wasze ulubione seriale
U mnie szaleństwo wywołał My Mad Fat Diary w końcu jakiś porządny serial kierowany dla młodzieży.
Pochłonęłam dwa sezony w dwa dni 😜 przezabawny, prawdziwy, niejednoznaczny, nie szablonowy.
I w końcu protagonistka która nie jest wystylizowana na brzydką dziewczynę, tylko ma znaczną otyłość. Wspaniałe jest, że ta kwestia nie jest dla serialu jakoś specjalnie istotna.
Kawał dobrej rozrywki, ale pozostawiający refleksje 😍
Suits pierwszy odcinek 4 sezonu bardzo mi podszedł 😅 taki powiew świeżości, bo pewne wątki (a w sumie to jeden wątek) w trzecim sezonie się mi dłużyły
Jeszcze z nowości to zaintrygowana jestem Halt & Catch Fire 👀
Na razie widziałam pierwszy odcinek i zapowiada się nieźle 🙂 Ciekawa tematyka i ciekawe podejście do tematu. Po za tym główną role Lee Pace 😍 więc nawet jak jakość spadnie po pierwszym odcinku to i tak obejrzę całość, by się pogapić na jego brwi 😉
BitSmoked, My mad fat diary bardzo mi się spodobał. Nie przesadzone, nie lukrowe, nie przerysowane.
tylko się nie zgodzę, że ta otyłość nie jest specjalnie istotna. Wszystko kręci się wokół braku samoakceptacji, ale człowiek nie czeka aż ona schudnie, czeka aż w końca zacznie się traktować dobrze.
aaga84, no musisz sobie zobaczyć, 1-2 odcinki i sprawdzić co ci będzie pasowało. Czasem jest ogólny zachwyt nad serialem, a tobie i tak może nie pasować. Ja np. nie dałam rady przetrwać Mad Men, Boardwalk Empire czy Breaking Bad. Wymeczyłam 2 odcinki i nie oglądałam więcej.
Seriali do polecanie jest od groma i ciut ciut, biorąc pod uwagę też te zakończone 😉
Masz już jakiś wybór z tych wymienionych wyżej, możesz jeszcze spróbować: Hell on WHeels, Justified, Banshee. Z leżejszych jeszcze co mi do głowy przychodzi to Rookie Blue, Chicago fire. ale to już procedurale.
Ostatnio przypomniał mi się Southland, ale drugi raz go nie obejrzę. Mocny, taki prawdziwy serial i dla mnie mocno depresyjny momentami.
Strzyga właśnie o to mi chodziło. Że tutaj nie mamy problemu otyłej dziewczyny, tylko mamy dziewczynę z problemami, której nadwaga jest pewnym dodatkiem, czymś co oczywiście sprawia że ma problemy z samooceną - ale ma to drugorzędne znacznie wobec walki jaką prowadzi o zdrowie psychiczne. Dobrze jest to pokazane w serialu, że osobą, która najczęściej spogląda na Rae przez pryzmat wagi jest ona sama.
Twórcy nie ignorują tego problemu, ale i nie skupiają się głównie na nim.
Jeden z odcinkow pierwszego sezonu My Mad Fat Diary zmotywowal do schudniecia :P (ten, w ktorym "zrzuca skore"😉
Btw ksiazka tez calkiem fajna.
faith, polecam, fajne 😉 Ale no niestety póki co tylko 1 seria, a kończy się zdecydowanie tak, ze czekasz na ciąg dalszy 😉
a ogląda ktoś The Wire lub Blue Bloods? Warto?
Ja jestem właśnie na ostatnim sezonie The Wire. Serial bardzo inteligentny, widać że scenariusz tworzony z namysłem i dopracowany, a do tego przedstawiają całą panoramę Baltimore w naprawdę bezlitosnym świetle. Jeśli ktoś zna pracę policji z takich seriali jak Dexter, to The Wire może być dla niego niezłym szokiem - te wszystkie pogonie za słupkami, normami, intrygi polityczne i inne sieci zależności po prostu zupełnie burzą idealny obraz amerykańskiej policji, jaki znamy 😉.
Serial wymaga dużego skupienia, bo jest sporo wątków, mnóstwo bohaterów, każdy z nich ma swoje cele i prawdziwy charakter (nie ma tam zbyt wiele jednowymiarowych postaci). Na pewno nie spodoba się przez to każdemu, ale ja polecam 😉
BitSmoked, chodziło mi o to, że to nie jest po prostu jedna z cech bohaterki. Ona cały czas się z tym zmaga, według niej to właśnie definiuje jej życie.
Suits pierwszy odcinek 4 sezonu bardzo mi podszedł 😅 taki powiew świeżości, bo pewne wątki (a w sumie to jeden wątek) w trzecim sezonie się mi dłużyły
Też tak myślę. 3 sezon dość słaby (jak na Suits), teraz mam wrażenie odbijają się 🙂 Ciekawe co będzie dalej.
Jestem po pierwszym odcinku Fargo. O ja, ale dziwny ten serial.
U mnie też pustka, nie ma co oglądać, poza nowym odcinkiem PLL.
Zastanawiam się czy nie odpalić Lostów. Chociaż wszyscy Grę o Tron polecają 😀
Koniecznie Gra o tron! Ja oglądam Lost jak leciało dawno temu w telewizji ale w pewnym momencie sie pogubiłam i przestałam to oglądać. Było jakieś zakończenie tego serialu?
Koniecznie Gra o tron! Ja oglądam Lost jak leciało dawno temu w telewizji ale w pewnym momencie sie pogubiłam i przestałam to oglądać. Było jakieś zakończenie tego serialu?
No właśnie odpaliłam chyba 3 sezon, nic nie ogarniałam i zrezygnowałam. Cały czas się zastanawiam, o co tam chodzi 😉
Lost oglądałam na TVP1 albo TVP2 wieki temu... Pokręcone to było zdrowo, jak ktoś nie oglądał od początku/pominął odcinek, to już nie wiadomo było, co się dzieje 😁 Właśnie, to się jakoś skończyło?
busch, ja obraz amerykańskiej policji mam już nawrócony po Southland 😉 Więc myślę że w wakacje zabiorę się też za The wire, dzięki za opinię 😉
Ostatni odcinek Gry o Tron - super! Szkoda że już koniec sezonu, bo tak się rozkręciły wątki, że najchętniej za tydzień obejrzałabym co dalej 😜
ktoś tutaj polecał Borgen - gdzie można 3ci sezon zobaczyć?
Fargo jest fantastyczne 😜
Z dziwacznych seriali polecam jeszcze Utopię
czy wszystkie sezony/odcinki Gry o Tron są tak wulgarne? 🤔
cavaletti, i tak nie są tak wulgarne jak książki :p
Z dziwacznych seriali polecam jeszcze Utopię
Oj tak :emota200609316:
Poza tym jest już zapowiedź drugiego sezonu!
cavaletti wulgarne? Powiedziałabym raczej mocne, wulgarne to są inne seriale: True Blood, Spartacus, Strike Back...
Milla, buyaka w jakim sensie dziwaczny? 😉
Wciągnęłam się w heartland. Ktoś czytał książki? Też są niezłe?
Strzyga, ja czytałam. Bardzo lekkie i czyta się szybko. Trochę podkolorowana rzeczywistość, ale mi się podobały
haha Strzyga no bez jaj ja też 😁
Ksiazki są dla mnie drętwe, przesłodkie- czytałam i oddałam w try miga. Nie dało się.
Ja czytalam. Jak mialam z 10 lat. I wtedy mi sie podobaly, teraz raczej bym nie przebrnela. 😉
czyta się szybko i przyjemnie, dobre na odstresowanie 🙂
Chodzi o ten koński Heartland? 👀 Zekranizowali go?
Czarownica, tak, ale mnie jakoś nie porwał jak zaczęłam oglądać i się zniechęciłam 😉
poza tym jakość jest tak straszna w internecie, że naprawdę kiepsko się to ogląda..
edit: dopisanie 😉
Kurde, nie mogę tego znaleźć. Na serialnet.pl pokazuje mi się, żę odcinek jest niedostępny :/ Na kinomanie nie ma, na vod nie da się obejrzeć, serialeonline wymagają "kontroli antyspamowej" i podania numeru telefonu... 😵
Chyba naprawdę jestem internetowym ułomem 😵
też właśnie teraz zaczęłam szukać i znalazłam tylko na chomiku, ale wyświetla się 10 minut (odcinek trwa ponad 40..), także trzeba ściągnąć.. jeden odcinek waży ponad 300 MB..
Może tak?
https://www.youtube.com/results?search_query=heartlandO pierwszy sezon i polskie wersje pewnie ciężko...