Stajnie w okolicach Gliwic (woj. Śląskie)

Witam 😉
Zna ktoś może stajnię w okolicach Gliwic gdzie można pozwolić sobię na trochę luzu? Mam na myśli taką w której pozwala się na pracę z ziemi czy też jazdę na halterze. Jeździłam w Lukasynie, Zbrosławicach lecz tam konie traktowane są bardziej jako maszynki do zarabiania kasy. Byłam też raz czy dwa w Szałszy i Rancho u Marka (ostatnie wspominam najlepiej) jednak nie mam o nich wyrobionego zdania, może Wy coś wiecie? Jest to wszystko dla mnie dużym problemem gdyż zależy mi na byciu z koniem a nie tylko na siedzeniu na nim przez godzinę i do widzenia.
wątek zamknięty
Kurczak   Huculskie (nie)szczęście
08 lipca 2014 15:31
wątek zamknięty
Kurczak widziałam już ten wątek lecz mimo, że dot. on śląska nie oznacza, że moich okolic.
wątek zamknięty
Livia   ...z innego świata
08 lipca 2014 16:17
wątek zamknięty
Dzięki Livia nie wiem jak ale tego nie znalazłam  🤔  faktycznie jest tam parę stadnin, (3\4 znałam 🙁 )  ale większość ludzi piszę w odpowiedziach o jakości pensjonatów i kosztach a mi się rozchodzi bardziej o swobodę czyli gdzie zapalony właściciel-sportowiec nie będzie stał mi nad uchem i sapał co robię z koniem źle, sama chcę z nim popracować gdyż mam już duże doświadczenie, być może ktoś posiada stajnie przydomową gdzie pozwala opiekować się swoimi zwierzątkami bo niestety na własnego konia muszę poczekać jeszcze 3 lata. No nic najwyraźniej będę musiała odwiedzić każdą najbliższą stajnie jaka istnieje i się sama dowiedzieć od właścicieli. 😉
wątek zamknięty
Livia   ...z innego świata
08 lipca 2014 17:05
No cóż, podłącz się do tamtego wątku, może ktoś się znajdzie. Choć ja osobiście, gdyby ktoś do mnie przyszedł i powiedział że nie chce, żebym mu sapała nad uchem, bo z MOIM koniem chce sam pracować i ma duże doświadczenie (w które mam uwierzyć na słowo honoru), to... no, nie dałabym mu konia do pracy, delikatnie rzecz ujmując.

Ten wątek jest tak czy siak do zamknięcia moim zdaniem.
wątek zamknięty
Haha no raczej nie powiedziałabym tak właścicielowi konia i mam papiery po szkoleniu "Open by horses" gdyby mi nie wierzył na słowo honoru 😀 Dzięki w każdym bądź razie, też myślę że temat do zamknięcia 😉
wątek zamknięty

Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.