Polityka , polityka

Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
20 czerwca 2014 12:20
escada, zastąpimy ich innymi złodziejami 😀
Wiesz co strzyga daleko mi do optymizmu w tej kwestii ale tak źle dla obywatela jak teraz to nie było. Pod względem finansowo zusowo podatkowym. Nawet za czasów pisu. Mówię z punktu osoby samozatrudnionej ale tak też patrzą na to moi rodzice pamiętający kryzys i komunę pracujący na etatach w państwowej firmie i służbie zdrowia.
nekti   Pająk stajenny..
21 czerwca 2014 02:40

Cudne podejście. Lepiej głosować na "pływaków" i innych celebrytów..

taśmy???

Lepiej podkulić ogon.. bo większość ma kredyt hipoteczny.
Lepiej mieć spokój, bo przecież spłacam te moje 30 lat hipoteki za mieszkanie "moje".
Lepiej się nie wychylać.

Pomyślmy co ciekawego stałoby się z tymi nagraniami przez ten weekend.
Sądy nieczynne.. Prokuratura pewnie też.
. . .

"nic się nie stało, nic się nie stałooooo" ;-)
Pomyślmy co ciekawego stałoby się z tymi nagraniami przez ten weekend.
Sądy nieczynne.. Prokuratura pewnie też.

No wlasnie, co by sie stalo? Na pewno nie byly to oryginaly, takie materialy mozna powielac w tysiacach kopii, dlaczego zablokowanie akurat kopii w redakcji Wprostu mialoby miec tak wielkie znaczenie, ze az trzeba bylo robic z Polski Bialorus?

Ciekawe jest tez to, dlaczego tasmy wyplynely teraz skoro nagrano je wiele miesiecy temu. A wyplynely kilka dni przed planowym wzieciem w obroty ustawy o NBP, o ktorej jest mowa na tasmach. Czyli chodzi pewnie o zablokowanie tej ustawy. Gdyby chodzilo o zmiane wladzy wyplynelyby blizej wyborow, tak, ze wielbiciele Tuska moga odetchnac z ulga 😉 Jak ktos sie zna na ekonomii, to niech sie wypowie kto traci na tej ustawie.
Jedna wielka manipulacja. Strasznie to wkurzające. Osłabia mnie świadomość,że tak naprawdę to co widzę to fragment, który ktoś chce żebym zobaczyła. Matrix .
Dla dociekliwych: właściciel restauracji ma firmę zrejestrowaną na ul. Sobieskiego 100
lepiej zlikwidować koryto!!!
a cała afera mnie zupełnie nie dziwi, bo skoro idiota z tytułem profesora buzek, lub oficjalna etyczna kreatura boni, "profesor" bez matury bartoszewski, robili w tym szambie za gwiazdy, to się ciężko dziwić.
jedyne co dziwi, to że jeszcze się żaden policjant nie zwolnił z pracy... spsieli do końca, zupełnie jak pałkarze Judenratu ładujący swoich braci do wagonów na Umschlagplatzu.
21 czerwca 2014 23:09
wrotki, chcesz likwidować państwo jako instytucję? Do dzieła 😀
chcę zlikwidować okupanta i powołać Państwo!
Państwo które jest usługodawcą zgodnym z umową społeczną, a nie okupantem wyzyskującym ludnośc tubylczą danego kraju... to napawdę łatwe do zrozumienia, wystarczy przestać dać się ogłupiać.
dempsey   fiat voluntas Tua
21 czerwca 2014 23:53
walka buldogów pod dywanem.. momentami łapy i ogony wystają, tak ostro się gryzą
najgorzej, że biedny dywan już tak faluje, że te nasze meble ledwo stoją.
busch   Mad god's blessing.
21 czerwca 2014 23:59
wrotki, łatwe do zrozumienia, ale czy możliwe do wykonania? Przyjmijmy, że obecny rząd podaje się do dymisji i rozpisane są kolejne wybory. Realne szanse na zwycięstwo ma tylko PiS i wcale bym się nie zdziwiła, gdyby Platforma wylądowała na drugim miejscu!

Odnoszę wrażenie, że KNP jest teraz na fali, osoba Wiplera zdecydowanie dodaje tej partii skrzydeł - jest dobrze nauczony politycznego fachu i nie daje się zapędzać w różne dziwne pogwarki o Hitlerze i inwalidach. Podobno w jakimś ostatnim sondażu wypchnęli PSL poza sejm. Tylko że nadal pozostaną w najlepszym wypadku partią opozycyjną, bez władzy i mediów w kieszeni...

edit: Zresztą już po dojściu do sejmu KNP będzie pewnie przyjmować spadochroniarzy z innych partii, więc pewnie jeszcze się okaże, że spotkamy tam znowu znajome twarze z PO i innych ugrupowań  😁
każda sanacja to jest proces. najważniejsze żeby ludzie (powoli ale jednak) uwierzyli, ze jest alternatywa. że polityka nie polega na wymianie świń przy korycie, wymianie socjalistów eurocynicznych, na socjalistów bogoojczyźnianych, lub socjalistów zielonopostępowych. to jest proces, bo ludzie już zapomnieli co to jest normalnośc i potrzebują czasu, żeby móc nie bać sie normalności... że pójdę za starym mistrzem i porównam to do wyjścia po długim pobycie z jaskini, kiedy raczej nie można od razu patrzeć na swiat szeroko otworzonymi oczami...
co do spadochroniarzy w KNP, to cieżko bedzie z tymi znajomymi twarzami, bo stworzono jeden, ale za to bezwyjątkowy warunek i tylko Wipler mu sprostał  😉
22 czerwca 2014 09:49
wrotki, no to życzę powodzenia i bede obserwowała efekty Twoich zabiegów 😀
link
Polityczny targ.
Tania, Właśnie dziś rozmawiałam na ten temat. Stawiam, że PO się sprzeda i przegłosują. Niestety.
wrotki dobrze pisze, ale nie wiem czy taki proces jest możliwy w naszym społeczeństwie. W każdym razie za mojego życia.
kropla drąży skałę...to jest proces i  razwiedka tego nie zatrzyma, bo TV juz nie ma władzy nad umysłami- internet skutecznie złamał ten monopol na "prawdę".
kropla drąży skałę... w środowisku R-V, wcześniej Voltahorse, od zawsze robiłem za adwokata wolności i normalności. dziś nie polega to żadnej wątpliwości, że było warto... "wrotki dobrze pisze" wyartykułowane przez arcypostępową Edytę, jest najlepszym przykładem, że proces normalnienia trwa i będzie się rozwijał.
Wrotki: a jakie jest stanowisko JKM w sprawie uboju rytualnego? Jest? Możesz przybliżyć?
JKM kwalifikuje ten temat w zakresie kwestii obyczajowych, a nie prawnych, zatem postuluje społeczny ostracyzm, ale wyklucza penalizację.
bo musi się wytworzyć jakaś masa krytyczna w społeczeństwie
niestety coraz częściej myślę, że coś jest w powiedzeniu jakie społeczeństwo taka władza i na zbyt wiele nie możemy liczyć, ale Polska przeciez ma za soba okresy świetności. sama nie wiem
dla mnie akurat ten temat tzn ubój rytualny jest istotny, trochę taki symboliczny
i po poprzedniej edycji głosowania nad ubojem powiedziałam sobie, że na PO juz nie zagłosuję, na PO rozumianą jako Tusk, który okazał sie mega cyniczny w tej kwestii
choć wiem, że to doprowadzi do władzy PIS, czyli z deszczu pod rynnę, ale ... no nie mogę
ciekawe czy wprowadzą dyscyplinę głosowania w PO w czwartek

może jest na to odpowiedniejszy watek, ale naprawdę nie ograniam, jak można taką poboczną i w sumie niejednoznaczną kwestią jaką jest zabijanie bez ogłuszenia, determinować swoje wybory polityczne... 🤔
czyli inaczej mówiąc, mogą cię regularnie i w majestacie prawa okradać, okłamywać, ignorować i pluć w twarz mówiąc, że to deszcz pada, a ty byś na nich głosowała, bo zrobią obowiązek ogłuszenia przed ubiciem?...dla mnie to niepojęte!!!
PS a tak na marginesie, to możesz racjonalnie jakoś uzasadnić, taką koniecznośc ogłuszenia?
wrotki, z jednej strony masz racje - w Polsce mamy milion o wiele wazniejszych spraw do poruszenia, jednak - nie pozwalajmy obcym kulturom i tradycjom przejmowac naszych rodzimych. To sie tak zawsze zaczyna od malenkich rzeczy, a potem konczy sie, jak w Niemczech, czy UK.
PS a tak na marginesie, to możesz racjonalnie jakoś uzasadnić, taką koniecznośc ogłuszenia?

a ja nie ogarniam jak ktoś może zadać takie pytanie

ta lista niegodziwości władzy jaką wymieniłeś cechuje wszystkie opcje jakie nami rządziły
w różnym natężeniu w zależności od potrzeb chwili - coż jakie społeczeństwo taka władza
dlatego wybieram takie, które przynajmniej celują w jak największym stopniu w mój światopogląd
co w tym dziwnego

ikarina, ale tu chodzi o biznesy za woalką swobód religijnych innych kultur
wrotki, z jednej strony masz racje - w Polsce mamy milion o wiele wazniejszych spraw do poruszenia, jednak - nie pozwalajmy obcym kulturom i tradycjom przejmowac naszych rodzimych. To sie tak zawsze zaczyna od malenkich rzeczy, a potem konczy sie, jak w Niemczech, czy UK.
robię tu za adwokata diabła, bo sam wole trefne i nie mam problemu z jedzeniem kanapki z szynką i żółtym serem... ale tu nie chodzi o cudze "kultury" a o nasze pieniądze.
ubój bez ogłuszenia na terenach Polski, to nic nowego i nic obcego,no bo jak sądzisz wyglądał "ubój gospodarczy" na polskiej wsi jeszcze kilka lat temu kiedy był dozwolony? szlachtowało się długim nożem świniaka i wieszało na orczyku na dzwiach stodoły.
dlatego wybieram takie, które przynajmniej celują w jak największym stopniu w mój światopogląd
ale te niegodziwości wynikają z magdalenkowych korzeni, a nie ze stosunku do twojego "światopoglądu"...który mnie śmieszy, bo biorac pod uwage twoją polityczną determinantę jesteś potencjalnym wyborcą NSDAP
Abstrahując od wszystkiego to Sikorski moim zdaniem powiedział prawdę o sojuszu z "wielkim bratem", ajko naród mamy tendencje do przeceniania gwarancji sojuszów i fakt ich niedotrzymywania przez szojuszników niczego nas nie uczy.
ale to nie chodzi o to że prywatnie mówił prawdę, tylko o to, że mówiąc prawdę prywatnie, dowiódł że podczas swoich wypowiedzi oficjalnych, oszukiwał świadomie swoich rodaków!
wrotki, widzisz, tyle, ze u nas roznica jest taka, ze na polskiej wsi nie bylo mozliwosci, aby zabic swiniaka w inny sposob - nie bylo to uwarunkowane religia, tylko tym, ze nie znali innego sposobu. A to, ze motywem glownym sa pieniadze to oczywista oczywistosc.
Moim zdaniem powinnismy jednak uwazac - taka drobna uwaga od osoby, ktora siedzi w kraju, gdzie zeby rozmawiac na infolinii we wlasnym jezyku trzeba "nacisnac jeden", a wielkie sieciowki z kanapkami postanowily nie sprzedawac wiecej wieprzowiny, bo "komus" jest to nie na reke.
ale to nie chodzi o to że prywatnie mówił prawdę, tylko o to, że mówiąc prawdę prywatnie, dowiódł że podczas swoich wypowiedzi oficjalnych, oszukiwał świadomie swoich rodaków!

Tak. I ja tak myślę. I dziwię się takim tłumaczeniom.
Tylko teraz takie pytanie - co MY, jako obywatele mozemy z tym zrobic? Bo wyglada na to, ze psy szczekaja, a karawana jedzie dalej... i to w bardzo niebezpieczne rejony 🤔

JKM słusznie powiedział, że tylko wybory rozładują napięcie. Tylko jeśli znów na drodze stanie .... ładna pogoda, grillowanie czy coś tam i frekwencja będzie około 30%, to kicha.
Moim zdaniem powinnismy jednak uwazac - taka drobna uwaga od osoby, ktora siedzi w kraju, gdzie zeby rozmawiac na infolinii we wlasnym jezyku trzeba "nacisnac jeden", a wielkie sieciowki z kanapkami postanowily nie sprzedawac wiecej wieprzowiny, bo "komus" jest to nie na reke.
ale po co rozpętywać wojnę religijną, skoro skutecznym rowiązaniem problemu arabskiego jest likwidacja zasiłków, parytetów i terroru "tolerncji"? wrócą skąd przyjechali, bo tam cieplej, a ogrzewanie kosztuje 😉
Tylko teraz takie pytanie - co MY, jako obywatele mozemy z tym zrobic?
przestać dawać się ogłupiać, przywracać słowom ich dawne, właściwe znaczenia i nazywać rzeczy po imieniu!
oszust to oszust i powinien sobie w łeb strzelić, bo nikt mu ręki nie poda... ostracyzm, to olbrzymia siła!
[quote author=ikarina link=topic=21572.msg2124746#msg2124746 date=1403526772]
robię tu za adwokata diabła, bo sam wole trefne i nie mam problemu z jedzeniem kanapki z szynką i żółtym serem... ale tu nie chodzi o cudze "kultury" a o nasze pieniądze.
ubój bez ogłuszenia na terenach Polski, to nic nowego i nic obcego,no bo jak sądzisz wyglądał "ubój gospodarczy" na polskiej wsi jeszcze kilka lat temu kiedy był dozwolony? szlachtowało się długim nożem świniaka i wieszało na orczyku na dzwiach stodoły.
ale te niegodziwości wynikają z magdalenkowych korzeni, a nie ze stosunku do twojego "światopoglądu"...który mnie śmieszy, bo biorac pod uwage twoją polityczną determinantę jesteś potencjalnym wyborcą NSDAP
[/quote]

zważywszy na całokształ twojej twórczości na tym forum i poziom umysłowy, emocjonalny i moralny jaki sobą prezentujesz - słowa takie odbieram jako komplement. Dziękuję  :kwiatek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się