kącik skoków

Dzionka ale super foty! Ja też takie chcę!
No super są, dziwolągi takie 😀
domiwa   W poszukiwaniu prawdy, mojej prawdy...
23 czerwca 2014 21:52
Anai, Salto dziekuje🙂 jechalo mi sie naprawde fajnie. W koncu po zrobionych zebach ( nadprogramowe wilcze w wieku 9 lat) daje sie prowadzic jak chce🙂 Jeszcze ja musze sie ogarnac po zmianie trenera i sposobu jazdy.
Mam jeszcze N speed&music i juz uciekam;] troche nie wyszlo jak bym chciala.
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
23 czerwca 2014 22:01
salto - wiem  😁 trener pozwolil 🙂 moj plan - jak najmniej przeszkadzac Kantarowi! chociaz szczerze Ci powiem, ze z niedzielnego parukru ( szereg, potrojny szereg, linia do tripla itd itp) najwiecej problemow jak zawsze sprawia mi wolnostojaca sztalka.... im prostszy najazd tym gorszy  😜

ktos jeszcze na GALKOWO MASTERS sie wybiera?
domiwa, fajne!
domiwa, wow, extra! Super szczery koń a ty jak myślisz w tym parkurze 👍
Dzionka Dzięki  :kwiatek:   Foty masz świetne  😜

Co do zdjęć to mam, zawrotna suma sztuk 3  🤔wirek:  mąż robił 

Błędy ujeżdżeniowe to :
otwarta lewa ręka
zagalopowanie przed A
utrata rytmu w kontrgalopie ( podłoże było takie kopne, że musiałam osła pchać bo nie chciał galopować  😵  Nawet mówiłam do niego, ,, Jeszcze trochę, no dawaj " sędziowie się śmiali  😁  )

Błędy w skokach :
mało oddanie wodzy na kawaletkach ( musiałam go trzymać, patrzał tak pod nogi, że mało nie zarył w ziemię )
brak półsiadu w dystansie

Rada od sędziów, że mamy jeździć ujeżdżenie  😉  Ogier się bardzo dobrze pokazał ruchowo, tylko Ja zestresowana była i przejazd mi się wcale nie podobał.
Potem sędziowie chodzili za mną, zebym się szykowała na skoki. Byłam pewna, że przejazd był dziadowski .
Więc ja miałam debiut ze srebrem a ogier miał debiut z ujeżdżeniem ( pierwszy raz był na placu ujeżdżeniowym ) .
Sama się dziwię, że dałam radę na nim pojechać  😉 Ogier kilka dobrych lat nie chodził pod siodłem, u mnie zaczął od jesieni .

edit. dziewczyny waszych filmów nie mogę podziwić  🙁  mam nadzieje, że rano mój internet się obudzi to nadrobię  😉 
monia, dlaczego miałaś otwarty czworobok jak jechałaś? Pytam bo na brązie miałam taką sytuację, że koń bardzo sprytny wyszedł z czworoboku podczas przejazdu i myślałam, że po wszystkim, ale egzaminatorka powiedziała, że mam jechać jeszcze raz, bo czworobok nie może być otwarty w trakcie przejazdu i to nie moja wina 😉
Libeerte Tego to ja nie wiem, wszędzie było pełno dziur ( widać na zdjęciach ) Podłoże było tak kopne, jeszcze na dwóch rogach były dziury.  Ogier przy galopie tak się wściekł, że prawie galopował w miejscu  🤔wirek:  Zgrzytał tak zębami, że wszyscy się patrzyli  😵 
Na trawie było ok, ale na tym placu co przeryło prawie 20 koni to była tragedia .
My jechaliśmy pierwsi, więc nie było porównania do koni chodzących C klasę ( startowały po nas, konie trenera )
salto piccolo, koniecznie nagraj młodego! Ja niestety nie jadę 🙁
margaritka, u nas Gałkowo to drażliwy temat, może się uda. Tym razem mam 40% pewność 😁
Dzionka, kiedy licencja kolejna?
W jakich terminach w sierpniu sa zawody w Warce, czy w Jaszkowie albo Lesznie?
W Warce 9-10 i 23-24 sierpnia, więcej informacji TUTAJ
Zuzu., nie wiem, mam nadzieję, że w sierpniu 🙂
Klami Jaszkowo niestety w wakacje w ogóle nie robi zawodów- obozy. Za to 3 pierwsze weekendy września będą  😀
Facella   Dawna re-volto wróć!
24 czerwca 2014 12:58
monia, ale zdane?
Kurczę, na tym czworoboku zawsze idzie ujeżdżenie przy WKKW i jak dotąd nie było problemu...
Klami w Lesznie w wakacje też nic nie ma😉 najbliższe dopiero w październiku
Dzięki dziewczyny za info. Czyli nie tylko u nas kalendarz swieci pustkami. Masakra.
To moooze przy pomyslnych wiatrach uda sie pojawic w Warce.
monia, ale zdane?
Kurczę, na tym czworoboku zawsze idzie ujeżdżenie przy WKKW i jak dotąd nie było problemu...

Zdałam  😉  ktoś poszalał ze spulchnieniem podłoża  🤔wirek: 

W naszych rejonach za to jest dużo zawodów  🏇  podłoża kwarcowego jest co raz więcej  😜 
monia, u nas zawody sa i to w sumie sporo, ale na podlozach jaj dla mnie nie do przyjęcia.
Klami U nas szaleją  😀iabeł:  co raz więcej stajni się decyduje na kwarc, wtedy mają bardzo dużo chętnych. Zawodów też jest co raz więcej i nawet nie ma tragedii z opłatami . Przeważnie 25 zł- 30 zł za start .

Teraz w lipcu są zawody towarzyskie, wysokie nagrody od mini LL do L.  L1 za pierwsze jest 500zł, dużo osób już daje pieniężne nagrody .
Ale, że jak taka opłata za start?? Bo w tak niska opłatę wpisowe+startowe to mi sie wierzyc nie chce. Gdzie takie oplaty? Ja to sie ciesze, zeoplaty spoko jak mi wychodzi kolo 120 za dzien.
A w ZT zazwyczaj daja nagrody, ale to zaledwie do L1 konkursy. Nie widze sensu w sciganiu sie w takim L o kase zamiast pojechac na normalne zawody zdobywac doswiadczenie. Abstrahujac juz od tego, ze te najnizsze klasy to nie powinno byc miejsce na sciganie sie.
Klami u nas nie spotkałam się z opłatą za wpisowe, tylko są za same starty . Nie napisałam, że jadę się ścigać, dopiero pierwszy raz przejechałam L na swoim  😉
Napisałam tylko tak przykładowo, co będzie w najbliższych zawodach ZT. Teraz się skupiam na ładnych przejazdach, szykuję się do przejazdu licencyjnego . Jak będę już przechodzić na wyższy poziom, to mogę poszaleć .

U nas jest co raz więcej na zawodach, że w L można wygrać już pieniądze.

Facella   Dawna re-volto wróć!
24 czerwca 2014 15:06
monia, gdzie te towarzyskie są?
Tylko, że kwarc to nie wszystko. Znam co najmniej trzy duże stajnie, w których jest kwarc a podłoga wygląda jak piaskownica  😵

Klami
Wpadaj  😅
aleqsandra   Kreujemy swój świat tym w co wierzymy
24 czerwca 2014 16:28
chcialam sie pochwalic druga klasa sportowa  😅 na nastepnych zawodach (galkowo masters) jade swoim 130 😅

GRATULACJE!

monia, ciężko było z tym srebrem? super, że mimo wszystkich rzeczy o których wspominasz tak dobrze Wam poszło i zdaliście 🙂

Dzionka, fajne foty

salto piccolo, szybko wrócisz w rytm 🙂 skoki ma się we krwi 😉

domiwa, szalona!! 🙂 super!

Do strzegomia ktos się wybiera? 😉
Monia Gratulacje  😉
Domiwa Mistrzowski przejazd, szacun za podjazd do stacjonaty z wodą  😜
Dzonka Również zdjęcia mi się podobają 🙂
Klami, wpadaj 🙂

WARKA właśnie dołożyła do MP dodatkową Nkę każdego dnia regionalną. Chyba się wybiorę. Klami, może wpadniesz? akurat w lipcu marnie z zawodami 🙂
monia, gdzie te towarzyskie są?

https://www.facebook.com/events/630131213735773/666588230090071/?notif_t=plan_mall_activity 

korysindex4 Dzięki  :kwiatek: 

aleqsandra Po przemyśleniach to nie jest tak źle, trzeba dobrze wykonać elementy . Zwrócić uwagę na punkty i zdane.  Dla mnie było to wyzwanie  😉 ja zawsze muszę mieć wszystko wypracowane, więc zawsze się krytykuję  🤔wirek:  Nigdy nie jadę z myślą, ,,A może się uda "
Przyznam, że trochę mnie poniosło z koniem, który nigdy nie był na placu ujeżdżeniowym . ( w domu zrobiłam sobie prowizorkę )
lusia722   poskramiacz dzikich mustangów i jednorożców
24 czerwca 2014 18:31
zuzu wydaje mi się, że są to konkursy tylko dla uczestników mistrzostw
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się