piotrowska, bit to po angielsku wędzidło... generalnie tekst jest jakimś anglojęzycznym bardzo słabym tłumaczeniem i tyle...
[quote author=_Gaga link=topic=190.msg2123301#msg2123301 date=1403352595]
piotrowska, bit to po angielsku wędzidło... generalnie tekst jest jakimś anglojęzycznym bardzo słabym tłumaczeniem i tyle...
[/quote]
nie wiedziałam więc mnie to rozśmieszyło 🤣
Tłumaczenie pewnie automatyczne...
Ale cudne 🙂 "Krawat dla konia". I masa tytułów "pobocznych".
Rasa polski koń zimnokrwisty
Nie no, ładny 😁
I jeszcze do tego to klacz. 😜
A na ostatniej fotce to chyba tańczy breakdance'a. 😁
😁 Internetowy kurs lonżowania
kuc 1,5 roku pod 6-latkiem WIOOOO
http://allegro.pl/kucyk-kuba-i4359072836.html i filmik podany w ogłoszeniu
Biedny, nieskończenie cierpliwy kucyk... 😕
Masakra... po co on w ogolę tymi łapami macha i szarpie konia? 🤔
Jak widzę takie obrazki to mam chęć mordu w sobie. Jak można być takim ignorantem i trzymać zwierzę, o użytkowaniu którego nie ma się bladego pojęcia. Jak?
http://ogloszenia.re-volta.pl/konie/szczegoly/14856 😂
o kurcze, klacz chodzi na padoku z klaczami, niesamowite 😁
Screen
DressageLife - jak już, to imiona i nazwiska piszemy wielką literą 😉
A kucyk 🙁 Oby go ktoś szybko kupił... 🙁
filmik z tym kucykiem został usunięty... co na nim było? 😉
filmik z tym kucykiem został usunięty... co na nim było? 😉
Sześcioletni chłopiec na 1,5 letnim osiodłanym i okiełznanym kucyku, szarpiący go za wodze w zupełnie nieokreślonym celu.
i skaczący po jego kręgosłupie. chyba chciał, żeby kucyk zakłusował? nie wiem, ale bardzo nieciekawie...
nagana, naoglądał się dzieciak filmów, w którym chłop jedzie wozem i lejcami tak robi, a konik wtedy leci do przodu... To myślał, że z siodła też tak ma być. Sama jako 6-8-latka "zaprzęgałam" koleżankę na skakance i nią robiłam podobny ruch, żeby ruszyła. Dziecko nie wie, że to tak nie działa 😉
Do dzieciaka nic nie mam. 6-latek nie ogarnie sam z siebie, jak ma jeździć. Gorzej z rodzicami, jak można po 1. wsadzić dziecko bez kasku na konia, po 2. pozwolić mu tak jeździć, że już nie wspomnę o wieku konia...
kontestacja HAHAHAHAHAHAHAHA :wysmiewacz22: 🤣
🙂 Tak mnie dzisiaj ucieszyło z rana chociaż to ogłoszenie bo pogoda butelkowa a ja muszę w pracy siedzieć :/
z ogłoszeń na FB:
Oddam w dobre ręce (za pieniądze!) lub ewentualnie zamienię na jakiś pad lub czaprak ujeżdżeniowy, podkładkę pod siodło, fikuśny naczółek albo ogłowie meksykańskie czy cuś - właściwie sama nie wiem czego chcę i wszystko może wchodzić w grę🙂😉. Trzymam tego sprzętu chociaż koń i tak za wielki i za gruby i ja też już nie najszczuplejsza i w końcu zmądrzałam, że jak sprzedam to kupię coś większego i mianowicie:
- oficerki skórzane na sztywniku z drewnianymi prawidłami, stan idealny (nowe 1200 zł), rozmiar 39 i 38 obwodu łydki - wiem że niepracującuch nie stać na wypieprzenie połowy tej kwoty ale bądźmy ludźmi - darmo nie dam! Na zdjęciu jeszcze nie wypastowane - ten ślad po wew. stronie to dar od spoconych końskich boków - całkowicie powierzchniowy i usuwalny. OFICERKI doskonałe na lans ("wow jakie masz fajne buty" - "no wiesz... na zamówienie robione, trzeba wywalić 1200 zł lekko"😉 wzbudzają zazdrosne spojrzenia. No i dobrze się w nich jeździ teraz jestem w stanie wepchnąć je jedynie na stopę bo potem już szynka taka, że się nie zmieści🙁, podkuty obcas i czubek
- popręg neopren z gumami 120 cm- na nas za krótki - wyjaśnienie poniżej🙁
- popręg sznurkowy 120 cm - dobry na letnie warunki! - nie odparza, oddycha a mój biedny konik potrzebuje już niestety 140 - opuchlizna głodowa hehe
- czaprak full wszechstronny bordo - używany tylko w ostatecznej ostateczności- przymaławy na kobyłę,
- owijki polarowe błękitne + futro na nachrapnik gratis (futro już mnie nie kręci a owijek nie znoszę - wolę rypnąć ochraniacza na rzep i mieć spokój)
- wędzidło klasyk pojedynczo łamane- tu chyba komentarza nie trzeba, rozmiar 14,5
Zdjęcia prześlę zainteresowanym na emile, chętnie wysłucham rozsądnych propozycji cenowych (akcje w rodzaju oficery za 20 zł niemile widziane!).
Zedrzeć nie zedrę ale hajs się musi zgadzać🙂 KUP PAN dobre bo polskie😀
Jakoś zdjęć nie powala i na lepsze trzeba czekać do jutra- światło słoneczne będzie dostępne od rana
Nie ogłoszenie, ale:
http://koninapoznajtensmak.pl/"Szanowni Państwo,
konina jest fajna! O czym zapewniają Was, w imieniu zespołu organizacyjnego i twórców Akcji „Konina. Poznaj ten smak” Jacek Marcinkowski i Andrzej Łyszyk".
Yyy. No mięso jak mięso, ale cała strona jest w takim creepy radosnym tonie utrzymana 🤔wirek:
A w jakim ma być tonie - żałobnym ? Z takimi "smuttnymi" formami promocji to raczej nie mamy często styczności...
Nie, normalnie informacyjnym.
budyń, chyba jesteś przewrażliwiona. To jest cała kampania promująca koninę, więc i język perswazji się pojawia.