Podziękowania
Ale tor roboczy będzie, tylko w innym miejscu?
Moim zdaniem przebudowa osrodka jest konieczna, nie przynosi zyskow, wiec musi powstac cos, co pieniadze przyniesie. Lepsza chyba przebudowa obiektu i pozostawienie w Warszawie, niz budowanie toru kilkanascie km poza stolicą. Moze w koncu cos sie tam zadzieje. Czasem wpadam na gonitwy i oprocz wiekszych imprez, to w pozostale dni wyscigowe na trybunach sa niemalze pustki, az szkoda.
Witam i rozmumię Megan że są w takie dni pustki , tylko mnie martwi to że likwidacja toru roboczego , i stawianie jakiś pasaży handlowych zgubi treść pięknej architektóry toru na Służecu . Już sobie mogę wyobazić jak postawią halę i pasaż hadlowy tor może się przekształcić na obiekt chandlowy . Życzę miłego , moc pozytywnych fluidów dzisieszego popołudnia papatki. :kwiatek:
Dobry wieczór wszystkim :kwiatek:. Nie wiem czy jeszcze są takie wynalaski bynajmiej mój śp trener stosował jeżeli koń słabo przyjmował wędzidło tyczy się to do młodych rumaków wędzidło puste otwirane z dziurkami do syapnie cukru . Jak rumak zaczoł poruszać wędzidło to cukier wylatywał z wędzidła i koń aż piszczał aby mu dawać wędzidało . W taki chytry sposób rumak zawsze pięknie przeżuwał wędzidło . Jeżeli się trefił koń który wytyka język to używaliśmy wędzidła z łopatką po środku które się obracało jak chciał wystawić język . Wybatcie ja trochę już wyszłem z obiegu w takich wynalaskach technika ogromnie porzła do przodu ze sprzętem czasem czlowiek się gubi z tymi nowościami . Wiem że wy jesteście w obiegu z tymi cudami techniki . Ale zawsze wam powiem zbyt dużo tej techiki sprzętowej dla rumaka może przynieść odwrotny skutek do koni . Zawsze starałem się jak najbardziej w naturalny sposób robić pewne elementy podczas terningu na koniu . Życzę jeścom , trenerom , redakcji ; miłego , rodzinnego , udanego weekendu . :kwiatek: :kwiatek:
Viritim, o jakiej pięknej architekurze piszesz? Służewiec wygląda jak PGR z czasów Gierkowskich, ciemne zapyziałe stajnie, budynki klocki, szarobure, bez wyglądu. Mimo wszelkich starań totalizatora i ogromnych nakładów pieniężnych nie wygląda to dużo lepiej po prowizorycznych poprawkach. Jesli zrobią nowoczesny, fajny osrodek, to tor ma szanse zostac w tym samym miejscu. Ja tam jestem za zmianami 😉 moze tor przyciągnie większą ilość ludzi/kasy wtedy, jak beda tez inne atrakcje 😉
Witam was wszystkich Megan muszę sie z tobą zgodzić . Głównie mi chodzi o teren zobaczymy jakie efekty będą Totalizatora Sportowego jako dzieżawcy , mi kapkę to żle pachnie pod tymi inwestycjami może się kryść chęć przejecia i postawiwenia jakiś pasarzy handlowych . Będę na Derbach będę wszystko wiedział i miał pelnieszy obraz sytuacji . Swoją opinie pisałem po przeczytaniu na forach o wyścigach opinie i poczęści się z nimi zgadzałem . Ale te wszystkie uwagi zwerfikuję jak będę na torze wyścigowym Służewiec . Życzę wam wszystkim i redakcji ; udanego , rodzinnego , nietuzikowego dzioneczka, :kwiatek:
Cytat z netu: wg mnie wygląda to nieźle 😉
Wyłożony w ubiegłym tygodniu projekt planu zagospodarowania tego rejonu precyzuje, że ma to być budynek o wysokości od 15 do maksymalnie 28 m. Ma mieć widownię na blisko 15 tys. widzów. Według zapisów planu hala ma mieć elewacje ze "szlachetnych materiałów", czyli np. z betonu architektonicznego, stali nierdzewnej, szkła, naturalnego drewna czy kamienia. Hala będzie mogła mieć dwukondygnacyjny podziemny parking, w którym musi się znaleźć 2,7 tys. miejsc dla samochodów oraz 30 miejsc dla autokarów. Totalizator widzi też możliwość budowy zespołu kilku budynków zamiast jednej hali.
Inne planowane inwestycje to cztero-pięciogwiazdkowy hotel, który miałby powstać na terenie pomiędzy torem wyścigowym a torem treningowym. Byłby malowniczo położony nad planowanym długim wąskim stawem pełniącym funkcję zbiornika retencyjnego. Obok niego, od strony al. Wyścigowej, miałby powstać kaskadowy biurowiec o wysokości od dwóch do sześciu pięter (Totalizator ma już dla niego warunki zabudowy). Na miejscu dzisiejszych stajni planowany jest niewielki pasaż handlowy (około 6,8 tys. m kw. sklepów rozsianych w niskich pawilonach. Stajnie zostałyby przeniesione w południową część terenu. - Zachowana zostanie możliwość trenowania tylu koni co dziś - zapewnia Konrad Komarczuk. - Zależy nam na zachowaniu wyścigów konnych.
Tor treningowy do likwidacji?
Wiele obaw miłośników wyścigów budzi sygnalizowany już wcześniej przez Totalizator zamiar likwidacji toru treningowego. - Ale urządzimy nowy, wewnątrz toru głównego. Podobne rozwiązania działają w wielu europejskich miastach, w których organizowane są wyścigi. Nowy tor treningowy będzie dużo lepszy od obecnego, który notorycznie zalewa woda - mówi Komarczuk. Na miejscu zlikwidowanego toru treningowego mogłoby powstać dziewięciodołkowe pole golfowe otoczone ścieżkami do jazdy konnej.
Witam pięknie dziękujemy Megan za przedstawienie zarysu co będzie . Njbradziej mnie mrtwią że powsatną sklepy ipt , że będzie zlikwidowany tor roboczy . Każdy może mieć inny pogląd . Wszystko zwerifikuje życie w realizacji tych inwestycji . Będę miał jaśnieszy umysł jak dotrę do żrudeł tych informacji czyli na tor wyścigowy Służewiec . Życzę ; miłego , udanego popołudnia . :kwiatek:
Dobry wieczor wszystkim taki sobie żadziutki temacik małuję . Jak miałem zawsze badania do książeczki zawodnika na zawody w skokach , wkkw czy robienia sobie badań na licencję zawodowego jeśca wyścigowego jeżdżąc wyścigi płotowe . Nigdy nie miałem problemów z wynikami badań . To wszystko że człowiek prowadził i prowadzi zdrowy , higieniczny tryb życia . Sami moi przyjaciele zapewne jako zawodnicy robicie rok rocznie badania do książeczki sportowej chyba że cosik się zmnieniło ale nie sądzę . Życzę moim przyjacielom spokonej nocki see you later ..... :kwiatek: 💘
Viritim, centra handlowe są bardzo dochodowe 😉 gdyby na Służewcu w "zwykły dzień wyścigowy" było tylu miłośników wyścigów, co w CH w dniu 30% obniżki cen, to byłoby dobrze 😉
Myślę, że wyjście do klienta z ofertą otwartą na 150 ha ziemi (przejazdzki konne, golf, basen, tor dla rolkarzy, boisko, hazard (zakłady), dobry nocleg) może sciągnąć nowych ludzi, a nawet przyszłych zapaleńców jezdziectwa. Moze trybuny sie w koncu zapełnią, moze wyścigi znów staną się u nas prestiżowe. Może znow na trybunach zobaczymy "Damy w kapeluszach" (nie tylko podczas np. Wielkiej Warszawskiej) w obecnych warunkach te Damy wyglądają jak (przepraszam za porównanie) brylantowe widły w gnoju. Moze jak beda lepsze warunki, zorganizujemy jakies wyscigi na skale swiatową? Miejsce ma potencjał 😉
Tak szkoda Ci toru roboczego... z tego co wiem od zawodników, to i tak jest do bani, ciężki, bardzo kopny. Jesli ma powstać z lepszym podłożem, czemu nie przyjąć zmian?
Witam pięknie wszystkich :kwiatek:. Odpowiadam Megane owszem zmany są potrzebne aby naleciałości z gniłego dawnego sytemu obalić gro ludzi jeszcze tkwi w tamych latach . Masz rację że aby dobrze fukcjował tor przez cały rok muszą być pewne inwestycje . Będę mądrzeszy jak będę na torze wyścigowym Służewiec i będę miał wiadomości z pierwszej ręki w tedy mogę obiektywnie się wypowiedzieć . Dziękuję Megan za naświetlenie tego tematu . Życzę moim przyjacielom i redakcji ; udanego , pełnego sukcesów zawodowych dzioneczka :kwiatek:papatki.....
Dobry wieczór pużno no ale jak się ogląda fim na Polsacie pt ; Patriota są tego skutki zarywnia nocki . Sportowa złość zapewne nie którzy te chwile przeżywali . Walka do końca do ostaniej przeszkody , o centymetry na celowniku w gonitwach na torach . Ważne jest umiejętność podjęcia decyzji w ułamku sekundy , głównie mi chodzi o wyścigi tam ułamek sekudny zawarza na miejsce przy wyjściu na prostej , odpowienie się usatawienie w dystansie w wyścigu . Zapewne też i podczas skoków musimy podemować decyzję w ułamku sekudy biorąc też załorzenia trenera . Kochani to wszystko małe pilkolo jak grałem w tenisa ziemnego tam nieraz trzeba było uderzyć piłkę tenisową w ułamku sekudy nieraz człowiek odbijał instyktownie , jak zawodnik zagał np; behent , forchent , volej , drob szota . Tam dopiero musiał się człek na ganiać i do tego podejmować decyzje . Życzę wam dobrej nocki , przepraszam już nie dam rady więcej pisać swoje wynużenia , wspomnienia dobranoccccc,,..
Witam moi prawdziwi przyjaciele :kwiatek: :kwiatek:. Życzę wszystkim i redakcji ; udanego , pełnego sukcesów dzioneczka ........ :kwiatek:
Dobry wieczór wszystkim jak patrzę na niekutre fotki na Facebooku z jazdy dresażowej mam chęć do komętarza ale wolę skomentować poczatkujących jeśców aby dodać im motywacji . Mój śp trener major Leon Burniwicz zawsze powtarzał dobry dosiad w ujeżdeniu to taki jak się spojrzy jak siedzi zawodnik w siodle dobrze to tak jakby ktość siedział na krześle rozużniony , szczególnie krzyż . Błagam nie posądzajcie mnie że jestem wrzech wiedzący w tej materii , ale bystre oko człeka z braży od razy wychwyci pewne braki u zawodnika . Kochani moi przyjeciele ,zawodnicy , początkujący jeścy dresażowi warto sobie poczwiczyć w domu swój dosiad na krześle jak powiniśmy rozulżnić swoją miednicę i krzysz . No może to nadzbyt mocna iterpretacja prawidłowego dosiadu w jeżdzie dresażowej ale jaśniej już nie można objaśnić tego skąpilkowanego zagadnienia . Życzę wam wszystkim ; bajkowych , kolorowych , marzycielskich snów dobranocccc. :kwiatek:
Witam pięknie wszystkich :kwiatek:. Infiormacja dla odwiedzających strony Facebooka . Zamieszczane moje tak foteczki może mnie ukazują za jakiego bogackiego , kochani obwieszczam wszem i wobec że ubieram się w ciuchladach poprostu nie stać mnie innych na drogie żeczy . Ja nidy nie patrzę na wygląd czlowieka od zewnącz tylko kto ma jakie serce . Życzę moim przyjacielom i redakcji Re-Volty udanego , rodzinnego popołudnia...... 💘 :kwiatek:
Witam pięknie was wszystkich :kwiatek:. Tak dumałem sobie zadając pytanie jak to się zaczeło że doznałem wspaniałego baksyla do rumaków . Mój śp Wójek który był sołtysem na wsi miał 3 rumaki wszystkie maści kasztanowatej . Zawsze jak przyjeżdżałem ze śp ojcem i mamą rowekiami piersze kroki kiriwałem do stajni lub na pole jak konie pracowały np; bronowanie itp . Miałem w tedy 7 lat . Razu pewnego po skączonym bronowaniu kuzyn posadził mnie z sobą na oklep na konia . Jaki ja byłem szczęśliwy czułem od rumaka moc pozytywnej energii . I w duchu marzyłem że kiedyś chciałbym sam kierować koniem . Zawsze jak rodzice byli u wójostwa siedzieli sobie przy stole wymayałem się niepostrzeżenie do stajni do rumaków wchodziłem na duże wspólne długie koryto z betonu i przypatywałem się jak konki wcinają i chrupią sianko . Zaraz podnosił się alarm gdzie jest Romek a jak aby mnie nikt nie zalazł przykrywałam się sianem w korycie . Szukano mnie długo śp rodzice sie martwili więc serce mnie zabolało i się ujawinałem śp mamie powiedziałem gdzie byłem i dla czego a ona mnie mocno przytuliła jaki ja byłem dumny ze swojej śp mamusi ona mnie rozumiała . Kochani moi przyjaciele was nigdy nie zapomnę za wszelkie dobro które od was otrzyamłem i otzrmuję życzę wam ; udanego , pełnego sukecsów dzioneczka . :kwiatek: 💘 💘
Wiatam pięknie :kwiatek:. Tak te upały sam cierpię a co mają powiedzieć rumaki . Napewno każdy z was wie że zawsze przejaszczki , trenig robimy jak najwszcześniej . Wiem jestem pewnien kochani moi przyjaciele że tak robicie . Życzę wam ; wytfałości , miłości do rumaków , pogody ducha , i mega energii. :kwiatek:
Dobry wieczór wszystkim.. :kwiatek: . Może jestem zbyt monotematyczny no ale kto chce niech sobie poczta moje spostrzeżenia . A więc ile muszą poświęcić jeścy dresażowi trenigowi tej kokuręcji . Muszą wciąż gorygować swoje błędy i rumaków . Jaka jest cudowna sfatyswakcja jak się patzry w tvp konkusy ujeżdżeniowe np; na eurospotcie poprostu bajka . Cudowne pasaże , piafy , ciągi w lewo w prawo , pirutety . Nie każdy zdaję sobie sprawy ile lat pracy potrzeba aby móc dojść na wyrzyny tej konkurcęcji jeśdzieckiej . Jakim trza być dobrym psychologie , jaki musi być czysty umysł , jeżeli mamy zajętą swoimi problemami morzemy wyrządzić koniowi krzywdę np; nasz stan emocjonalny siada po różnych probemach dnia codziennego . Nie możemy w jeżdzie dresażowej mieć taki stan bo automatycznie przeniesiemy na nasz trenig na rumaka . Już ręka nie tata , krzysz inaczej reaguje rumak to wyczuwa , i wie na co sobie może pozwilić itp . Wiem że wśrud was są wspaniali jeścy dresarzowi , aby mieć dobre wyniki na zwodach w skokach itp to pierwsza sprawa że koń powiniene umić pewne elelmenty jazdy dresarzowej beż tego mąki nie będzie . Kochani jeścy , fani jeśdziectwa , gracze , trenerzy dziękuję każdemu z osobna że przeczytali moją analizę taką sobie dziękuję . Życzę wszystkim kolorowych snów. :kwiatek:
Jak już się bakcyla od najmłodszych lat złapie to nie ma zmiłuj, wiem po sobie 😀 Pozdrawiam :kwiatek:
Viritim zmiłuj się... ortografia...
Ty się zajmnij sobą kodeina nie ciąż wytykasz kumuś coś , przykra jesteś nie styty co zazdość cię przygniata że piszę coś treściwego proszę napisz coś na jakiś temat np; skoki , wkkw , wyścigach dobranoccccc 🙁
Viritim, ale znowu piszesz gorzej 🙁 Czy tobie jakąś ujmę na honorze sprawia prosty klawisz: "sprawdź ortografię"? Sam piszesz, że piszesz dla innych - żeby czytali, żeby coś z twojej wiedzy zostało...
Kodeina.... hihihi
Viritim, poczytaj inne wątki, zobacz co inni mają do powiedzenia, zanim kogoś obrazisz. Tu naprawdę są ludzie, którzy mają więcej do powiedzenia nawet od Ciebie. Nie piszesz nic nadzwyczajnego, piszesz o rzeczach oczywistych dla większości.
Edit: Wchodzę tu dla Twoich wspomnień, bo nauki stąd nie wynosze, choć jestem laikiem 😉
Witam i dziękuję MEGANE za wsparcie dziękuję pięknie . Życzę wam wszystkim ; udanego , miłego , cudownego dzioneczka .. :kwiatek: 💘 :kwiatek:
Condina, Kodeina to fajna kobyla byla, wiec odbierz to jako komplement 😁
no i po co zaczynacie... 🙄
Viritim, kiedy będziesz w Warszawie?
🏇
Dobry wiezcór wszystkim odpowiadam Megane już w sobotę . Właśnie dzwonił do mnie nrelohrirug ze szptala MSW-ia w Warszawie co mi ratował życie Andrzej S z pytaniem jak się czuję . Zapytałem czy przy takim urazie jaki miałem sabilizację kręgosłupa pojawiło się umnie wady wzroku czyli jestem krótko wizdzem i obraz mi sie z zajeka rozdwja . Możecie sobie przeczytać mój wypis ze szptala MSW w Warszawie jest na mojej stronie . Będzie mi bardzo miło nie których z was pozanać . W nie dzielę dzień Derbowy mnóstwo spotań ze znajomymi a przedewszyskim z dyrektorem sk Golejewko panem Marianem Duzikiem . Kochani moi przyjaciel zawsze dla was znajdę czas . Już żyję tym wydażeniem że już w sobotę będę na torze Służewiec wiem ten wyjazd mocno odczuję ale warto . Powiem wam moi drodzy przykro mi to pisać włodarze toru już omnie zapomnieli myślą że sprawa się przedawniła , mają inne problemy tylko dzięki wam moi kochanie z Re-Volty co mnie wspieracie jeszcze jako tako daję radę . Mam rower na 3 kółkach fotkę zainstalowałem na Facebooku dzięki niemu się mogę przemieszczać np;zakupy itp , nie wolno mi nic dużego dżwigać , mam też zabużenia czasy równowgi np; jak przechodzę przez wiadukt , most itp . Mam okulary -1 tylko do chodzenia . Reasumując moi kochani ważne że żyję i wciąż walczę o leprze jutro dziękuję każdemu z osobna za przeczytanie no może nie zbyt wciągającego tematu . Życzę wam wszystkim i redakcji ; miłego , rodzinnego wieczorka . :kwiatek: 💘 :kwiatek:
Witam pięknie was wszystkich :kwiatek:. Są urlopy , wakacje pełnia wypoczynku dla was wszystkich odpoczynek po trudach dnia codziennego . Jest ogromna niepowtarzalna szansa do ; usunięcia swoich braków w pracy nad końmi , i nad sobą . Można tak sobie pisać i wam zwracać głowę ale nie jest to w moim zamyśle . Kochani moi przyjaciele z Re-Volty wiem i jestem pewnien że macie dyscylinę wewnęczną w sobie aby realizować swoje załorzenia i trenerów . Życzę wam jeścy , redakcji , fanom rumaków ; udanego , rodzinnego , nietuzikowego wypoczynku , sukecsów sportowych , niech moc będzie z wami .. :kwiatek: 💘 :kwiatek:
Witam ponownie wszyskich . :kwiatek: :kwiatek:. Zawsze jak jeżdziłem skoki , wkkw to mój trener śp Leon Burniewcz udzielił mi jadne z cennych uwag . Aby pięta zawsze szła na dół i patrzymy przy nalejżdżaniu na przeszkodę mięzdy uszami konia . Nie jak nie raz sami doskonale wiecie że niektórzy chowaają się za szyję konia w lewo , lub w prawo . Pozbawiając rumaka jednakowego rytmu przy skokach . Wiem że wsrót was są wspaniali skoczkowie np; Justynka Wacławek aż miło poatrzeć na jej technikę potczas pokonywanie przeszkód biorę ją za wzór . Życzę wszystkim ; słoneczka , pięknego wypoczynku , wspaniłych postępów w techice jazdy na rumakach , pogody ducha ... :kwiatek: :kwiatek: