wasze ulubione seriale

JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
04 lipca 2014 20:37
Gdyby nie watek z Freddie to przestalabym ogladac. Po prostu flaki z olejem!

I teraz muszę Ci przyznać rację. Napisałam tamtego posta jakoś tuż za płową drugiego sezonu SPOILERY

jak Will siedział jeszcze zakładzie psychiatrycznym. A później zaczęło się cudowanie i na siłę chyba wymyślanie. "Przeobrażanie się" Willa za mordercę wcale mi się nie podobało, wątek martwej dziennikarki też nie, chociaż płonący wózek inwaldzki był ok 😉 Poczekam jednak więc rok na kolejny sezon, zobaczę co wymyślą.

Tymczasem rozpoczynam 8sezon Dextera. Oj mam rok seriali do nadrobienia.
A mi sie 2gi sezon baaaaaaaaaaaaaaaaardzo podobal (Hannibala). Kazdy odcinek wlasciwie, strasznie to wszystko takie smakowite 😉 Wergerowie chyba najbardziej 😉
04 lipca 2014 20:47
Pomijając wątek samego Hannibala to w jednym i drugim sezonie wszystkie morderstwa są bardzo ciekawe i niecodzienne. Scenarzyści w mojej ocenie popisali się kreatywnością jeśli chodzi o sceny zbrodni. Nie powielają jednego i tego samego co w innych serialach, nie jest tak oklepany - to mi się podoba, bo nie oglądam filmów, nie oglądam tv, tylko seriale i mając ich kilkanaście na liście motywy się musza powtarzać, a tu nie 🙂

Manson mega poschizowany, nie chciałabym kogoś takiego spotkać. Bardzo mi się też podoba gra Gillian Anderson zwłaszcza w pierwszym sezonie 🙂
A tak, Gillian cudowna, pieknie wyglada.
W ogole co mnie urzeklo to taka ujeciowa perfekcja, smak i elegancja. Pismo Hannibala, te jego idealnie wyprasowane koszule, Gillian w idealnie skrojonych spodnicach...  💘 no dla mnie to jest cudowne dla oka 😉
04 lipca 2014 22:27
faith, prawda, że fantastycznie się to ogląda? Nawet deszcz krwi wygląda przepięknie 🙂
Tak 😉 juz nie mowiac o wszystkich wyczynach kuchennych 😀
Facella   Dawna re-volto wróć!
05 lipca 2014 17:34
Obejrzałam s06e09 Castle'a i czuję się, jakby ktoś mnie w łeb trzasnął. Mam przeczucie, że (SPOILER!) ich ślub nie będzie bajkowy i szczęśliwy tak, jak bym im tego życzyła. Czuję, że to właśnie będzie dzień zemsty 3XK...
Zaczęłam oglądać Chirurgów. 😀
oglądaj do 8 sezonu, potem już nie warto, niestety... 🙁 troszkę polecieli po równi pochyłej jak dla mnie.
a tam nie warto 🙂 Samo przywiazanie nie pozwala przestac.. 😀 Mi sie podoba niezmiennie 🙂
wiesz co, przywiązanie przywiązaniem.... ale jak zobaczyłam jakie cuda bezsensowne wymyślają w niektórych odcinkach 10 sezonu.... no EWIDENTNIE było widać, że im brakowało pomysłu na kontynuację wątków.
ale przy wolniejszej chwili siądę do tego sezonu jeszcze raz i może się z nimi przeproszę. 😉
13 lipca ostatni odcinek Devious Maids, ale się szykuje!
Zobaczymy, póki co jestem na 4 odcinku pierwszego sezonu, więc jeszcze mam czas. 🙂
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
10 lipca 2014 21:10
Ogląda ktoś The Listener? Ciekawe?
Na jakiej stronie oglądacie Suits? 🙇 serialeonline sobie jakieś jaja robią dodając tłumaczenia, mam wrażenie, że automatyczny tłumacz to robi 😵
Darcia iitv.info lub kinoman.tv 😉
11 lipca 2014 07:20
Wymiękłam przy ostatnim sezonie Dextera, zaczęłam oglądać czwarty sezon Shameless 🙂
Darcia iitv.info lub kinoman.tv 😉

na iitv są ostatnio takie tłumaczenia, że więcej się zrozumie albo bez napisów, albo z angielskimi 😉
11 lipca 2014 20:43
zalukaj.tv?
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
11 lipca 2014 20:45
A moze najpopularniejsze i sprawdzone strony z serialami dodamy w 1 poscie? Chyba czesto pada to pytanie.
kaskal94, widzisz, ja na napisy zwykle nie zwracam uwagi, baa rzadko oglądam z napisami bo nie chce mi się na nie czekać. Najbardziej cierpię jak zaczynam oglądać jakiś serial od początku gdzie jest wersja tylko z lektorem ;/  Ideałem są napisy angielskie ale to niestety nie często spotykana opcja.
xxagaxx, można ściągnąć oryginalną wersję i do niej dopasować angielskie napisy w napiprojekt (w zasadzie to on sam dopasowuje, ale generalnie ma opcję szukania napisów po ang.). Tylko, że to wolniejsza wersja niż oglądanie online.
a ja nie wiem jak żyć do wiosny bez Gry o Tron 🙁(
jeszcze Zaklinacze koni niedługo się skończą i nie wiadomo kiedy wyemitują 6 serię.

już nie będę miała potrzeby by włączyć tv buuu
Gniadata   my own true love
12 lipca 2014 08:51
Tylko, że to wolniejsza wersja niż oglądanie online.

Czy ja wiem. czy wolniejsza... Jak dla mnie duzo szybsza, uTorrent sciaga odcinek w max 15 min, a ja nie musze latac po 130 stronach i szukac dobrej, bezplatnej wersji odcinka bo kinoman i iitv padly :P Odkad zaczelam tak ogladac w sumie zapomnialam co to znaczy zacinanie sie  odcinka co 5 min bo buforowanie, albo wiecznie spozniajacy sie obraz/napisy :p Osobiscie polecam.

A tak w ogole, chyba oszalalam. Chociaz mam kilka seriali wpisanych na liste 'chce obejrzec' to ja od nowa polykam Supernatural... I dochodze do wniosku ze kocham ten serial i nigdy mi sie nie znudzi 😜
kaskal94, widzisz, ja na napisy zwykle nie zwracam uwagi, baa rzadko oglądam z napisami bo nie chce mi się na nie czekać. Najbardziej cierpię jak zaczynam oglądać jakiś serial od początku gdzie jest wersja tylko z lektorem ;/  Ideałem są napisy angielskie ale to niestety nie często spotykana opcja.

oj taaak, plus lektor, którego słowa mają zupełnie inny sens od tych wypowiadanych przez aktora.. też się zdarza 😉
angielskie napisy uwielbiam!  💘
Gniadata, mi tam się nie przycina i nie opóźnia, więc wersja online jest szybsza. A z lektorem to nawet nie włączam, szukam do bólu i na primewire zazwyczaj znajduję.
[quote author=szam link=topic=205.msg2137824#msg2137824 date=1405143145]
Tylko, że to wolniejsza wersja niż oglądanie online.

Czy ja wiem. czy wolniejsza... Jak dla mnie duzo szybsza, uTorrent sciaga odcinek w max 15 min, a ja nie musze latac po 130 stronach i szukac dobrej, bezplatnej wersji odcinka bo kinoman i iitv padly :P Odkad zaczelam tak ogladac w sumie zapomnialam co to znaczy zacinanie sie  odcinka co 5 min bo buforowanie, albo wiecznie spozniajacy sie obraz/napisy :p Osobiscie polecam.

A tak w ogole, chyba oszalalam. Chociaz mam kilka seriali wpisanych na liste 'chce obejrzec' to ja od nowa polykam Supernatural... I dochodze do wniosku ze kocham ten serial i nigdy mi sie nie znudzi 😜
[/quote]

Po pierwsze trzeba znaleźć dobry odcinek w sieci, w większości ściąga się ok, ale i wirusy się trafiają albo zupełnie co innego niż chciała o się ściągnąć. Wersję bez napisów na iitv czy kinomanie znajdziesz od razu, bez problemów, gorzej z napisami.
Po południami prawda, ciężko z buforowaniem, ale jak się odcinek z rana załaduje to nie ma problemu 😉
Kolejna wada to transfer, sciągajac zjadamy go 3 razy szybciej. No i żeby ściągać w 15 min trzeba mieć dobry net. Ja mieszkam na wsi więc jest lipa totalna. 
Gniadata   my own true love
12 lipca 2014 22:23
Na thepiratebayu jeszcze sie na wirusa nie nacielam (zawsze biore te z zielona czaszka i jest ok). Ale to zalezy - kto co lubi. Moje przegladarki (albo komputery mam wadliwe, pewnie to drugie) z odcinkami sobie rady nie daja, ledwo jutub leci :P A rano rzadko kiedy moge cos obejrzec, z reszta - opoznienia obrazu i tak mnie odstraszaja, przy ogladaniu online lecialam tylko na malym okienku odtwarzacza bo z duzym nie bylo szans :P Plus nie mam problemu z transferem, mam internety bez ograniczenia danych wiec dla mnie osobiscie opcja idealna 🙂 No ale wiadomo, nie kazdy bedzie zadowolony.
Czy ktoś wie, kiedy na DVD będzie 4 sezon Gry o tron? Bo ja nie piratuję online.
A na HBO nie zdążyłam, bo oglądałam poprzednie sezony  😤
17 lipca 2014 16:25
Skończyłam oglądać Castle'a i nie wiem, co zrobić ze swoim życiem  🍴
Mocna końcówka, chociaż liczyłam na bajkowe zakończenie  🙁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się