13 sierpnia od godz. 10 premiowanie źrebiąt 2-letnich w Stegnie koło Sochaczewa (między Sochaczewem a Iłowem) w gospodarstwie p. Kaweckiego. Po premiowaniu ogiery zdają próbę dzielności.
PauliL super koniki 😉 Zresztą... Myślę, że marka "PauliL" na re-volcie jest już rozpoznawalna, także wiadomo do kogo po ładne i zdrowe zimnioki na długie lata się zgłaszać 😉 Wrzucam zdj. Omegi z wczoraj (od 6 dni pracujemy po 30-60 min dziennie i już można jeździć). Ps. Maskara, żeby kobyła zajeżdżana w wieku 7 lat była tak spokojnym i super współpracującym koniem 🙂
a ta 7dmio letnia miała już jeźdźca na grzbiecie? bo moja ardenka też ma 7 lat, chodzi w bryczce i każdym sprzęcie rolniczym ale nie została zrobiona pod siodło, no i trzeba będzie kiedyś za to się zabrać
glanek świetna jest... chętnie współpracuje, chodzi solo w tereny, ma szybki i odważny stęp, nie boi się ptaków, aut, wody itd... 😉 anyann do sierpnia tego roku nigdy, a teraz chodzi pod jeźdźcem codziennie
Jeśli można, przedstawię Wam moją kobyłkę zimnokrwistą. Eta (Szum - Eza) jest z nami od niedzieli. Ma 3,5 roku. Co prawda mówimy na nią Inka, tak wołali na nią poprzedni właściciele i tak już zostanie. 🙂
Amber, Ariadna, Austeria (wiem co to znaczy, ale jakoś tak od razu mi się nasunęło), może jeszcze Astra. Choć ja osobiście pojechałbym chyba po Grze o tron 😉 - Ayra
20 września od 10.00 w KJ AROMER koło Otwocka odbędzie się aukcja ogierów ras zimnokrwistych hodowców z Warszawskiego Związku Hodowców Koni. Tym razem nie w Łącku.
Może to lepiej? Jakby nie patrzeć na południu i zachodzie Wawy to hodowlane niedobitki. W zeszłym było ok. 20 ogierów, teraz ma być 36. I sporo ze wschodnich powiatów mazowieckiego.
Akurat ja nie uważam ze na południu Warszawy są niedobitki bo jednak ludzie sie starają. Ważne żeby był taki punkt gdzie wszyscy maja blisko. Teraz z tego co widziałam i dostałam pismo ze związku to ma być 30 ogierów. I tak będzie spory odsiew będzie przed komisje ponieważ na każdej aukcji jest dużo ogierów wiec nie zdziwię sie jeśli komisja odrzuci polowe na aukcji w Warszawie. W Kozienicach ma być 60 ogierów, w Starogardzie 90, w Białce 60 (wybranych ze 100). Także tak...