. 😎 😀
Gdzie niby on ma łeb konia zimnokrwistego, bo na pewno nie na końcu szyi... 🤔wirek:
Tak tylko powiedziałam, bo tylko to mi przyszło do głowy 🤣
ale ja nigdzie nie powiedziałam,że jest piękna i cudowna, wręcz przeciwnie, zaznaczam,że nie jest to koń pokazowy ale byłoby grubą przesadą uznać ją za brzydką. Jeden woli szczupacze pyszczki arabów inny wielkie garbate głowy,a jeszcze inny proste... kwestia gustu ale nie uważam aby jakikolwiek koń był brzydki 🙂 Nie ma sensu tego tematu ciągnąć, ja się zachowałam w moim względzie poprawnie, nie chowałam urazy tylko normalnie zapytałam, dostałam za to "koszyk" złośliwości i z Być będziemy się po prostu omijać 🙂 i koniec tematu bo nie jest to temat na forum o koniach arabskich 🙂😉 Buziaki, wracam do łóżka...ach te wirusy 🙁
Mi osobiście sie waleczna bardzo podoba. jedyne zastrzeżenie to to że siwieje 😉 a ja za siwkami nie przepadam, no ale narazie jest cudna, a ogon wymiata 😜
Mnie Waleczna też się podoba. Nie jest przerasowiona, w typie konika morskiego, tylko normalny koń, a jednocześnie ma "to arabskie coś". A że siwieje, cóż, nie ma ideałów... 😉
Bardzo dziękuję dziewczyny 😍 Mnie też nie odpowiadało,że siwieje, ale tym jaka jest sprawiła,że chcę mieć siwka, siwka i karego...i kasztana z odmianą i gniadego...aj muszę bogato za mąż wyjść hahahahhahaha
Ja każdego zapraszam do poznania jej osobiście, nie nosi ogona na plecach jak się nie podjara i nie ma malutkiego słodkiego pyszczka, ale w oczach ma spokój jak matka.
P.S znalazłam w hurtowni maść barwiącą na czarno... będzie kara 😜