Czytelnia
Stephen King "Pan Mercedes" - bardzo marne. Słabiutki kryminałek. Odradzam. Szkoda czasu .
Tania dobrze, ze piszesz, bo wlasnie mialam go kupowac.
Tania dobrze, ze piszesz, bo wlasnie mialam go kupowac.
Nie, nie... nie kupuj. Ja się skusiłam niepotrzebnie. SK napisał coś niby na kształt szwedzkiego kryminału wymieszanego z wielką reklamą komputerowych gadżetów. Akcja się ślimaczy a w 2/3 pada całkiem na nos. I jakieś obleśne kazirodcze motywy. Blee.
Główny bohater beznadziejny, bez wyrazu. Fajna jest tylko pierwsza scena - 2 kartki a i tak jest to kalka wcześniejszych książek.
Dzieki, nie kupie. Przeczytalam prawie wszystko Kinga i niestety zdarzylo mu sie kilka fuck up'ow, z ktorymi sie mordowalam strasznie.
Ja się nie przebiłam przez "Mroczną Wieżę". Padłam po pierwszej części. A niby tam tyle się działo. 😡
Atamanka, jeśli chodzi Tokarczuk- Dom dzienny, dom nocny jest cudowny, dla mnie książką życia są Bieguni (najlepsza Tokarczuk). gorąco polecam.
No to kupiłam wlasnie Bieguni🙂 Nie czytałam jeszcze nic Tokarczuk. "Zmęcze" tylko Siewce Wiatru. Btw-ktos czytał? Dosc pozytywne opinie w necie sa, a pierwsze 90stron poszło mi jak krew z nosa. Zobaczymy jak dalej.
edit: literówka
"Siewca wiatru" moim zdaniem słabiutki, choć zapowiadał się ciekawie, niby pomysł fajny, niby coś się dzieje, ale główny bohater zostaje w pewnym momencie całkowicie rozmyty przez autorkę, traci charyzmę i goni za spódniczką. Coś mi tam nie zagrało, ale z nudów przeczytać można.
Pauli, mówisz? to może nie będę już się męczyć, bo czytam od miesiąca a dopiero dotrwałam do 100str.
Ja byłam zdegustowana zmianą głównego bohatera, w ogóle mi to nie pasowało do całości.
Szkoda, bo koncepcja książki moim zdaniem ciekawa.
Jeśli masz coś ciekawszego pod ręką, to chyba nie ma sensu się męczyć, wiele nie stracisz 😉
Ja chcialam jeszcze tak skromnie polecic. - Max Factor F. Basten.
Uwielbiam czytac tego typu biografie 😉
Diakonka, daj znać jak wrażenia 🙂
Rul, czemu nie? ja na pewno nie należę do introwertyków, ludzie, których znam, a którym się ta książka podobała, też nie 😉
Zaczęłam czytać Bieguni. Jestem oczarowana.
Możecie polecić jakieś kryminały w stylu Agathy Christie? Wyspy, wrzosowisko, zamknięta społeczność, krew się nie leje, raczej sączy 😉
Stephen King "Pan Mercedes" - bardzo marne. Słabiutki kryminałek. Odradzam. Szkoda czasu .
Szkoda, że nie widziałam tego wątku wcześniej. Stałam ostatnio w empiku z "Panem Mercedesem" i "Synem" Nesbo w dłoniach. I się zastanawiałam. Wybór padł na "Syna" (i całe szczęście 😉), ale gdybym przeczytała, że King taki słaby, to nie traciłabym czasu na zastanawianie 😉
abreOd razu przyszła mi do głowy Charlotte Link i jej
"Drugie dziecko"
"Pan Mercedes" moim zdaniem aż tak zły nie jest, choć rewelacja też nie. Za to "Pochłaniacz" Bońdy super, nie mogę się oderwać.
abre
Od razu przyszła mi do głowy Charlotte Link i jej "Drugie dziecko"
Polecam też "Przerwane milczenie" tej samej autorki.
Ja zaczęłam serie Cobena o Myronie Bolitarze i całkiem, całkiem!🙂
Constantia, moim zdaniem najlepsza jest 2. Ja płakałam ze śmiechu.
Wydawnictwo ZNAK przeceniło wszystkie książki, do 70%.
Znacie (i polecacie :hihi🙂 może coś w klimacie Wiedźmina? Bo ostatnio strasznie mi brakuje takiego typu książek a przecież całej sagi + opowiadań enty raz męczyć nie będę bo już niemal na pamięć znam... Niestety 🙁
O, albo coś w stylu Czarnych kamieni Anne Bishop?
Mam jakiś książkowy zastój, nie wiem co zacząć czytać. Ostatnią książkę skończyłam w połowie, bo nie moge przebrnąć...
Poleci mi ktoś coś? 🙁 coś naprawde wciągającego. Ja mam tylko dwa wymogi: zero fantastyki i żeby nie była przesiąknięta erotyzmem 😉 ktoś coś? Może być zagraniczne (ang, fr)
Zaczęłam czytać Bieguni. Jestem oczarowana.
cieszę się 🙂
Gniadata, Grzędowicz? ja Sapkowskiego nie trawię, więc nie przebrnęłam przez nawet pół książki, ale Pan Lodowego Ogrodu wydaje mi się, że podobny. na pewno świetny 🙂
madmaddie dzięki, poszukam i na pewno przeczytam :kwiatek:
Gniadata mamy baaaardzo slidne nazwiska polskiej fantastyki, wiec probuj 🙂 Grzedowicz jak najbardziej, Piekara poza tym, Kossakowska, Pilipiuk, Kozak, Komuda, Ziemkiewicz....no wybor duzy 😉
Pan Lodowego Ogrodu dla mnie mistrz 😉 ale tez Popiol i Kurz sa super i male formy Grzedowicza 🙂
Bay, polecam skandynawskie kryminały,Mankela,Nesbo...Nie zawiedziesz się.Albo Charlotte Link-tez pewniak.
Bieguni skończyłam,niesamowita, niesamowita narracja,klimat.Co teraz z Tokarczuk? Prawie inne czasy mogą być?
Popiół i kurz-jedna z moich ulubionych książek,jedna z niewielu, do których wrócę.
A teraz czytam Wypychacza zwierząt tez Grzedowicza,opowiadania. W kolejce czeka Anatomia zbrodni Matara i Anna Karenina.Ktoś czytał?
Diakonka, dziękuję. Idę googlować 😀
Ja zaczęłam serie Cobena o Myronie Bolitarze i całkiem, całkiem!🙂
Wielbię nieskończenie! Zwłaszcza Wina i jego teksty 😍 Czytałam nie po kolei i z biblioteki, ale teraz mam cel stawiać poszczególne części na własnej półeczce 🙂
A Tobie jak się podoba? 🙂
ja też polecam Nesbo. nie jestem fanką kryminałów, ale Jo wymiata 😍
Diakonka, Prawiek będzie ok. ja zawiodłam się na Podróży ludzi Księgi, nie polecam. 🙁
ja teraz czytam, ale leciutką książkę. w kolejce czeka Mistrz i Małgorzata (podejście drugie), Kapuściński, Huelle (Opowieściami chłodnego morza byłam oczarowana, zobaczymy jak teraz) ale muszę trochę odpocząć 😉
Moja ulubiona książka O. Tokarczuk to "Dom dzienny, dom nocny" także Diakonka - polecam 🙂