Ponieważ nie znalazłam nic konkretnego na temat UP we Wrocławiu postanowiłam założyć oddzielny wątek :kwiatek:
Ktoś studiuje na UP we Wrocławiu? Jakie wrażenia? Jak z akademikami? 🙂
PS. Wybieram się tam na weterynarię w przyszłym roku 😍 (jeśli się dostanę)
wątek zamknięty
Studiuję bioinformatykę, ale obecnie będę mieć "przerwę" - m.in. zdrowie wymusiło, na tyle skutecznie, że 4 semestr chcę robić jeszcze raz (choć część przedmiotów zdałam, ale kilku nie udźwignęłam już zdrowotnie 🙁 ).
A co do UP.. cóż, nie wiem jak wydział weterynarii, ale WBiHZ ma bardzo często słyszane motto "To je up - tego się nie ogarnie". I sporo w tym racji momentami, bo zdarzają się sytuacje, kiedy uczelnia nagle zmienia zdanie - ot, po kilku tygodniach ze względu na cięcia, zmienili nam rozkład grup (z 3 grup mieliśmy sami zrobić 2 :P), dostosowywanie planu dla 50 osób (gdzie część pracuje itd. to nic przyjemnego, a każą to zrobić "w weekend"😉. Nie chce straszyć, uczelnia jest spoko - tylko trzeba mieć cierpliwości sporo 🙂 Ale to pewnie jak wszędzie. Choć jak rozmawiam z moim chłopakiem (studiuje na Polibudzie Krakowskiej) to u nich takich jaj nie ma niekiedy, więc no.. 😉
Co do akademików, nie wiem za bardzo. Byłam kilka razy jako gość w Arce i tyle w sumie. Ale ludzie na roku (z Arki) nie narzekali jakoś bardzo 🙂
wątek zamknięty