jaki operator telefonii kom.?
Nowy post, bo nikt nie pisał 😉
Czy ktoś ma t-mobile i mógłby powiedzieć jak z zasięgiem i warunkami? 🙂
[s]Przyglądam się ofercie Formuła Mix Klasyczna w Play. W "koszyku" bo wybraniu interesującej mnie oferty i telefonu wyświetla, że opłata aktywacyjna wynosi 0zł, natomiast kiedy zagłębiłam się w aktualny cennik, na samym początku w "słowniku" hasło "opłata aktywacyjna" opisane jest sumką 99zł. To jak w końcu jest? Ktoś się orientuje? :kwiatek:[/s]
edit: już wszystko wiem.
Nowy post, bo nikt nie pisał 😉
Czy ktoś ma t-mobile i mógłby powiedzieć jak z zasięgiem i warunkami? 🙂
Jestem mega zadowolona i polecam. Warunki mi odpowiadają, jestem z nimi jeszcze od czasów Ery, czyli ponad 14 lat.
a ja uciekłam z T-mobile po ponad 10 latach. Znikające z konta pieniądze nie uwzględnione w bilingach, co chwilę smsy i telefony z najnowszymi ofertami. Moją przygodę opisywałam tutaj jakiś czas temu 🤔 Teraz jestem w Play i mam spokój połączony z minimalnymi kosztami za telefon. Mój chłopak też po podobnym okresie w TM przenosi się do Play.
Ja jednak zostałam w Orange i warunki mi odpowiadają (mix) 😉 Jednak mojemu tacie (abonament) cały czas coś się dzieje, a to dokładają mu usługi, których nie chciał, a to coś sie nagle wyłączy i idą koszta.. 🤔
T mobile wymyślił płacić więcej albo JUMP albo out. Uciekam.. do Playa, a przeszłam do TM z Play w listopadzie 2013. I play oferuje mi teraz więcej niż TM, gdzie mam płacić 80 zł za to, co mam teraz za 50 zł...
A nas Orange chce z powrotem, zaproponowali nam full abonament (free minuty, smsy, intrenet) na każdy numer za 30 zl (pobili tym Play) plus nęcą bonami do Media Markt o wartości 500 zl na każdy numer, a numerów mamy 7 😲
a co trzeba zrobić, żeby Orange mi też złożyło taką propozycję? :P
zen a to oferta dla klinta biznesowego czy indywidualnego?
littleem wysokość rachunków/staż w sieci/terminowe płatności
marta__sz, nie powiedziałabym 🤔 Mamy 5 numerów w orange, łącznie tata płacił ponad 500zł na pewno, już nie pamiętam dokładnie, a i tak negocjował z nimi dłuuuugo i teraz dostał na firmę z darmową Z2 abonament 130zł około.
edit: zapomniałam dodać, że jesteśmy u nich od czasów Idei 🤣
Dopiero teraz doczytałam, że zen pisze o pozyskaniu a nie zatrzymaniu.
Wyskokośc rachunków to mocno wzgledne pojęcie, bo czego powinien oczekiwać klint z rachunkami po kilka tys?
Jest coś takiego jak segmentacja rynku i niestety nie ma opcji aby każdy dostał takie same propozycje.
[quote author=marta__sz link=topic=1051.msg2156352#msg2156352 date=1407487576]
terminowe płatności
[/quote]
Kochana ja płącę rachunek za telefon 10 dni przed jego wystawieniem 😎 😂
Zen akurat by wpadło na umeblowanie kuchni 😉
to nie jesteś terminowym Klientem, jesteś przedterminowym ! 🙂
z ciekawości a jak przekroczysz to dopłacasz drugi raz?
U nas sytuacja wygląda tak- mamy te numery na firmę oczywiście. Jesteśmy/byliśmy z Orange od, hmm, 14 lat? I od kilku lat płacimy co miesiąc rachunki czasem podchodzące pod 1500-2000zł. Wielokrotnie się spotykałyśmy z Orange celem zmniejszenia opłat, ale gdzie tam. Więc moja mama się wkurw* porządnie i przeniosła 2 numery do Playa, gdzie ten zgodził się za część numerów, którym nie kończył się abonament zapłacić kary i dopilnować formalności. I eureka! Orange się ocknęło, że to nie strasznie, tylko że naprawdę się zawijamy i teraz sypią ofertami jak z rękawa. Spotykałyśmy się z nimi dla funu, a na ostatniej rozmowie walnęłam, że albo 30zł (tyle, co Play nam dał) plus coś ekstra, albo nie mamy o czym mówić. Pan zmarkotniał i powiedział, że wątpi, żeby udało mu się z tym 'coś ekstra', bo abonament za 30zł to pójdzie na pewno. I tadam, dzwonił, że mają te bony, ale to dla klientów, których nic innego nie jest w stanie skłonić. Dodam, że my nie bierzemy w tej ofercie telefonów, to na pewno wiele wyjaśnia w kwestii ceny za abonament. I teraz mamy zagwostkę, co zrobić 😉
I nie płacimy ostatnio faktur w terminie. Zawsze po listach z pogróżkami 😉
no jak na ofertę bez telefonu to całkiem ok propozycja 😉
Wezwanie do zapłaty być musi, jak wszędzie z resztą gdzie się zwleka.
Ale co innego zwłoka a co innego dezaktywacja za brak płatności.
[quote author=marta__sz link=topic=1051.msg2156379#msg2156379 date=1407488671]
to nie jesteś terminowym Klientem, jesteś przedterminowym ! 🙂
z ciekawości a jak przekroczysz to dopłacasz drugi raz?
[/quote]
Nie przekraczam abonamentu, bo minuty, smsy, mms i stacjonarne mam za free tzn bez limitu.
Mi Orange za terminowe platnosci daje tylko darmowe mmsy 😀 I wydaje mi sie, ze Orange daje jednak lepsza oferte nowym klientom niz starym. Przynajmniej ja dostalam lepsza, przechodzac z Plusa niz moj facet bedacy w Orange x lat.
Wydaje mi się, że w ogóle wszędzie jest lepsza oferta dla nowych niż dla starych klientów. I tym razem nie przedłużam umowy z orange, tylko się przenoszę albo do TM albo play.
ashtray, to jest normalnie, ale nie przejmuj się, niedługo też będziesz starym klientem 😉
Wiem, wiem. 😉 Teraz mam stres jaki rachunek mi przyjdzie w tym miesiacu za dzwonienie i internet zagranica 🤔
ashtray, ja rok temu za internet za granicą zapłaciłam 1500 zł. Za dokładnie 2 wejścia na pocztę i jedno poszukiwanie w Google. Nigdy więcej.
ashtray a właczyłaś pakiety danych jakiekolwiek ? Gdzie byłaś dokladnie za granicą?
We Francji. Tak, wlaczalam. I mam tez AntyBillszok 🙂
Hmm w razie wykorzystania danych z pakietu powinnaś dostać wiadomosc od operatora, nie wiem tylko czy to działa w przypadku trwania transmisji czy musisz zakończyc połaczenie.
No nic, zobaczymy. Ale fakt faktem z internetu korzystalam sporo 😡
a nie masz możliwości sprawdzenia tego, nie wiem sms z kontrolą kosztów na przykład?
Hmm, sugeruje sie tym co mam w AntyBillszoku wpisane.
"Pozostała kwota limitu antybill shock", która pojawiła się w serwisie Orange On-line, dotyczy miesięcznego limitu na transmisję danych GPRS w roamingu. Usługa limitu antybill shock jest bezpłatna. Dzięki niej, korzystając z telefonu poza granicami Polski, można kontrolować koszty związane z transmisją danych. Standardowo ustalony limit wynosi 240 zł, co oznacza, po wykorzystaniu tej kwoty możliwość połączenia z Internetem w roamingu zostaje zablokowana. Rozwiązanie to jest formą ochrony przed poniesieniem niezamierzonych opłat podczas pobytu za granicą.
I u mnie na koncie jest napisane, ze pozostala kwota limitu to 180 zł. Czyli jak rozumiem bede musiala zaplacic 60 zl.
ashtray, jak miałaś pakiet itp, nie powinno być problemu.