Podziękowania

Witapięknie was wszystkich  :kwiatek:. Nie wiem moi przyjaciele ale na torze wyścigowym Służewiec zawsze jedziłem na trenigach w sztybletach były bardzo dobre szczególnie gdy były upały noga oddychała . Fakt faktem zawsze na torze jeżdziliśmy raniutko aby zdążyć przed falą upłów głównie chodziło o konie . Tak już w sobotę będę na torze wyścigowym Służewiec napewno będę w tym dniu na gonotwach głownie na łączniku gdzie konie idą do wyścigu na tor . Życzę moim przyjacielom ; udanego , wspaniałej opalienizny , pogody ducha . :kwiatek: 💘 :kwiatek:
Dziękujemy MEGANE za wspaniały materiał superrrrrrrr. :kwiatek:
Zycze wielkiej wygranej  :kwiatek:
Nie dziękuję MEGANE nigdy i niegrałem i nie gram hazard wciąga jak narkotyk jest to chorba których wielu już dosięgła. Życzę wszystkim; dobrej nocki . :kwiatek:
ja tam kilka razy do roku obstawie jakis porządeczek 😉 nie jestem hazardzistką ale nie kupienie zakladu to jak iść do lodziarni i nie kupić loda 🙂
No nic, milego pobytu w stolycyyy.
:kwiatek:
Dziękuję napewno z wieloma osobami się sptkam np; dyrektorem sk Gojewko , z nie którymi dżokejami , jeścam , trenerami już nie mogę się doczekać do soboty pociagiem jadę do stolicy 2 godzinki . Dobranoccccccc.
Witam pięknie wszystkich  :kwiatek:. Mam nadzieję a wiem napewno że wakacje , uropy wam nie przeszkodzą a więc przeciwnie jazdy na rumakach . Wiem że w sobotę i niedzielą będą upały a co tu wydziwiać jest lato i ma być ciepło . Sam doświatczyłem taką mordęge na torze wyścigowym Służewiec , ale ranne galopy , przejaszczki częściowo wyelimninowały te koszmarne chwile głównie chodziło o konie . Kochani moi przyjaciele i redakcji życzę ; wspaniałych chwil podczas treningu , dużych postępów w pracy trenigowej nad rumakami , samych pozytywnych fluidów , pogody ducha w weekend i pzrez całe lato . :kwiatek: 🏇 :kwiatek: 💘
Witam wszyskich  :kwiatek:. Czasem czytam wywiady dżokeji , jeśców , zastanoiące jest że w wyścigu płaskim gdzie podejmuje się w ułamku sekundy , czasem dżokej , jeżdziec zrobi decyzje odruchowo relacjonują gonitwę po klika metrów . Owszem ważne momety wyściu można sobie utfalić no ale bez przesady jak jest wywiad a tak było kiedyś że poprosty kapcie spadały na takie realacje . Mogę powiedzieć cosik na ten temat choć wyścigi płotowe żądzą się swoimi prawami jest wolnieszy . I idzie zapamiętać ważne szczegóły gonitwy . Wiem że są wakacje sezon uropowy dla was kocząc moje wywody życzę wam ; udanego , miłego wypoczynku a dla tych co pracują mega energi . :kwiatek:
Wiatam was pięknie  :kwiatek:. Zawsze mam płaconą rente od 2do 5 każdego miesiąca daj BOŻE aby dziś płacili mi na konto . Jak jutro nie wplynie ręta to nie stety odwołuję wyjazd na tor Służewiec . To co oni z Zusu wyprawiają lub bank przeraża mnie wciąsz jakieś nieścisłości w przekazywaniu rent no nie stety mamy nie które hore striktury państwa . Życzę moim przyjacielom ; uadenego , pięknego , wypoczynku , a tym co pracują ; samych sukcesów dzisieszego pięknego dzionka. :kwiatek:
Witam pięknie tak już dziś dostałem ręcine opołacałem w pierwszym żedzie rachunki np; czynsz , śmieci , woda . Życzę wszystkim miłego, nietuzikowego , rodzinnego dzioneczka.. :kwiatek:
Witam pięknie moich przyjaciół . Dziś jadę na cmetarz zapalić rodzicom kochanym światełko . Życzę wam kochani przyjaciele i redakcji ; miłego , rodzinnego dzioneczka. :kwiatek: 💘 :kwiatek:
Dobry wieczór wszystkim czytałem przed chwiką na Facebooku że wybrali nową prezes Agnieszką M na prezesa dżojej clubu . Agnieszkę znam bardzo dobrze kiedyś jeżdziła u trenera Andrzja W jak ja jeżdziłem . Zobaczymy jaki ma prezes Agniszka plany związane z fukcjonowniem toru , życzę Agnieszcze aby jej zapał i zangarzowanie przyniosły wymierny pozytywny wymiar dla mego kochanego toru wyścigowego Służewiec . Życzę moi przyjacielom z Re-Volty .pl i redakcji ; miłego , rodzinnego , udanego wieczorka obiecuję jak przyjadę napiszę relacjie z Derby i jak się maja sprawy toru papatulki do poniedziałku.. :kwiatek: 💘 :kwiatek:
Witam pięknie wszystkich zgodnie z obietnicą zdaję raport z najważnieszej gonitwy roku Dreby . Bały udział konie ;Vif Garcon ,Predator, Szumawa, Sopran Pokeer, Light Ash, Kora , Ghingheri, Greek Sphere , Temperament, Zielona Herbatka ,Sopran Tamo , Dolomiti, Sadak ,Modraszek , Brioniya. Początek gonitwy miał słabe ćwiartki  Greek Sphere trenera Walickiego jadący na nim dżokej Lukasek dobrze sobie siedział w dystasie tak 3-4 wyjście na prostą wszystkie konie się zgupowały coś cudownego nie było wiadomo kto wygra wiadomo że zwsze kibicuję mojemu byłemu trenerowi Walockiemu a szczególnie Greek Sphere . 200 m przed celownikiem kobyłka Greek Sphere zaczeła finiszować i już do celownika nie odała prowadzenia choć konkuręcja ją bardzo naciskała . Jak ja sie cieszyłem ze zwycięstw choć nic z tego niemam no ale jaka radość mego serca była bo ją liczyłem a pozatym ma wspaniałe pochodzenie .Miałem szczęście w końcu poznałem pania Monikę i jej curkie.Na torze było mulum ludzi ale po co są telefony . Znaliżliśmy się wspaniała jest pani Monika zawsze uśmiechnięta fajnie było zobaczyć kogoś z Re-Volty . Spotkałem dyrektora sk Golejewko który mnie wyściskał jak ojciec porozmawiałem chwilę ale pan dyrektor musiał iść na trybunę rządowa i tam mieliśmy sie spotkać . Po 2 gonitwach nie mogłem go znaleść no ale . Wiem że ten wyjazd będzie okupiony prze zemnie niedogodnościami życia ale warto było przeżyć takie cudowene chwile i spotać się z ludżmi wyścig .Ojeku ale jestem padnięty . Kochani życzę wam ; miłego , udanego popołudnia . :kwiatek: :kwiatek:
A jak tam sprawy toru? Masz jakies newsy? 😉
i mnie było bardzo miło pana poznac. Niech pan teraz troszke odpocznie , bo zmęczenie daje o sobie znać i znów co niektórzy będą sie czepiac błędów.
Poznałam pana Romka i powiem króciutko bardzo miły i sympatyczny cżłowiek i nie wierzę ani ja ani moja córka ,że mogło być kiedyś inaczej.
Dziękuję panie Romku i za spotkanie i za typy. Bez błędne. dzięki i mam nadzieję do zobaczenia i do usłyszenia
Odpowiadm Megane a więć osobiście porzłem na wyręmotowaną trybunę 2 w sobotę . I widzię 10-15 graczy na rybunie śrotkowej dramat . Można było po Derbach zobserwować że gro ludzi sobie porzła . Hotel na wyściagch zbużny gdzie mieszkałem parenaście lat . Zarośnięty teren w okół hotelu . Widziałem się przewitalem z nową prezes dżokej clubu Agnieszką M , pamiętam jak jeżdziła jako amatorka u mojego trenera Walickiego . Zna od potrzewki cały tor i właśnie wpuszczenie młodych z ikrą pozwoli usunąć chociaż częściowo problemy wyścig . Suma sumarum jak przyjechałem w sobotę na wyścigi doszłedłem do wniosku że naprawdę potrzeba prawdziwej rewolucji aby Służewiec nadal istniał . Tylko stali przeważnie bywalcy przychodzą na miting . Pytanie czy dla takiej garski ludzi stawiać kolejne inwstycje? , z cięszkim sercem to piszę tak za komuny wyścigi kwitły ale nie było można garć tylko na wyścigach ludziom przynosiły skromne fortuny . W dobie internetu , większych śrotków przekazu nikomu zbytnio nie chce się przychodzić i do tego płacić za wstęp i tracić nerów , pieniędzy itp. Dzierżawca Totalizator Sportowy próbuje cosik robić ciekawe z jakim skutkiem .Kochani tor Służewiec są takimi zielonymi płucami Warszawy , szkoda by było cały dorobek pokoleń rujnować . W grę powinny wchodzić inwestcje aby jak najmiej ingerowano w przyrodę . Wiadomo dzierżawca oczkuje wzrotu poczęści nałożonych inestycji , pięniędzy . Najchętniej by widzieli delopewerów . Życzę nowej prezes Agnieszce aby a wiem poczuła ducha wyścig . Życzę wam wszystkim wszystkiego co tylko sobie zamarzycie ... :kwiatek: 💘 :kwiatek:
to fakt Slużewiec umierał. Stajnie i zaplecze to obraz nędzy i rozpaczy , hotelu nie ma , zarosniety ale...wokół torów zycie zaczyna tętnic. Jeszcze dwa lata temu, ba rok temu widzów było mniej. Własnie na spokojnie obejrzałam jeszcze raz w tv derby i słyszałam ,ze w planach jest do Wielkiej Warszawskiej oddanie całej trybuny honorowej , na prszysły rok ruszają z planami stajni, hotelu i całej infrastruktury. Fakt dziś net i tv zajmują czołowe miejsca ale ludzie potrzebują tę "świeżego powietrza" potrzebują obejrzeć coś "na zywo". Mówia ,że na Służewu w niedziele było ponad 10.000soób a wiec jest szansa żeby Służewic zlapał "drugi oddech".
Mnie się podobało i atmosfera i same wyścigi (jedynie nagłośnienie fatalne) i na Wielka Warszawską pojadę na pewno.
Viritim, dziękuje za odpowiedź. Niestety, bez rozbudowy chyba nic sie nie poprawi na torze. Mysle, ze dodatkowe atrakcje sciągną rodziny z dziećmi.
Witam pięknie was wszystkich . Masz racje Megan że bez jakiś iwestycji aby zachęcić całe rodziny aby mogły z korzystać pięknej oazy przyrody , spokoju po cało tygodniowej haeróce odpocząć np; tata lub mama idą grać a dzieci się wspanaile bawią . Ale to musi współgrać z naturalną zielenią na Służewcu . Muszę wam powiedzieć że dodpingować będę nową prezes Agnieszkę Marczak z którą jedziłem u trenera Walickiego Agnieszka jeżdziła jako amatorka . I ma wgląd na wszystko od kuchni np; jakie nurtują wyścigi bolączki , stajni , trenerów . Wiem że ten mój wyjazd odkupię pewnymi nie dognościami zycia warto jest kapkę pocierpieć aby takie cudowne chwile przeżyć i spotakć się z ludzmi wyścig . Tym bardziej że wygrał ją mój były trener Andzrej Walicki który jest mistrzem w swojej profesji . Życzę moim pzryjacielom i redakcji ; udanego , miłego , wypoczynku a tym co idą do pracy moc pozytywnej energii . :kwiatek: 💘 :kwiatek:
Dobry wieczór wszystkim poruszę temat zachowań ludzi . Nie myście sobie że jestem niewdzięcznikiem dla ludzi którzy mi pomagają . Zawsze staram się to na każdnym portalu o rumakch to podkreślać że spotakałem na swojej drodze wspaniałych ludzi o tak cudownym sercu  :kwiatek: 💘. Mam wrzyciu wiele szczęścia od BOGA że zwesząt mnie otaczaja wspanali ludzie . Tak jak jestem na torze wyścigowym Służewiec czuję w sobie minone cudowne , piękne chwile na torze . Na nowo odżywają wspomnienia porazki , sukcesy itp. Uwieżcie że taki raz do roku wyjazd na derby zawsze mnie ogromnie wzamacnia psychcznie i duchowo . Choć już omnie zapomniał tor Służewiec zawsze rok rocznie mnie zapraszał np; opłacał hotel , byłem podczas dekoracji po gonitwie płotowej proszony . No ale za moje poglądy które wyłuskałem na temat mankamętów toru już nic nie robią względem mojej osoby . Dobrze wolę się usunąć na dalszy plan nie żądam żadnych splędorów , uzannia itp , był sobie kiedyś taki jeżdziec na wyścigach i nic pozatym i nich tak zoatanie . Życzę moim przyjacielom z Re-Volty i redakcji ; miłego , rodzinnego , udanego wieczorka.. :kwiatek: :kwiatek: 💘
Witam pięknie wszystkich . Strasznie przeżyałem jak jeżdziłem skoki jak sprzedwali rumaka z klubu na który jeżdziłem zapewne te same chwile przeżywacie . Po ciężkich treningach swoich nad koniem , poświęceniu swego czasu , zdrowia czyłem ogromny niesmak . Tak ekonomia , zysk temu zawsze przyświeca . Wiadomo kto ma swojego prywatengo rumaka sam podejmować może decyzje . Nie liczą się właściele z jeścem tylko są nastawieni na zysk . Tak można to zrozumieć takie są prawa rynku i kapitalizmu dawniej takie miałem ogromne roztergi uczuciowe serca . Rozumię ten proceder teraz ale zawsze ma się jakiś wewnęczny ogromny żal , niedosyt zadając sobie pytanie czemu , po co ? itp. Wiem  że wsrut was są wspaniali jeścy , trenerzy , właściele i może rozumiecie moje rozważania na temat sprzedaży koni w trengu na których ośągaliście wspanaiłe sukcesy . Kochani moi przyjaciele życzę wam i redakcji ; miłego , udanedo dzioneczka jak i wypoczynku . :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
Viritim, no niestety 🙁 Gdy jeździ się cudze konie utrata wierzchowca jest bolesna. Nie tylko sprzedaż wchodzi w rachubę, ale i konflikty różne, i... "zrobienie swojej roboty" i przekazanie konia jeźdźcowi docelowemu. Ale zawsze zostaje to, co się wspólnie przeżyło. No i to, czego ten koń nauczył - bo uczy nas każdy koń. Myślę, że boleśniejsza jest utrata możliwości jazdy 🙂, gdy jeszcze chciałoby się jeździć, rozwijać nadal. Ciebie to spotkało - i kres zdrowia 🙁 Współczuję. I współczuję, że nadal żyjąc atmosferą wyścigów dziś możesz być tylko widzem. "Taki mamy klimat". Nie dziwię się Tobie, że wspomnienia (dogłębnie barwne) mają takie znaczenie. Bo niby "trzeba pilnować, z czego się chleb je", "patrzeć w przyszłość - nie za siebie", ale jak się zastanowić - co człowiekowi z życia zostaje, gdy to życie już "z górki"? Ano, zostaje to, czym wypełniły nas nasze przeżycia, doznania. Cenne są nie tylko te miłe i przyjemne, doskonale o tym wiesz. Różnie się życie układa, gwarancji stałej pomyślności nikt nie ma. Ale to, że zawsze robiło się co do nas należało najlepiej jak się potrafiło - buduje słuszną dumę. Masz pełne prawo być dumny ze swojego życia i wszystkich walk, które stoczyłeś! I z tej najważniejszej - walki o życie i jak największą sprawność!
Życzę jak najlepszej pogody! Życiowej, zdrowotnej, ludzkiej. Wtedy o własną pogodę ducha jakby... łatwiej 😀
wahałam się czy napisac tu o filmiku który obejrzałam , czy nie. Jednak napiszę. Ten film to, o kawałku zycia pana Romana. Rozmowa z chorym czlowiekiem (tak te 4 lata temu było widac wyraznie ,że p Roman jest chory) pozniej wspomnienia i fragmenty z wyscigów. Przedstawione tak jakby były wczoraj , dzis. Kurcze ogladajac p Romana na Viritimie trzymałam mocno kciuki za zwyciestwo! Viritim długo był drugi , wydawało się ,że dogania go inny kon i nagle..Viritim wyprzedza. Super. Pozniej ogladam pierwsze zwycięstwo pana Romka, jego wywiad z dziennikarką , słucham jego marzeń tych sprzed lat i...mam łzy  w oczach. Jeden wypadek , jeden pech i zaważył na cąłym zyciu.Wypadku na tym filmie nie pokazano. Dzisiejszy pan Roman nie ma już takich marzeń, nie chce kusic losu, na konia nie wsiada. Dzieki wieloletnim rehabilitacjom wygląda na czlowieka pełnosprawnego. Na szyi ma niewielką bliznę pewnie po trachotomii.
Panie Romku- film piękny, wzruszający. Po tym filmie zaczęłam mocno szukac konia Viritima i kurcze fajnie ,że konisko żyje, że jest w dobrych rękach i co najważniejsze ,że pan ma kontakt z włascicielką konia.
Panie Romku wiele pan przeżył, "wyrwał sie pan smierci" ,zyje pan , ma pan wspomnenia a co najwazniejsze jest pan w realu niesamowicie pogodną i zyczliwa osobą.
Faza, ten film gdzieś jest w internecie? Mogła byś wrzucić link?
famka   hrabia Monte Kopytko
10 lipca 2014 14:21
Nirv, film był dawno ja youtubie, z prywatnych zasobów Virtima, został usunięty, z tego co wiem płytę z tym nagraniem posiada Virtim, ale może on powie coś od siebie czy jest jeszcze gdzieś dostępny
Witam kochani ten fim jest na finiszu ktorego kiedyś przesłałem pocztą Elwirze właściecielce tego portalu o rumakach wyścigowych . Już nie stety tam nie piszę zosatłem zakneblowany za riposte Jaremy który mi ubizył on sobie dalej pisze na finisz.pl . Są równi i równiesi ale było i już nie ma jestm na kochanym portalu Re -Volta .pl gdzie mam żesze prawidiwych przyjaciół . Możecie sobie obejżeć ten fim na finisz.,pl w temacie pt; dyskusje towarzyskie klikamy i jest mój post pt ; Wiara insalował go Passo polecam serdecznie zapewniam że się nie zawiedzicie go obejżeć są w 3 odcinkach po kilka minut . Pozdrawiam pięknie was wszystkich. :kwiatek:
Dziękuje pani Monice czyli Faza za tak piękną recjzje mego fimiku dziękuję aż mi serce ścisneło za tyle pienych recenzji dziękuję bardzooooooo. :kwiatek: 💘 :kwiatek: :kwiatek:
Witam i uzupełniam kwestię kto chciałby obejżeć fimki o mojej karjeże sportowej . A wię trza wejść na finisz .pl na forum w temat Dyskusje Towarzyskie mój post pt; Wiara insatalował go Passo . Serdecznie zechęcam do obiejżenia . Życzę redakcji i wam moi przyjaciele ; miłego , nietuzikowego , wypoczynku .. :kwiatek: 💘 :kwiatek:
famka   hrabia Monte Kopytko
11 lipca 2014 10:01
proszę bardzo :

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się