M jak mieszkanie czyli wszystko o urzadzaniu:)
Kamkaz bardzo ładnie wygląda Twoja nowa posesja 🙂 czy to dom w technologii szkieletowej?
Kurczak najlepiej popytać na forum Muratora, tam jest wiele mądrych głów i pewnie doradzą i wytłumaczą co i jak.
halo,adriena, dziękuję :kwiatek: Każdy mówi nam co innego i trochę zgłupieliśmy, a kaloryfery już kupione i w sklepie nikt się nie zająknął, że z łączeniem może być coś nie tak. O dziwo słyszałam, że to nie stal jest groźna dla aluminium, a na odwrót, bo to drugie się utlenia. Inni mówią, że nic złego nie będzie się działo, bo nowe kaloryfery są inaczej robione.
Kamkaz, piękny dom!
kamkaz, o ja, domek jak z amerykanskiego filmu familijnego! Czekam na zdjecia ze srodka, bardzo jestem ciekawa jak to wyglada 🙂
kamkaz zaciskam kciuki!
kujka, piękna glazura!!!
Dzieki dziewczyny!
adriena, a co to technologia szkieletowa?🙂
Kujka dawalam kiedys tam ze srodka🙂 wczoraj dostalismy nowe zdjecia i niestety przy wyprowadzce zrobili syf totalny. Mam nadzieje, ze posprzataja:P
Dziewczyny jaki zlew do kuchni? Stalowy czy jakiś granit / podobny kamień?
Zawsze miałam granit, teraz zastanawiam się nad stalowym. Jakie ma wady?
No coś ty, nie rezygnuj z granitu dla stalowego! Mam w domu kamienny a w mieszkaniu stalowy- zdecydowanie wygrywa ten pierwszy. I pod kątem urody i ze względu na niewidoczność brudu tudzież nie osadzanie się go tak jak na stalowym.
O, a ja powiem w druga strone - stalowy wystarczy przetrzec i blyszczy, a granitowy szorowac trzeba niezle jak sie brud osadzi.
Jak wybieralam zlew zastanawiałam się między stala a corianem (wtedy byłby 'zlany' z blatem) ale balabym sie ze sie bedzie mocno rysował. Stalowy podwieszany wygrał i jestem bardzo zadowolona.
Diakonka Stalowy zlewozmywak jest czysty tylko w sklepie, potem widać każdą kropelkę wody, trudno się czyści, nigdy bym sobie takiego nie zafundowała szczególnie, że u nas woda jest bardzo twarda. My mamy ceramiczny firmy Blanco i jest super, łatwy do czyszczenia i super wygląda.
Diakonka, no wlasnie, a czemu nie ceramiczny?
no doobra, przekonałyście mnie - nie kupuję stalowego
kujka, a nie wiem... a lepszy ceramiczny niż granitowy?
aa - już obczaiłam - ceramiczny drogi!
Diakonka, ja mam granitowy firmy Franke i jestem zachwycona. Mam czarny ze srebrnymi drobinkami. Wygląda super i jest bardzo łatwy do utrzymania w czystości.
Diakonka, patrzyłas w ikei?
mam ceramiczny i jest bardzo fajny
Zrobiłam sobie duży pokój marzeń. 🙂
Z resztą sypialnie też [lampki nocne do wymiany, wiem wiem]
nine, pięknie!!!! Bardzo mi się podoba. Rewelacyjna kolorystyka
nine, naprawę zachęcająco!
Kurczak, że aluminium szkodzi stali - to też. Bo jest dyfuzja powietrza, aluminium nie jest "szczelne" - a wtedy, jasne - rdza, bo do rdzy trzeba tlenu. Ale - nawet w super szczelnej instalacji stalowej rdza i tak się pojawi, mimo różnych antykorozyjnych itd. Kwestia czasu. Bo jeszcze jest kwestia rur. Plastikowe też mają większą/mniejszą dyfuzję, stalowych nie sposób zabezpieczyć antykorozyjnie super-hiper od środka, miedzianych z aluminium nie połączysz (tworzy się kwas). Chyba, że tytanowe? 😉
nine, sypialnia fajna, ale salon fenomenalny!
Jednak wpadnę na wakacje :P
nine aż bym się do Ciebie wprowadziła, po prostu bosko.
U mnie od tygodnia trwa remont łazienki przyznam że już się nie mogę doczekać efektu końcowego i chce wreszcie wrócić do domu 🙁
nine salon wyszedł świetnie, jasne podłogi i dużo bieli to jest coś co lubię 🙂
nine, świetne wnętrza! Pokazałabyś salon na większych zdjęciach, cooo? :kwiatek:
Dzięki dziewczyny, też jestem zachwycona efektem końcowym 🙂
Szczególnie, ze cudów z farbami było co nie miara, ciężko o szary, który nie jest jednak różowy/niebieski/fioletowy nawet jeśli wybiera się z palety czerni :/
Ascaia - po pracy dodam zdjęcia w większym rozmiarze
My robiliśmy szary najprościej, z białej farby i czarnego pigmentu.
O matko, Nine pięknie! 😍
Ahh zazdroszczę ludziom, którzy tak potrafią zaaranżować wnętrza, serio! 🙁
O dokładnie to co martva, napisała. Umiem rozplanować technicznie, całkiem nieźle mi wychodzi planowanie pod kątem funkcjonalności, ale żeby wizualnie całe wnętrze było dopięte to mi nie wychodzi. Przede wszystkim samokrytycznie przyznaję, że mam żyłkę zbieracza i chyba za dużo rzeczy. I tak jak na siebie to odniosłam tryumf wyrzucając przy okazji wyprowadzki całkiem sporo balastu. Ale jeszcze tyyyyle zostało. Za sentymentalna jestem. 😉 I np. nie wiem co zrobić z tablicą z flotkami. Jakoś szkoda wyrzucać...
nine pięknie wyszło,ładny ten niebieski.
nine, mamy taką samą kanapę i komodę 😁 Bardzo fajne pokoje, czekam na więcej 🙂
Dziewczyny jak przechowujecie torebki? I może jakiś sprytny patent na szlafrok, żeby nie bił po oczach?
Ascaia, kup ładny szlafrok 🙂 Ja dostałam taki jaśniutki puchaty i wisi... na wieszaku na biżuterię przybitym do szafy 😀 Możesz też przybić osobny mały haczyk do boku szafy albo ściany. Na torby nie mam patentu, chętnie poczytam.
Mam ładne szlafroczki, sztuk dwa, nawet kolor się zgadza. 😉 No i na razie wiszą na wierzchu, przy grzejniku. A jednak miałabym ochotę je jakoś schować... w pudle/koszu/skrzynce ozdobnej to chyba jednak niewygodnie trzymać...