Ogłowia

espero6 niestety białe podszycie koniecznie musi być, prędzej z blingowego naczółka skłonna jestem zrezygnować  🙂
Strucelka, jakościowo IMO podobne, nawet bym powiedziała że Premiere tak bardziej badziewnie zrobione. Skóra wydawała się łatwa do porysowania, zniszczenia, a naczółek był wybitnie kiepsko wykonany. Ale efekt na koniu robiło niezły 😉
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
14 czerwca 2014 15:53
xxagaxx dzięki :kwiatek:
Jeszcze sobie przypomniałam o munsztuku Premiera 😜

Przedział cenowy podobny, a ma wszystko 💘 lakierowany nachrapnik, delikatne paski rurkowe i rurkowe wodze.
Dobra, już nie marudzę 😁
Ja od wczoraj mam premiere paris-  😍 Delikatne paski,mój koń w nim wygląda tak że zamiast patrzeć w lustro i korygować,patrzę na ogłowie  😁 Jeszcze tylko wypasiony naczółek muszę wyhaczyć,ale znaleźć taki z szarymi perłami ciężko.
DressageLife fotki, fotki!
mocno na szybko dziś zrobione,jutro lepiej uchwycę i z błyskiem nachrapnika:

milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
14 czerwca 2014 22:03
Poszukuję ogłowia c. brązowego, na ładną arabską głowę, najlepiej tak do 200zł, bo po zmianie siodła na razie nie stać mnie na więcej 😉 Najlepiej z jakimś opadającym naczółkiem, ale w razie czego to można zawsze zmienić. Nachrapnik polski lub szwedzki  :kwiatek: Będę wdzięczna za podpowiedzi  🙂
quanta Grenoble piękny. Gdzie można to cudo kupić?

ja zamówiłam soje Grenoble ok 2 tyg temu na animalii (przy zamówieniach powyżej 300 zł dają rabat i coś gratis aa i wysyłka za pobraniem za 5 zł ) tyle że u producenta nie mają nachrapnika z białym podszyciem i na ogłowie muszę czekać miesiąc 🙁, jak tylko dojdzie to wstawię fotki 🙂
laski

jak wy moczycie ogłowia w oleju (jakim) i na ile ?

mam troszkę twarde ogłowie

a co potem po moczeniu z nim robimy ? 😡
Naciau, wersja droższa kupujesz jakis "koński", wersja tańsza kupujesz w biedronce 😀 do wiadra i ogłowie w zależności od potrzeb, ja min 4h. Potem na gazetę/ręcznik na dobę żeby wyschło.
koński olej to spory wydatek na wiadro,słonecznikowy nadaje się perfekt.
Potwierdzam słonecznikowy, wiadro i już wcześniej pisałam, że jedno ogłowie-taniocha (bardzo sztywna i twarda skóra) musiałam w tym oleju przetrzymać z dwa tygodnie nawet (akurat nie zależało mi mocno na czasie) ale się opłacało do dzisiaj nawet nie trzeba go smarować specjalnie a ogłowie za.. hmm.. 60 albo 80zł :P 😉
.
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
17 czerwca 2014 11:16
Muchozol, to zrób zdjęcie i wstaw już po podarowaniu prezentu! Ja uwielbiam rzeczy robione przez Pana Marka. Nic dostępnego w sklepach się nie umywa 🙂
zembria   Nowe forum, nowy avatar.
17 czerwca 2014 11:37
Ja też niedawno zamówiłam "wyrób" u Pana Mariusza, rewelacja wyszła! Bardzo porządne wykonanie i super skóra. Nie było żadnych problemów z modyfikacjami o które prosiłam i w ogóle kontakt bardzo przyjemny 🙂
.
http://re-volta.pl/galeria/foto/118781

Mogę poprosić o jakieś propozycje na naczółek do tego ogłowia na ciemnogniadą główkę bez odmian ? 🙂
Fala albo Vka z jakimś łancuszkiem/świecidełkami, jak wolisz 🙂 Zależy też jaka ta główka
Muchozol    dzięki  :kwiatek:

późno czy nie ważne że jest odpowiedź 😉

Arivle  czy panowie Marek i Mariusz to jedna firma ?  bo w ogłoszeniu jest Mariusz....
Dziewczyny co polecacie na takiego malowańca, o małej głowie ( cob dość mocno pozapinany)

?
W brązach.
W brązie ciemnym lub w czarnym mi sie widzi. Fajne by było ogłowie z lakierowanym nachrapnikiem i myślę, że przy tej odmianie nie pasuje dużo świecidełek jeśli chodzi o naczółek  😉
Ktoś miał to ogłowie: http://www.gnl.pl/oglowie-horze-borganes.html  ? Jakiej jakości skórka? 🙂

Nie wiem co będzie pasować do tego konia. Białe podszycie czy diamenciki? Tylko na naczółku czy na nachrapniku też? Co sądzicie?  :kwiatek:
strzemionko   w poszukiwaniu szczęścia przemierzamy cały LAS ;)
22 czerwca 2014 12:22
Dramuta12 nie wiem czy to ogłowie z linka dobre ale na Twojego konia będzie idealne białe podszycie. Widzę to  🙂
xxagaxx

dzięki ! 🙂
Czy miał ktoś może do czynienia z ogłowiami firmy STAR?
Konkretnie chodzi mi o model Silverstar. Jak z jakością? Nadaje się do codziennych treningów?
Donia Aleksandra na pewno nic, co od takiej ładnej główki odciągałoby uwagę. Ja bym zrezygnowała z nachrapników z podszyciem, naczółków bling bling itp. Wybrałabym raczej coś delikatnego- może rurkę? Nachrapnik średniej grubości, naczółek opadający. I raczej klasyczna czerń. 🙂
Pialotta ja mam teraz drugie tej firmy. Nie wiem jak z trwałością, bo tamtego nie używałam zbyt długo, a to drugie mam od niedawna. Ale to co moge powiedzieć-to skóra miękka, bardzo ładnie wykończone, zdecydowanie najładniejsze ogłowia jakie miałam w ręku w cenie do 200zł.
Dziękuję strzemionko 🙂
palemka dziękuje serdecznie  :kwiatek:
Donia Aleksandra, taka główka podoba mi się w delikatnym meksykanie 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się