Kącik Rekreanta
trochę się drań kopsnął, nie?
tak się zastanawiałam czy to tylko moje wrażenie :kwiatek:
edit. Nie zauważyłam postu.
Kujka, wiem! ale całą jazdę tylko o tym myślałam: noga w dół, dojeżdżaj, noga w dół, dojeżdżaj, noga w dół, dojeżdżaj, noga w dół, dojeżdżaj, PLECY PROSTE!
i było mi tak niewygodnie. Ale cóż będzie to dla mnie mobilizacja, bo szukanie nowych krótszych puślisk uj. jest ponad moje możliwości nerwowe 😉
wątek zamknięty
_kate, ale krotsze pusliska nic nie dadza, nie usiadziesz. to ujezdzeniowka a nie skokowka 😉 musisz po prostu opuscic noge, to jedyne wyjscie 🙂
nie martw sie, ja tez mam z tym problem. mozemy sie nawzajem wspierac w walce :P
a na zdjeciach Barkas faktycznie wyglada jakby sie poprawil.
wątek zamknięty
Po pierwsze - w Dzionku ogólnie widzianym z boku- dzisiaj szczególnie pod Libelką (w sensie Agatą, a nie prawdziwą Libelką :hihi🙂 - super oglądać go pod kimś (i to super siedzącym w dodatku) i móc sobie tylko podziwiać jakiego ma się pięknego konia 😍 😍
Ja też uwielbiam mojego konia pod kimś 😜
Po trzecie- w energii i super ujeżdżeniu Libla - ach te zatrzymania od dosiadu 😀
Jak już obiecałam, wsiądziesz kiedyś na Libla na hali, w spokojny dzień, wtedy mój koń jest naprawdę fajny 😁 bo dziś była mocno nagrzana sytuacją i niewspółpracująca.... Ale bardzo fajnie mi to słyszeć :kwiatek:
A ja siedziałam na Dzionku i byłam zachwycona 😜 on jest taki... opanowany, równy, poprostu się siada i się jedzie 🙂 Bomba
p.s. Jakby ktoś miał Liblowe fotki z dziś to ja chętnie je obejrzę 😉
Deb- super Szogun wygląga!!
wątek zamknięty
_Kate czy mi sie wydaje, czy tyłów już nie macie podkutych?
wątek zamknięty
Poki - no ładny, ale nie mój 😉 tzn to nie ja tam na górze ;]
Kujka - hm... on może 10 raz pod siodłem po przerwie, więc hm... na razie ogarniamy nie-kładzenie-się-w-zakrętach :-P 😉
Raven - 😀 🙂
wątek zamknięty
nie mamy póki co, bo Złoty wyrwał sobie na padoku podkowę z sporym kawałkiem kopyta i nie było czego podkuwać.
Teraz dostaje biotynę, happy hoof, ma witaminy z dodatkiem biotyny, musli a od wizyty kowala /już minęło 6 tyg/ kopyta urosły minimalnie. Prawdę mówiąc, ja nie widzę żeby urosły choć trochę. Teraz jeszcze będzie miał kurację NAFem.
Zresztą kuty na tył był tylko dlatego że tak sobie ścierał kopyta, że nie było co werkować. A koń chodzi po pastwisku cały dzień, po mięciutkim, w tereny nie chodzi. Mi już ręce opadają.
Zresztą to widać nawet na zdjęciach, czy on ma kopyta jak koń nie robiony już od 6 tyg?
przody już do przycięcia, ale tyły? 🙄
Kujka, przynajmniej nie jesteśmy osamotnione w walce 🏇
wątek zamknięty
Aha, a ja jeszcze nie dodałam, że wszystkie do tej pory wstawione fotki są autorstwa Raven !! Jeszcze Brzask cykała, ale czekam cierpliwie aż dotrze do kompa 🙂
wątek zamknięty
A może Raven ma jakieś fotki mnie na Liblu albo na Dzionku? :kwiatek:
wątek zamknięty
Może i ma... 😎
wątek zamknięty
na pewno ma tylko ukrywa 👀 👀 😁
wątek zamknięty
Ma ma i na pewno ci (i mi) prześle 😀
wątek zamknięty
Kate mam ten sam problem, chociaż mój stary ma przynajmniej kopyta dość mocne, mimo że rosną tyle co nic. Dlatego z kucia chcąc nie chcąc musiałam zrezygnować, zwłaszcza że ta menda ściąga sobie podkowy w góra 2 tygodnie 👿 Ale kiedyś wspominałaś o problemach Złotego z kopytami i liczyłam, że może udało ci się coś wskórać.
wątek zamknięty
AAaaa zapomniałam się pochwalić że WRESZCIE kupiłam siodełko na Ritka i dla siebie!!!!!
...........teraz zostało mi dla Anety... więc jesteśmy w pół drogi... 😉
wątek zamknięty
oj nie nadazam, jak sie poumawialyscie? mial byc aromer, slupno, brodno, kaskaderzy... mozecie po kolei?
i o co kolwiek chodzi, wieźcie mnie ze soba natepnym zarem....!!!
efka, czy na brodnie konie chodza na padoki?
kujka, troche jak kon ze wsi wyglada :]
Libej jak zawsze ładnie, dzionek tyż (on tak ma na imie?) 🙂
wątek zamknięty
Cieciorka jesli o mnie chodzi to zapraszam serdecznie kiedy Ci się zachce 😉
Co do padoków chodzą oczywiście.
wątek zamknięty
cieciorka- Tak on ma na imię Dzionek - coś cię bawi? 😎 😉
Przebieg imprezy był taki:
Słupno- McDonalds- Koczargi Nowe (?) - Stanisławów (?) 😀
wątek zamknięty
na pewno ma tylko ukrywa 👀 👀 😁
A ukrywa i z nikim się nie podzieli 😀iabeł:
Ma ma i na pewno ci (i mi) prześle 😀
A Ci to po co? :P
cieciorka a byli ułani-kaskaderzy byli 😁 Brzask ma trochę zdjęć z ich ekhm "treningu" 😉
Dzionka jeszcze Decathlon 😁
wątek zamknięty
Dostałam kilka zdjęć 🙂 I widać na nich wspaniały nastrój mojego konika 🏇
Tu jeszcze udaje, że jest grzecznym Konikiem:

Tu już idzie jak na ścięcie:

A to na polu bitwy 🏇

Dziękujemy Raven :kwiatek:
wątek zamknięty
Libella wrzuć siebie na Dzionku! pamiętam że było kilka super fotek!
Raven faakt, jeszcze Decathlon 😁 A fotki to chcę w kombinacji ja-Libella albo Libelka-Dzionek! O!
wątek zamknięty
Libella prosimy 😉
Dzionka to właśnie między innymi te nie chcą sie zgrać 🙄 :/
wątek zamknięty
co do niezaprzeczalnej urody libla juz sie wypowiadalam w znk :]
efka, a własnie ze sie wybieram, tzn planuje odwiedzic agate od kubusia, wiec jak bedzie mialo do czegos dojsc, dam znac!
ale ale jakto? umowilyscie sie na rajd, stoicie razem w stajni, czy objechalyscie wszystkie okoliczne a reszta pieszo autem? dalej sie gubie.... umysl juz nie tak szybki jak kiedys :>
ps. ładny widoczek
nie, "dzionek" mnie nie smieszy, myslalam, ze to jakies zdrobnienie od czegos innego niz dzien 🙂
wątek zamknięty
Cieciorka - aaaa skoro Agatę to na pewno się dowiem hehehe 😉
nie stoimy razem w stajni tzn. nie wszystkie 😉 tylko Dzionka i Libella 🙂
wątek zamknięty
Hihi, Ciecior jaka ty dociekliwa 😀
Ja i Libelka stoimy w jednej stajni. Przyjechały do nas : Raven, Brzask, Mara i Efka. Potem ja, Brzask i Raven pojechałyśmy do stajni najpierw Raven, potem Brzaska. Tak to w skrócie wyglądało.
Raven - widzisz, dodałaś niepotrzebnie o tym Decathlonie i już się można pogubić 😉
wątek zamknięty
Raven - widzisz, dodałaś niepotrzebnie o tym Decathlonie i już się można pogubić 😉
Jasne jasne :P Ty pierwsza z Makiem wyskoczyłaś 😁
wątek zamknięty
no dobra, a aromer i ułani?
nastepnym razem jade z wami, jak sie nie zmieszcze to do bagaznika 😀
wątek zamknięty
jaki Aromer???
byłam kombi więc miejsca dużo :P
wątek zamknięty
Spotaknie było bardzo miłe i w końcu można było poczuć namiastkę wiosny 😀
Jestem pod wrażeniem tego jak korzystnie się Dzionek prezentuje pod siodłem, na prawdę czekać tylko na efekty pracy 🙂 A Libelka jest śliczne, nawet ładniejsza niż się wydaje na zdjęciach 🙂
wątek zamknięty
Dobby
nadal walczę, ale z tego co widzę to raczej nic nie wywalczę i nadal będzie kuty na 4. Nie mam pojęcia, co mu jeszcze mogę dawać do jedzenia na te kopyta.
wątek zamknięty
Cieciorka od początku 😁
Ja i Dzionka stoimy w jednej stajni- mamy tam Kaskaderów 😉- stajnia Słupno
Efka i Mara stoją w jednej stajni- Bródno
Brzask i Raven stoją w stajniach blisko siebie 😉
Odwiedziny były najpierw w Słupnie a potem u Raven i Brzaska 😉
A zdjęcia Libla pod Dzionką albo Dzionka pode mną chętnie wstawię, tylko jeszcze ich nie dostałam 🙁
wątek zamknięty
Anaa Twój zwierz jest cudowny 😀
Ja czekam aż mesz się do końca zrobi, siadam na rowerek i śmigam do Bartolliniego.. w sumie nie śpieszy mi się, bo padało całą noc i nie będę jeździć w jakimś bagnie.. Chyba że odważę się na teren 🤣
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.