praca
mundialowa, tyle, ze to jest zlecenie, a nie etat.
U mnie też chodzi o zlecenie 😉 Dorabianie po godzinach, bo na stałe pracuję w agencji interaktywnej.
Serce mi rośnie! Po 2 mies moje dzieci zaczely do mnie mowic po polsku! I w ogole rozgadaly sie, nawet jak lacza 3 jezyki w 1 zdaniu to fajnie, ze przestaly tylko krecic glowa/przytakiwac i piszczec.
"To jest kullu beautiful!"
Zazdroszczę, moi piłkarze są nie do ogarnięcia 🤔 Mają przynajmniej rozumieć coś z naszego języka, niektórzy próbują mówić, ale ostatnio jeden mnie spytał 'idziesz gruba na nasz mecz?' 😎 chodziło mu o to, czy pójdę z grupą na ich mecz. No come on... 😵 😁
zen, czy to byl pan z kraju arabskiego? 😁 Oni myla B z P bardzo czesto (bo nie mają P u siebie). Najczesciej po prostu nie wymawiaja tego P, tylko B. Ale to fajnie, jak probuja mowic! Duzo wiecej im zostaje od tego w glowach IMO.
BTW u nas tez sporo pilkarzy sie uczylo/uczy.
Ja tam sie z dzieciakami z zalozenia tylko bawie, ale cisne zeby mi po polsku mowily jaki kolor kredki chca, czy co jest na obrazku do kolorowania. I ostatnio ruszylo, rozgadaly sie strasznie te moje Ksiezniczki. Mariam ciagle mowi ze wszystko jest piekne :P a kazda piekna pani na obrazku ma na imie Mamusia. Barbie tez sie nazywa Mamusia 😀 😀
Nie, jeszcze nikt z arabskiego kraju mi się nie trafił 🙂
zen, a ja znam jednego, co nawet w Legii grał/gra (?). Nie interesuje sie totalnie futbolem, wiec moze wlasnie przekrecilam klub 😉 ale generalnie w jakims znanszym z tego co pamietam.
No i sporo Afrykanczykow pilkarzy mamy.
kujka, ja uważam, że masz mega fajną pracę i opowiadaj więcej 😍
a nauczcie obcokrajowca mówić: skrzypce
uczyłam kiedyś Niemców, masakra co to było 😉
...co do "skrzypce", ja nauczyłam dzieciaki w pracy (7-12lat) przekręcać litery i mówić Szksypcze- wiecie, jak trudno?🙂
jak to jest z tym stażem ?
firma chce mnie wziąć na staż , ale odrazu zapowiedziała ,ze mnie nie zatrudni na stałe
jakie są możliwości obejścia zatrudnienia , jakie są konsekwencje dla mnie i dla pracodawcy 👀
firma po stażu ma obowiązek zatrudnić Cię na określony czas (kiedy ja byłam na stażu był to miesiąc, ale dostałam pracę na stałe).
Powiedzieli Tobie, że nie zatrudnią na stałe, czyli, że po tym obowiązkowym zatrudnieniu postażowym, nie przedłużą umowy niestety. Ja tak to rozumiem.
chodzi mi zaraz po stażu ,że mnie nie zatrudnią tak czy siak
, nawet jak mają w umowie z PUPem ,ze mnie zatrudnią .W realu to PUP chyba może niewiele zdziałać
safie Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
14 sierpnia 2014 13:33
Naciau , jak dwa lata temu byłam na stażu to po stażu mnie nie zatrudnili. Ofertę stażu znalazłam przez PUP. Nie miałam z tego powodu żadnych nieprzyjemności, firma chyba też nie bo po mnie przychodzili kolejni stażyści 👀
U mojej mamy też nie ma możliwości, żeby stażysta został, i co prawda mają problemy z załatwieniem funduszy na staże, ale jednak kilku stażystów się przewija.
Moja kuzynka po stażu nie chciała zostać w firmie, bo warunki pracy jej nie odpowiadały+miała lepszą ofertę i w sprawozdaniu ze stażu opisała w jakich warunkach musiała pracować. Pani w PUPie jej mówiła, że nie będzie miała z tego powodu problemów, ale za to firma owszem- ale tutaj były złe/ inne warunki pracy niż miały być. Ona wzywana nie była na pewno, a co z właścicielem firmy to nie wiem.
edit: w aktualnym miejscu pracy zostałam po pół roku stażu, na półroczne prace interwencyjne i po nich dostałam umowę na rok.
dziękuje Safie :kwiatek:
A może ktoś jeszcze coś wie ?
safie Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
14 sierpnia 2014 14:05
Jeszcze dodam, że miejsce drugiego stażu załatwiałam sobie sama. Podobno od tego roku przepisy się zmieniły i coś ze stażami pomieszali 👀
o no właśnie też słyszałam o tym i właśnie chcę się dowiedzieć , kurde staż fajny , zdobywam doświadczenie a PUP zamiast pomagać zdobyć doświadczenie wali kłody pod nog
anyann, skrzypce to mały pikuś. naucz: cieszę się, że się cieszysz. Powodzenia!
W ogóle naucz wymawiania cz/ć/sz/ś, żeby było słychać różnicę. Dobre kino 😉
JARA, no co ja mogę opowiadać.. zdjęcia mówią same za siebie!

sorry
Averis, musialam
https://scontent-a-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/10353653_817545334946030_2047184050807215457_n.jpg?oh=1a623e9913b261383e63bec2a730e422&oe=545EC59B[/img]
jakosc skopala sie, dunno why. 🤔
kujka Jakie swietne koszulki maja niektore osoby na Twoich zdjeciach!! Tez chce taka. Bede nosic na zajecia na uniwerku 😜
Pandurska, bede robic dodruk, bo wszystkim sie strasznie spodobaly 😉
kujka, apffffff, nie widziałam tej foty! 😀
kujka, Wow! 😀
(PS: Gott, zazdroszczę takiej pracy.... w sensie - sprawiającej Ci tyle radości, spełnienia i satysfakcji. :kwiatek: )
Sezon ogórkowy... mam wrażenie, że najlepsze oferty pracy to były wtedy, kiedy już pracę miałam.
...u mnie gorąco...kwota 1.749.108,60 zostanie chyba moją mantrą 🤣
14 sierpnia 2014 21:18
kujka, a gdzieś takie koszulki można dostać, czy są zarezerwowane tylko dla uprzywilejowanych?
safie, bedzie mozna, jak chcecie to porozsylam linki zainteresowanym, jak beda dostepne. powinny byc jeszcze w sierpniu. bo te co mialam, to juz rozdalam 🙁
Sankaritarina, sama sobie czasem zazdroszcze 😉 powinnam jeszcze zrobic koszulke i love moja praca 😉
14 sierpnia 2014 21:41
To daj znać 😀
kujka, "I love meine praca" :P albo wariant dla mniej niemieckich: "I love ჩემი praca" (zaznaczam - nie wiem czy to poprawne 👀 )
Sankaritarina, chyba dobrze 😉
kujka Jakie swietne koszulki maja niektore osoby na Twoich zdjeciach!! Tez chce taka. Bede nosic na zajecia na uniwerku 😜
A ja mam taką 😎 i byłam już w niej w pracy 😎