Andaluzja z tego co liczymy to chyba dopiero za tydzien/dwa. Ujezdzalnie mamy polaczona z pastwiskiem i dominujacego walacha w stadzie. Troche sie obawiam jezdzic, wiedzac ze Bohun jest obok. Poczekam na przylaczenie Siwego do stada i wtedy najpierw jazdy na ujezdzalni razem z innymi konmi a pozniej jakis teren. Siwy byl ogolnie malo jezdzony, czesto stal po 2-3 tygodnie takze takie przerwy jakos na niego nie dzialaja. Mysle ze najbardziej teraz go niecierpliwi ta mysl ze sa nowe konie a on nie moze z nimi byc i siedzi zamkniety w boksie.
No ale stajnia nie moja, inne konie tez nie wiec calkowiecie podporzadkowuje sie wlascicielowi stajni i jak on sie zgodzi ze mozemy juz cos dzialac to na pewno zaczniemy. Na razie musi poznac nas i inne konie 🙂
Za pol godzinki jedziemy do Malucha takze zobaczymy jak sie dzisiaj ma.
Ktos mi pisal o sloneczniku - czy taki pelny tzn luski z zawartoscia jest ok? Czy same luski>???
Szamanka - cały słonecznik to bogactwo składników odżywczych i kalorii, łuska to głównie włókna ( znajomy dodaje łuskę w zastępstwie sieczki ). Obie opcje są dobre. ja daję cały słonecznik w okresie jesienno-zimowym bo nie chce futrowac konia owsem. Jednorazowy wydatek nie powalający cenowo, a worek 30 kg powinien wystarczyć na wiele miesięcy.
Dzis Siwy na malutki plus, lonzowac mu sie nie chcialo. Nie stawal dęba, nie rzucal sie o nie! On przychodzil do mnie kladl Lepek na moich rekach i mowil "nie". Wiec pobiegal w rece 😀 pozniej tylko trawka i trawka...
Niech mie ktos obeznany w tego typu aukcjach uswiadomi,jak to sie odbywa? Ile czasu czeka sie na przelicytowamie danej ceny?Czy najpierw ida klacze,a pozniej ogiery?
ES🙂 Ciemna czekolada. Jeśli będzie pisać coś więcej na nim to dam znać jutro 🙂 Kartofel jest prześmieszny, a chęć wyrażenia swojego widzimisię wpędza mnie w zaciesz na jeździe 🙂
Dzisiaj wypróbowałam moje nowe siodło, Freefrom Classic i kurcze muszę powiedzieć, że w życiu nie siedziałam w wygodniejszym siodle! Dla mnie jest idealne, pierwsze siodło w którym czuję się tak pewnie i stabilnie. Jedyne co to przeraził mnie wygląd tego siodła, bo wydaje się być na moim krótkim koniu wielgachne, czy u Was też to tak śmiesznie wygląda? 😀
Mam dużo nagrane, to jak dostane kamere w swoje ręce to coś obrobie i wstawie 🙂 Ojej...,bylabys wtedy na piedestale🙂 Nigdzie nie ma nagran archiwalnych bez obciecia z tegorocznyej aukcji w Janowie:/
Nie ma sprawy 😀 ja to co roku jestem, bo tata zawsze dostaje zaproszenia i mnie zabiera 😉 wiec relacja bedzie jak przyniesie kamere do domu, a na chwile obecną moge podać tylko ceny i kraje do których konie pojechały, bo zapisałam sobie