PSY

Tet i poznaniacy przede wszystkim - czy ktoś zna fundację na rzecz psów ratowniczych IRMA bądź tą jednostkę ratowniczą? http://fundacjairma.pl/

Spotkałam się z opinią, że więcej tam szumu medialnego i kwestowania niż faktycznie ratownictwa... ktoś coś wie? Plota to czy prawda?
Safie ją trzeba poznać, mój facet to sie w niej zakochał i chciał ją zostawić u nas ale mu wytłumaczyłam że setki psów czekają aby dać im szanse i lepiej żeby poszła dalej do swojej rodziny a my damy nowe życie kolejnemu 🙂
safie   Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
01 lipca 2014 13:20
ciska, do Warszawy z Katowic to kawałek jest spory, żeby psa poznać, więc zdjęcia muszą starczyć. mam nadzieję, że się zdecyduje bo widzę, że bardzo mu psa brakuje 🙂
Ale jest śliczna  😍

Właśnie miałam w urzędzie dwie owczarkowate sunie. Szacuje że ze 2 miesiące miały, ktoś podrzucił ... Znalazły już domy, ale jak jedną wzięłam na ręce to puścić nie mogłam.
tet   Nie odbieram wiadomości priv. Konto zawieszone.
01 lipca 2014 15:10
k_cian, masz priv. A publicznie mogę jedynie powiedzieć, ze na razie nie pokazali sie nigdzie z psami, ani na manewrach ani egzaminach.
Ps. Ale moze maja racje, ze zaczynaja od szukania sponsorów i szumu, bo my zaczynaliśmy od d.... strony, i mamy wszystko oprócz pieniędzy na działalność 🙂
Dzięki 🙂 Odpisałam Ci.
Fakt, że od czegoś zacząć trzeba. Gorzej, że czasami na prawdę więcej pozerstwa i opowieści "co to nie ja"  - nie tylko psich środowiskach - a na co idą potem takie pieniądze... ciężko powiedzieć.  😉
Safie to czekam na info. ona bardzo bardzo zasługuje na swojego człowieka  😉

K_cian  maluchy są niesamowite  💘
Dzięki w imieniu moim i... dumnej troskliwej mamuni. 🙂

ciska, gdyby się nie udało aby trafiła do Safie, to może wydarzenie na fb jakieś utworzyć? Szybko sie po ludziach rozejdzie. Dziewczyna jest urokliwa.
Ma już wydarzenie, ona jest własnością fundacji.
https://www.facebook.com/events/661272587299080/661603580599314/?notif_t=plan_mall_activity

Licze na to ze znajdzie fajny dom, charakter ma anioła.
udostępniłam
Zastanawiam sie nad jakimis witaminami na stawy dla mojej 10-cio letniej suczki. Mozecie cos polecic? JAkichs wiekszych problemow nie ma, ale ona jest dosc aktywna i widac juz po niej, ze po wiekszych szalenstwach na drugi dzien chodzi bardziej sztywna i od czasu do czasu cos jej tam strzyka.

JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
01 lipca 2014 20:16
gopi, gelacan 😉
brr właśnie wyciągałam kłosa z oka Wszoły. tak ganiała... mam nadzieje ze wyszedł cały...

babcie pozdrawiają ze spaceru 😉

escada, jak siostry wyglądają! Moja Arsi też podpalana, krótkowłosa z długimi włosami na uszach 🙂
prawie jak papilony 🙂🙂
Diakonka   Jestem matką trójki,jestem cholerną superwoman!
02 lipca 2014 08:01
Boszzzzz czy wasze psy tez tak linieją?
Goliat od miesiąca, sypią sie z niego tumany sierści, wyczesujemy z niego całe torebki, mieszkanie trzeba odkurzać codziennie, masakra, kiedy to sie skończy? Sądziłam, ze psy linieją jakos na wiosnę?
maleństwo   I'll love you till the end of time...
02 lipca 2014 08:32
TEŻ! Już mamy dość... Codziennie odkurzamy, a na drugi dzień wprost brodzimy w podszerstku... Znajomi donoszą, że u nich to samo: psy, koty, konie (zresztą mój koń też znów gubi sierść) :/
Moja suka też linieje na potęgę, poza zaopatrzeniem się w furminator, rolki do ściągania sierści z ubrań i codziennego odkurzania, nie wiem co z tym jeszcze można zrobić  😵
A może ogolić ? Coraz częściej chodzi mi to po głowie. W przypływie rozpaczy depilacja woskiem też... 😵
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
02 lipca 2014 09:41
Polecam dorzucać do jedzenia żółto dziennie 😉 Problem linienia się zmniejszy.
Jak ogolicie krótko to będzie jeszcze gorzej 😉
Do groomera na kąpiel odklaczajaca z suszeniem wysokopredkosciowym. A jak nie to wykąpać ale porzadnie! Wmasowac gumowym zgrzeblem, suszyc i czesac jednocześnie. Mocno pomaga 😉

Cavaletti dawaj zdjecie!

Tamtam bliżej im do russian toy 🙂
Ja głaszczę tylko na balkonie i tylko gumowym zgrzebłem  😎
escada, babunie super 💘

u mnie Miszka linieje okropnie, Sonia wcale
abre   tulibudibu
02 lipca 2014 12:37
A ja już myślałam, że z moimi coś nie tak. Sierść miały przez ostatnie dwa miesiące lekko zmatowioną, suka dostała łupieżu... Kupiłam biotynę oraz olej. I dopiero teraz zaczął się armagedon, kłaki wyciągam z nich całymi garściami.
02 lipca 2014 13:01
A może ogolić ? Coraz częściej chodzi mi to po głowie. W przypływie rozpaczy depilacja woskiem też... 😵

Mój mąż już proponuje opakować całego psa w folię, poza głową. Albo umieszczenie granata w pupsku 😉
tet   Nie odbieram wiadomości priv. Konto zawieszone.
02 lipca 2014 14:30
Mozna tez rozwiązać to definitywnie, wsadzając tylko łeb w worek foliowy  😀iabeł:
Polecam dorzucać do jedzenia żółto dziennie 😉 Problem linienia się zmniejszy.
  To pomoze?
02 lipca 2014 14:35
Ja z kolei mam pomysł,zeby wypchac podszerstkiem kilka poduszek😉
02 lipca 2014 16:56
Kiedyś czytałam, ze w Stanach wydano książkę "Szydełkowanie z włosów twojego psa". O wykorzystaniu w celach przemysłowych też już myśleliśmy.

A na serio - kąpiemy, czeszemy, jajko i olej dostaje, a i tak się musi swoje wykłaczyć.

Dziś w ogóle jest biedna, coś jej chyba zaszkodziło, po powrocie do domu zastałam kupsko w przedpokoju i psa z miną "bożesztymój, jestem winna", aż mi się jej żal zrobiło.
trzeba szukać pozytywnych rozwiązań  😉

02 lipca 2014 17:05
Hahahaha dobre!

malenstwo pokazalabys swojego psa, ja jej chyba nie widziałam?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się