Może trochę OT, ale czy tylko mnie niesamowicie irytuje komentowanie p. Zagora pt."stacjonatka, okserek, rowek, murek i półparadka"? No normalnie jakby dla przedszkola komentował... 😵 Dobrze, że nie ma chociaż szeregusia i liniusi, bo chyba bym głos wyłączyła 😂
Mnie nie, biore to jako urocze i usmiecham sie pod nosem, szczegolnie z "rowka" 🤣
Ten upadek Chilijczyka wyglądał fatalnie.
Aż oddech wstrzymałam.
I bardzo mi się podobało, że nie pokazywano powtórki z upadku.
Nie było zbliżeń kiedy leżał na ziemi.
Miło zaskoczona jestem taktem operatora kamery.
W dzisiejszych czasach media kochają pokazywać takie dramatyczne sceny.
Dobrze, chociaż z drugiej strony nie można było zobaczyć na czym polegał błąd. Szkoda, że nie pokazali chociaż części upadku wiadomo byłoby, co poszło nie tak.
Dzisiaj zaczynają zaprzęgowcy, ostatnia nadzieja bo z tego co wiem, skoczkowie już zakończyli występy.
Zawsze bardzo, bardzo żałuję, że na WEG nie ma jedynek. Mielibyśmy realne szanse na sukces przynajmniej w jednej dyscyplinie. Bo wydaje mi się, że w czwórkach potrzebujemy jeszcze troszkę czasu.
, gdy przychodzi czas seniorów, nagle brakuje kogoś kto by to dalej poprowadził, brakuje trenerów, sensownych planów startowych, koni i sponsorów...niestety.
Przede wszystkim koni , ale ładne podsumowanie. Bertram Allen ma 19 lat i pozwolił sobie objechać czołówkę całego świata i nie dowodzi to niesamowitego doświadczenia , bo jakie on ma doświadczenie przy tych co tam startowali ? Ma przede wszystkim na czym nawiązać rywalizację . a potem dopiero liczę się doświadczenie itd. Koń to podstawa ,co pokazał czarnoskóry Marokańczyk ,gdyby nie wdepnął do rowu objechał by i tego młodego Irlandczyka a ktoto jest i kto go zna ????? 🤣
berula To prawda, ale z drugiej strony Irek Kozłowski na swoim fejsie pisze:
"Marzenia się spełniają.
Ponad 10 lat przygotowywania koni (hodowla, wychowanie, zakupy itp.)
Kilka lat treningów.
Kilka miesięcy startów.
Tak w największym skrócie można podsumować moją czwórkę CELEBRO HORSE TEAM z którą jutro skoro świt wyruszam na Igrzyska Jeździeckie: Alltech FEI World Equestrian Games 2014 in Normandy
Często cytowany Pierre de Coubertin, założyciel Międzynarodowego Komitetu Olimpijskiego, inicjator igrzysk ery nowożytnej, powiedział kiedyś, że: „Istotą igrzysk nie jest zwyciężyć, ale wziąć w nich udział.”
…. i tej wersji będziemy się trzymać 😉
Powożenie czwórką to fascynująca kategoria zaprzęgów. Każdy trening dostarcza niepowtarzalnych emocji, a zmierzenie się na dużych zawodach z zawodnikami, których do tej pory znałem głównie z gazet, zdjęć i filmów w internecie, to ogromny zaszczyt i wyzwanie.
Do celu mamy 2000 km, które podzielone są na 3 etapy i między innymi dlatego, najważniejsze jest zdrowie koni i ludzi.
Tego nam życzcie, a o resztę będziemy się martwić sami"
Także uważam, że powinniśmy zacisnąć kciuki i życzyć im niezapomnianych wrażeń i szeregu nowych doświadczeń, bo gdzieś przecież trzeba je zdobywać.
Moje kciuki są mocno zaciśnięte dla Pana Mazurka i Kozłowskiego! Do boju!
(Gdzieś będą przejazdy, gdzieś będą przejazdy?!)
Atea oj tak czwórki to królewska dyscyplina. A pomyśleć jakie mieliśmy w niej sukcesy.
Muszę powiedzieć, że uwielbiam tą dyscyplinę i mogłabym ją oglądać bez przerwy. A moim marzeniem kibica jest zobaczyć kiedyś Bartka z dwójką a później z czwórką 😍 😍 Od razu mówię, że marzenia każdy może mieć...
Obawiam się, że powożenia jako konkurencja w nasze TV nie istnieje i pewnie nic nie zobaczymy. Ja nawet myślałam, żeby wykupić abonament w FEI TV tak chciałam powożenie zobaczyć ale jestem w pracy więc nie ma po co 🤔 🤔
berula Z dwójką już można Bartka zobaczyć 🙂 Ale to trochę OT 😁
A ClassHorse TV zapowiada coś z zaprzęgami?
(Hihi, tak właśnie myślałam, że zakładałam
taki wątek 😁 )
Koń to podstawa ,co pokazał czarnoskóry Marokańczyk ,gdyby nie wdepnął do rowu objechał by i tego młodego Irlandczyka a ktoto jest i kto go zna ????? 🤣
Oj Smoku, Smoku...Akurat "czarnoskóry Marokańczyk" o którym piszesz, Abdelkebir Ouaddar, jest w tej chwili w pierwszej 50 Rankingu Longines i zna go bardzo wiele osób 😉 Osiąga dobre rezultaty ostatnimi czasy, nie tylko w zawodach rangi 1*. Polecam spojrzeć na
wyniki
Dokładnie to nie jest nikt, zresztą jego koń bodajże dwa miesiące temu był nr 1 rankingu WBFSH 😉
Za 5 minut Irek, a ja nie znalazłam żadnej transmisji 🙁
EDIT: Wyniki na żywo:
http://www.normandy2014.com/live/4/attelage
Jak Irek?? Wiecie coś?
EDIT: Dobrze widzę na linku Atei, że dziewiąty jest?
Są wyniki online przecież 😉 69,2 pkt
armara dzięki. Pisaliśmy jednocześnie.
No musimy jeździć ujeżdzenie w granicach 50 jeśli chce się mieć jakiś porządny wynik... 🤬
Atea wiem, że Bartek jeździł parą.... 👍
Jakby ktoś podobnie jak ja nie mógł oglądać relacji w tvp sport na żywo to jest już druga część konkursu drużynowego
tutaj . Nie sugerujcie się podpisami a datami dodania bo to z dzisiaj a podpisane błędnie jako wkkw.
Niestety z taka oceną Irek Kozłowski jak na razie jest ostatni... 😵 Ja już nie mówię, że mają wygrywać jak Bartek z oceną 30 parę no ale te 50 kilka to chyba jest w zasięgu??? 🤔
berula Jasne, że jest, ale jeszcze nie teraz 😉 Przejazd Irka można już oglądać
tutaj.Widzieliście, ile wykręcił Boyd Exell? Ja chcę zobaczyć ten przejazd 😜
Atea
Widziałam ten wynik - niesamowite.
berula
Ale nasi czwórkowcy tak jeździli, p. Andrzejewski potrafł poniżej 30 pkt 4-ką pojechać. To kwestia czasu i pieniędzy.
Ja wiem, ja wiem no ale czy to akurat nasi zawodnicy muszą zajmować ostatnie miejsca i to w moich ulubionych konkurencjach?? Moje serce kibica nie zgadza sie na to 👿
Ten gniady dużo psuł, no i stęp nieregularny, dużo podkłusowań i dreptania.
Świat Koni umieścił na fejsie film z wrażeniami Piotra Mazurka po przejeździe. W skrócie: jest zadowolony z przejazdu i z koni. Twierdzi, że w przyszłych sezonach jest w stanie nimi walczyć o dobre miejsca. Uważa, że sędziowie byli albo bardzo surowi, albo nie ma jeszcze dostatecznie dobrej reputacji dobrego zawodnika i że punktacja powinna być lepsza.
Mam nadzieję, że przejazd gdzieś się pojawi, ciekawa jestem.
Co do Irka, zgadzam się, konie były mało zgrane, wyszło sporo błędów. Zgadzam się z AleAli, że gniady trochę nabroił. No ale powożenie czwórką to nie lada wyzwanie, ja i tak jestem dumna 🙂
Gniady broił ale przyznaję szczerze, że bardzo mi się podoba, najbardziej w całej stawce 😍 No i ruch też ma niezły tylko w głowie miał wszystko tylko nie ujeżdżenie...
Osobiście też mi się najbardziej podobał 😉
Jest już przejazd P.Mazurka ->
klik
Jest już przejazd P.Mazurka -> klik
Link jest to czyjegoś treningu 😉
przepraszam 😡 już poprawione
lejcowe mi przypominaja Brankę i Intencję
I co uważacie? Moim zdaniem w stosunku do przejazdu Irka (z całym szacunkiem do fantastycznego nauczyciela 😉 ) faktycznie powinien dostać większą notę.
Działają Wam wyniki "live" ?
Dzisiejszy gryplan