Na moją Kontrę huknęłam raz jak szczekała w domu a później 4 lata ją uczyłam szczekać na komendę :/ Bo potrzebowałyśmy tego do PT. Dobrze, że przy pozorancie przynajmniej szczekała 😉
zuza, mój zaczął szczekać dobrze po skończeniu roku, wcześniej tez był cichy. I raczej to są dwa donośne, basowe szczenięcia niż jazgot 😉 ale stroszy sie i wyglada 😉
Bardzo dziękuję za taki odzew.Ja oczywiście doceniam tą jego 'ciszę' i mam nadzieję,ze tak zostanie.Gdyby to się zmieniło to będziemy nad tym pracować.Na komendę daje głos.Dziś przy płocie przechodziły 2 pielgrzymki i tylko patrzył ciekawie 🙂
k_cian Dzięki 😀 Tak, mamy krawacik. Nie wiedziałam, że są Flaty z krawacikiem, zdziwiłam się bardzo... ale wiedziałam, że mój pies "normalny" być nie może 😁
Bo generalnie nie mają. 😉 Wszelkie białe znaczenia jak krawat są wadą. To co może być to pojedyncze białe włoski bądź białe włosy po uszkodzeniach skóry. Nikt nie wyrzuci za to z ringu chyba ale generalnie jest to niepożądana cecha zdecydowanie i trafia się raczej rzadziej niż częściej.. Jeżeli jakieś włoski tworzące krawat są to powinny przy zmianie futra na dorosłe zniknąć. Jak nie znikają.. no to trudno 😉 ale być ich nie powinno.
safiePowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin 07 sierpnia 2014 20:41
Chętnie wymienię jedną sztukę mega wokalizującego psa na milczącego 😁 Przy Nuci nawet ziewnąć nie można bo zaraz zaczyna popiskiwać, a najmniejszy szmer na klatce kończy się szczekaniem, że wszyscy podskakujemy. 😵
k_cian Dzięki, ciekawe rzeczy piszesz. Nigdy nie interesowałam się aż tak szczegółowo wzorcem rasy, choć czytając, że umaszczenie może być czarne lub brązowe - wpadłam na to, że ten nasz krawacik to pewnie byłby uznany za wadę. Być może właśnie dlatego Kontra została jako ostatnia? 😉 Nie wiem, niech żałują ci co jej nie wybrali 😀iabeł: Ale fakt faktem krawacik się zmniejsza i zastanawialiśmy się ostatnio co z tego wyniknie. Szczerze powiedziawszy, pierw zaczął wypadać krawacik właśnie, a dopiero potem zaczęło wypadać futro z łap i z mordki. Hm... mamy tak 1/3 tej plamki która była... ciekawe na czym się to skończy. Kiedy tak na oko Flat będzie miał pełną, dorosłą szatę?
Nasza Ika umie szczekać na wsi, na dogtrekkingu jest tak podjarana atmosferą, że szczeka non stop. Teraz po przedłużonych koloniach u dziadków(dom z ogrodem) zdarza jej się szczekać na balkonie, co tępimy w zarodku-zaraz wraca do domu. Ogólnie zadowoleni jesteśmy z jej szczekania.
A żebym ja to pamiętała kiedy to nastąpi. Do roku na bank :P Z zostawaniem jako "ostatni" różnie bywa. Chłopiec, którego mam wolnego nadal jest właśnie najlepszy. 😉 Chociaż.. jeżeli psiak ma wyraźną wadę..wszystko jest możliwe. Zależy tez od tego jak kto oddaje szczeniaki. U mnie nie było wybierania. Szczenięta dobrałam ja. 😉
Oto i mr red 😍
Toska jest milczkiem, ale że ktoś przyjeżdża oznajmia bardzo ładnie pojedynczymi szczeknięciami. 😉
k_cian one sa piekne. Zauroczona jestem kompletnie. Ide zagrac w totka;d bo po ostatnich przebojach z wetami musze nadrobic;d Juz wiem ,ze jak bym mogla to bylby Flat na pewno🙂
Nie, to Skidder Kasi. 🙂 Kudłaty i Emilia nie dojechali bo się posypała mi cała rodzina na jakieś wirusowe gówno.. 🙄 Mała rozpierducha była... to dzieciaki coś dorwało... i jakoś nie wyszło 🙁
Jezu dopiero teraz dopatrzylam sie ze to Skidder 😀 a dzieciaki tak mu fafle pozaslanialy z dwoch stron ze dalabym sobie pol palca uciac ze to Kudlaty 😀
ps czy rozowa dziewczynka i dziewczynka ( 🤣 ) dzis maja TEN DZIEN? 😎