DIY - zrób to sam

BASZNIA   mleczna i deserowa
10 września 2014 13:04
Pauli, jak robiłaś cieniowanie? Jestem naprawde pod wrazeniem...Słoneczniki wycinane? Zawijaski malowane?

Isabelle, genialna bułka.
Pauli   Święty bałagan, błogosławiony zamęt...
10 września 2014 18:09
Jej, nie spodziewałam się, że tak się spodoba! 😀
Serio, bo to był czysty eksperyment (podobnie jak pudełko, które jest w fazie wykańczania) 😉
Cieniowanie zrobiłam gąbką do mycia naczyń, zaczęłam od ciemnej farby, do której w trakcie pracy dodawałam białą dla rozjaśnienia.
Zawijasy i słoneczniki wycięte (w sumie wydarte przy pomocy pędzelka maczanego w wodzie) z serwetek, ale miałam sporo dłubania, zanim udało mi się je dopasować tak, żeby poszczególne elementy do siebie pasowały i wyglądały jak całość 😉

10 września 2014 20:24
Hmm, to idealnie udalo Ci sie dobrac kolor tla z serwetki? Nic nie znac, gdzie granica, swietnie.
dragonnia   "Coś się kończy, coś się zaczyna..."
11 września 2014 05:19
Właśnie to w decu jest fajne. Nie ważne kiedy zaczynasz przygodę. Nie ważne czy to pierwsza rzecz czy nasta. Przyznaję,  że gdybym nie wiedziała o tym, że Pauli zaczyna to byłabym przekonana, że dlubie w temacie dłuższy czas. Wyszło cudnie.
11 września 2014 12:42
BASZNIA
Tło serwetki jest w kolorze minimalnie przybrudzonej bieli, więc nie było trudno, gorzej że za słoneczkami przechodzą złote paski, musiałam je jakoś zamaskować 😉

dragonnia :kwiatek:
Bez zbędnej kokieterii, wydawało mi się, że efekt wyszedł raczej przeciętny, tym bardziej jestem mile zaskoczona opiniami 😀
14 września 2014 19:33
dragonnia, otoz to :-) . Ostatnio schrzanilam po calosci ochnasta prace :-) .
Jak temat na wierzchu to i ja się dorzucę z pudełeczkiem, na mało ogarniętym tle mojego łóżka  😁 :
14 września 2014 19:54
Ladne :-) . Ja bym jeszcze dopaciala cos na boczkach :-D . Swietny wzor :-) .
Właśnie mama też mnie podjudzała, żeby jakiś relief zrobić po bokach czy coś, ale ostatecznie nie zdecydowałam się, bo było prezentem dla mojej opiekunki praktyk, która nosi raczej stonowane kolory i nie ma też już 20 lat 😉
16 września 2014 09:42
Alaska
Ładnie, ale faktycznie oszczędnie 😉

Wspomniałam mojemu mężczyźnie ostatnio, że w następnej kolejności muszę sobie kupić pistolet do kleju na gorąco, żeby bawić się z dodatkami pasmanteryjnymi, a on na to, że przecież jest w dom 😀
Mam już kupione nowe wkłady, koronki i sznurki, będę szaleć 🏇

A przy okazji, macie może pomysł, czym można zrobić dziurę w szklanej butelce? 👀
16 września 2014 12:02
Diamentowym wiertełkiem, albo przejdz sie do szklarza, wezmie usmiech albo 5 zł.
ktoś ogarnia druty na tyle?
17 września 2014 10:25
BASZNIA
Chyba faktycznie pójdę do szklarza (nie wpadłam na to wcześniej :P ), bo sporo bałaganu robi się przy takim domowym wierceniu 😉

sznurka
Dobre 😂
20 września 2014 15:34
Przychodzę do Was z moimi pierwszymi zakładkami do książek 🙂

CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
20 września 2014 15:45
Sliczne!!!
Pauli zakłądki są cudowne!!! sama robisz te frendzle?
20 września 2014 20:58
Pauli, super!!!!! Zdolniacha z Ciebie :-)
20 września 2014 20:59
No dobra. I nie bedzie NIGDY zdjec robotek Baszni. Widac do tego trzeba talentu, bo taka Pauli se wpada i miazdzy system...
20 września 2014 21:01
BASZNIA, ej nooooo....obiecałas juz dawno. WSTAWIAJĄC ALE JUŻ, BO "KLAPSA" DAM :-)
20 września 2014 21:13
Oki, dobra, fakt, obiecalam. Mam tylko kilka fotek, ale nie bede zanudzac.

stowarzyszeniowe zakladki

A tak serio, to po prostu potwioerdza sie to, co uwazam...artysta nie jestem, brak mi tej ikry, jestem po prostu niezlym rzemieslnikiem 🙂.
Trudno, i tacy potrzebni 🙂.
20 września 2014 21:29
BASZNIA,  normalnie wariatka. Wszystko pięknie wyszło, a ta marudzi. Co Ci tu niby nie pasuje? Dokładnie, ładnie, wszystko współgra. No śliczne. Normalnie klaps za marudzenie się należy.
20 września 2014 21:54
dragonnia, dzieki 🙂. Mnie sie po prostu najpiekniejsze prace wydaja takie...naciapolone, tu kropeczka, tam cieniowanko, jak fioletowa zakladka Pauli. A jak robie swoje, to nigdy nie mam pomyslu, a jak cos "naciapole" to zmazuje, bo cos nie teges 😉.
Moze wszedzie dobrze gdzie nas nie ma 🙂.

A tak przy okazji, pokazujcie coś więcej 🙂. Zima idzie, czas szukać natchnienia 🙂.
To moje wypociny, za decoupage nawet się nie biorę, bo byłaby kompromitacja po całości  😂. Wstyd wstawiać te gnioty po dziełach dziewczyn.

Pudełko na prezent-forsę weselną:

I wyszyta kartka:
21 września 2014 08:54
Aprilla, pudeleczko MEGA! Z czego ramka wokol napisu?
21 września 2014 09:32
Dzięki dziewczyny! miło mi, że te moje cudaki się podobają :kwiatek:

deksterowa
Tak, frędzle zrobiłam sama 😉

BASZNIA
Ja nie wiem o co Ci chodzi, świetne prace, dokładne, czyściutkie, prostota i elegancja.
W ogóle nie powinnaś mieć kompleksów, serio! 😀 

Aprilla
Piękne! 😍
21 września 2014 09:41
Pauli, dziekuje :-) .

Jeszcze mje"brzozowe"podkladki. Bardzo je lubie :-) .

Edit:na zywca prezentuja sie jakos ladniej ;-)
21 września 2014 09:44
BASZNIA
Podobają mi się, choć ja bym dała trochę cienia dookoła obrazków 😉

A jeszcze takie techniczne pytanie, używasz ich normalnie pod kubki? Zastanawiam się, jak decu reaguje na temperatury.
21 września 2014 10:00
Ja tez bym dala ;-)  ale jak pomaluje to w panice zmywam bo mi nie wychodzi :-D .
Tak, normalnie uzywam. Lakieruje kilka razy, mam akrylowy lakier taki budowlany. Staram sie tylko zeby mokre nie byly za dlugo. Sprawdza sie na razie :-) .
A ja tyle się naszukałam w sklepach ładnych podkładek! A tu piękna samoróbka, no nie!

Aprilla, pudeleczko MEGA! Z czego ramka wokol napisu?

Basznia, ramka jest z dużej klamry na wstążkę. Musiałam usunąć ze środka pręt, przez który przeplata się wstążkę.
Basznia pudełko na chusteczki jest mega... sprzedasz mi? na nowy dom  😍

hihi
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się