Do fanpage'owców - czy Wam też fejs nie wyświetla wszystkich komunikatów ? Wczoraj weszłam na jednego z moich fp, na który kilka dni nie byłam a tu niespodzianka w postaci wiadomości w skrzynce - wrrrr ! Od pewnego czasu nie mam też komunikatów o komentarzach i lajkach z tych fp - wtf ?
Dodam, że wymieniona strona jest dopisana do listy moich zainteresowań...
O wiadomościach mi (jeszcze 😉) krzyczy, ale o tym, że ktoś polubił moją stronę, już nie. Ba, nawet jak wejdę na stronę i kliknę sobie "Powiadomienia" w panelu administratora, to tam też nowe polubienia się nie wyświetlają 😵 Po ostatnich zawodach miałam wielki boom na stronie, o czym się dowiedziałam tylko dlatego, że moi znajomi też lubili i komentowali. O nich mnie informował fejs, o komentarzach obcych - nie 😵
Właśnie mam to samo! Przeczesywałam wątek z nadzieją na znalezienie rozwiązania zagadki, ale jak widać to problem ogółu 😁 Dostaję powiadomienia o wiadomościach, o polubieniach/komentarzach konkretnych zdjęć, ale o polubieniach fp tylko co któreś 🤔wirek:
Poza tym, takie pytanie - dlaczego nie mogę zmienić nazwy swojego fp? Mam ponad 300 polubień, czyli powinna (wg informacji zawartych w "Pomocy"😉 działać opcja zgłoszenia prośby, jednak gdy klikam w "Poproś o zmianę" otwiera mi się nowa karta z informacją, że "nie znaleziono strony". Dodam, że nazwy wcześniej nie zmieniałam, więc o co chodzi? 🤔
bo fejs będzie Wam utrudniał korzystanie z fanpage, właśnie w taki sposób, dopóki nie zaczniecie korzystać z płatnych reklam. chcą zarobić. przynajmniej coś takiego mi kiedyś mignęło na samopomocy fotograficznej, bo dużo osób ma ten problem 🙂
no z jednej strony tak, ale z drugiej, fb jest ośrodkiem promocji w ogóle. niemal do każdego bloga, strony, sklepu jest fanpejdż. nic charytatywnie, takie życie 😉
Tak, ale z drugiej strony łachudry dostali ode mnie kase za promocje fanpage EcoGypsy, ale adres strony nadal blokują :P
Słuchajcie a może macie pomysł dlaczego niektóre fb nie dają się oznaczać ? Akurat ten najważnijszy jest neioznaczalny 🙁
Jak chciałam oznaczyć stajnię, to się okazało, że to nie jest fanpage, a lokalizacja. I wpisując w opis np. zdjęcia nie dało się oznaczyć, dopiero ustawiając lokalizację. Tak spróbuj.
Co to oznacza, gdy imię i nazwisko zupełnie obcej mi osoby jest napisane czarną czcionką zamiast niebieskiej? Po najechaniu myszką nie pojawia się "łapka" ani podkreślenie, nie mogę w ogóle wejść na profil takiej osoby, jakbym była zablokowana 🤔
Facella, a ta osoba jest u kogoś zaznaczona jako rodzina? Po prostu nie zaakceptowała tego zaznaczenia.
Nie wiem, bo nie mogę wejść w ogóle na jej profil.
Czemu jak się nie zaakceptuje zaznaczenia jako rodzina, to tak się dzieje? 😲
Facella
Faktycznie - a da sie to zmienić ?
Jeśli jesteś administratorem, spróbuj tak: ustawienia strony -> informacje o stronie -> kategoria.
Chociaż jeśli przy zakładaniu strony wybrało się kategorię "miejsce", to chyba trzeba by od nowa zakładać stronę...
Ustawiając lokalizację postów na daną stronę wyświetla się odnośnik do niej, na końcu postu/opisu do zdjęcia "- w: Firma XXX"
Jak jest fanpage z adresem to lokalizacja sama wskoczy, ja mam np ustawione na adres na Podlasiu i wystarczy zacząć wpisywać nazwę.
A., to zupełnie nie o to chodzi.
Edit: czy da się gdzieś ustawić, aby najnowsze zdjęcia pokazywały się na początku albumu, nie na końcu? Teraz wszystko ręcznie przesuwam, ale jak się wrzuca 20 zdjęć, to robi się to uciążliwe...
Co to oznacza, gdy imię i nazwisko zupełnie obcej mi osoby jest napisane czarną czcionką zamiast niebieskiej? Po najechaniu myszką nie pojawia się "łapka" ani podkreślenie, nie mogę w ogóle wejść na profil takiej osoby, jakbym była zablokowana 🤔
a masz te osoby w znajomych? Bo u mnie się tak dzieje jak osoby zawieszą albo ustną konto.
Nie, tak jak pisałam, to są osoby zupełnie mi obce (np. proszące o dodanie do grupy). Dodam, że jak próbowałam ich szukać w wyszukiwarce, to się nie wyświetlały. Zupełnie tak, jakbym była zablokowana 😲
Chodzi Wam dziś fb normalnie ?
armara, u mnie wszystko ok.
Nie działał z pół godziny, ale już śmiga.
Mi nie działa od rana. Z downdetector wynika, że to jakaś większa awaria.
Jak żyć? 😁
U mnie śmiga normalnie cały dzień.
U mnie działa mniej lub bardziej, chociaż miał takie rzuty, że zdychał - zawsze wtedy, kiedy był akurat potrzebny 😂
Czemu filmy wrzucane przez ludzi na ściany odtwarzają się automatycznie? jak to wyłączyć? 👿
Gillian, to nowe "udogodnienie" Facebooka. Wyświetlał się o tym komunikat na głównej.
Na szczęście można to wyłączyć: settings > videos > wyłączyć "auto-play".
A swoją drogą, polecam bardzo rozszerzenie F.B. Purity do przeglądarek. Pozwala skuteczniej okiełznywać Facebooka. Wyeliminować newsy o grach, reklamy z boczków i z news feeda. I pożegnać wiele innych zbędnych cudów 😉
Dzięki! ratujesz mi system nerwowy! 🙂
Czy da się zrobić tak, żeby jedna - dwie osoby ze znajomych nie widziały jednego, konkretnego postu na tablicy? :kwiatek:
Da sie, w ustawieniach tego postu ( ja mam fb po ang. to cie nie poprowadze dokladnie).
tam gdzie wybierasz znajomi/publiczne klikasz więcej opcji, ustawienia niestandardowe, nie udostępniaj tego - i tu wpisujesz osoby, które mają tego nie widzieć.