Laicy o koniach

Wilejka   nie. na wiele sposobów !
25 marca 2009 15:55
Właśnie chciałam o tym Pudelku napisać  😂
Oto link : http://www.pudelek.pl/artykul/16253/gorniak_ma_nowa_pasje/
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
25 marca 2009 16:09
13:45 [25-03-2009]  gość

wara od koni niewyzyta szkapo!

😵 😂 😁
szkoda tylko że romansu z owym "młodzianem ujeżdżającym konie" raczej nie będzie...
W poniedziałek oźrebiła mi się klacz....po czym paru moich znajomych pyta się ile źrebaków klacz mi urodziła  😁 Jedna koleżanka myślała że konie rodzą tak po 5-6  😵 (zaznaczę że koleżanka jest ze wsi ) i jak dowiedziała się ze tylko jeden to była bardzo zawiedziona 😉
kpik   kpik bo kpi?
25 marca 2009 18:19
z plotek.pl
Zdaniem "Super Expressu" Edyta Górniak ma nową pasję. Są nią konie. To dzięki temu zainteresowaniu gwiazda poznała Michała Rapcewicza, który jest jeźdźcem konnym.

Podskakiwanie i galopowanie wzbudziło w Edycie takie emocje, że razem z Kasią wycałowały znakomitego jeźdźca.

😅
Super Ekspress bije rekordy jakies
kpik, zawsze mógł być "jeźdźcem motocyklowym" albo "jeźdźcem wielbłądowym" bądź "jeźdźcem psich zaprzęgów". Popatrzcie, ile rodzajów jeźdźców. 😉

kpik   kpik bo kpi?
25 marca 2009 18:29
właśnie probowałam wymyślić jakim innym jeźdxcem mógłby być i tyle przykładów mi do głowy nie przyszło hehe
abre   tulibudibu
25 marca 2009 18:37
Sankarita, zapomniałaś o jeźdźcu słoniowym, strusiowym i oślim  😁
kpik   kpik bo kpi?
25 marca 2009 18:40
jezdziec psich zaprzęgów- to bardziej byłby kierowca/woznica :P
a jezdziec nartowy/snowboardowy/saneczkowy   😁 ?

edit: liertówka
Hmm. Fakt, to byłby "kierowca psich zaprzęgów" :P
O, właśnie, jeździec nartowy/snowboardowy/saneczkowy..... rowerowy jeszcze! To w końcu, jeździec, nie? Bo na tych "przedmiotach" się przecież jeździ. 😉
abre, o, właśnie, właśnie. Jeszcze "jeździec mułowy" .. w końcu osioł i muł to jednak nie to samo.:P
orzeszkowo   fairytales don't come true
25 marca 2009 19:11
zauważyłam, że media bardzo lubią ujeżdżać konie  🏇  😁
Na torwarze usiadło koło mnie dwóch paparazzi i robili zdjęcia E. Górniak kiedy to ona ściskała M. Rapcewicza w sektorze na przeciwko. Z ich ust padał co chwilę komentarz w stylu ''k***a patrz jaka zakochana''...
ushia   It's a kind o'magic
25 marca 2009 19:23
właśnie probowałam wymyślić jakim innym jeźdxcem mógłby być i tyle przykładów mi do głowy nie przyszło hehe

e tam, nie znacie sie - sa przeciez "Jeźdźcy smoków"  😂
[[a]]http://pl.wikipedia.org/wiki/Je%C5%BAd%C5%BAcy_smok%C3%B3w_z_Pern[[a]]
No i Eragon 😁
Kłusuje panienka na ujeżdżalni i instruktor zwraca jej uwagę, że anglezuje na złą nogę. Na to podopieczna: To niemożliwe, to koń kłusuje na złą nogę.  🤣
hmm, co do laików 😀 moja mama, kompletnie na koniach się nie zna. pojechaliśmy obejżeć Pamira, mego obecnego kopytnego, wiek około 9-11 lat, moja mama tak patrzy i takim tekstem:
-a po co my go oglądamy? nie widzisz jaki on zużyty jest?  😜
denerwuje mnie fakt, ze konia 10letniego wiele osob uwaza za emeryta ktory juz zyc nie powinien... oO
To ja pokazuje mojemu tacie zdjęcia ze skoków, 90-tki kicałyśmy. Pytam sie zgadnij ile ten koń ma lat?....
hm...6 miesięcy  😁
Nirw-koń na którym jeżdżę ma 21 lat, i się świetnie trzyma, powiedziała bym że przy skokach jest bardzo żywy, kiedyś miałam zrobić woltę przed przeszkodą bo mi koleżanka podwyższała, to mało jej nie staranowaliśmy, starał sie mi przekazać-ja skaczę ! nie wiem jak ty !  🤔wirek:
ushia   It's a kind o'magic
17 kwietnia 2009 21:55
wlasnie sobie przegladalam wypociny roznych dziewczatek na temat mojej stajni i oto dowiedzilam sie, ze jezdze "glownie dresazowo i ujezdzeniowo"  😜
wlasnie sobie przegladalam wypociny roznych dziewczatek na temat mojej stajni i oto dowiedzilam sie, ze jezdze "glownie dresazowo i ujezdzeniowo"  😜

nie no absolutny szał  😁

a ja się ostatnio dowiedziałam od pana rolnika, że zasłanianie oczu nie pomaga w zwalczaniu strachów ( byłam na łąkach na spacerze na koniu z moskitierą aż do uszu)
opaska na oczy i heja  w teren  😂
😵  dobra jesteś ! Możesz nam zaproponować jakieś ciekawe zawody 'dresazowe', albo 'ujezdzeniowe' a na, ktore wolisz jezdzic ?
buuuhahaha  😂 😂 coż 😀 ludzie nie wiedzą co mowią....

kojarzycie film, tytulu nie jestem pewna, chyba long shot o niewidomym koniu i kobiecie jezdzacej ujezdzenie.
Przyznaje, ze poziom zrobil na mnie wrazenie, ale tak jak było wczesniej wspominane o mediach, tak w tym filmie nazwa dyscypliny padała baaardzo często, jednak polski z tego co kojarze lektor trzymał się tego ujeżdżania ... czy to nie wstyd ?  🙄
Lanka_Cathar   Farewell to the King...
17 kwietnia 2009 22:08
Może i wstyd, ale skoro nawet w prasie branżowej zdarzają się takie kwiatki, a niektóre pingwiny też mylą to nieszczęsne "E" z "A", to cóż poradzić.
Ja się ostato dowiedziałam że w ujeżdżeniu- inaczej się łydek używa 😲 Poza tym- na wyścigach trenuje się fachowy dosiad-czytaj taki jak  w siodle wszechstronnym bo ten w ujeżdżeniowym to jest już ujeżdżeniowy 😉A dla zaineteresowanych- osoba jeżdżąca ujeżdżenie w siodleinnym niż ujeżdżeniowe- nie jest jeźdźcem ujeżdżeniowym 😉 No i rekreacje nie zna takich "trików" jak przejścia, zatrzymania, łydki  itp- bo nie jeździ UJEŻDŻENIOWO ...Przekrój wiekowy lat 15-16 😲
Konianka, pozdrów ową osobe 😁

eee... jak można mylić E z A ? 🤔wirek:
18 kwietnia 2009 16:14
Jak widać można. Zdarzało mi się słyszeć z ust zawodników "ujeżdżanie" zamiast "ujeżdżenie" i nie było to raczej przejęzyczenie.
To już jest żenada moim zdaniem 🙄
18 kwietnia 2009 18:36
Moim też. Tak samo jeśli zawodnik startujący zawody ogólnopolskie i międzynarodowe nie wie, że koń jest nieparzystokopytny.
wiele osób, które nie mają pojęcia o koniach pyta mnie:
- Czy codziennie ujezdzasz swojego konia?
🤔wirek:
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
19 kwietnia 2009 12:18
Dobiło mnie to...

... wtedy jeździł na wypinanej czarnej wodzy
Bo ja nie lubię na zwykłej

😵 🤔 🤔wirek:
_kate, najwyraźniej twój koń ma skleroze i musisz codziennie go od nowa "ujeżdżać" 👍
Albo to, że koń "jeździ" a nie "chodzi". Przecież chyba widać, że to zwierzę jest... 🤣
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się