olencja, Budva. Planuję pojechać na pewno nad jezioro Szkoderskie i do Kotoru. Myślałam tez o wyprawie w góry - Durmitor, ale to zależy od reszty wycieczki, mam nadzieje, że zbierze się chętny samochód 🙂 Chcę trochę popływać z maską i płetwami z moim chłopakiem, bo on to stary nurek a tam to podobno czysta woda jest, prawda to? 🙂
Budva jest piękna 😍 Zabytkowe mury, wąskie uliczki, cicho, chłodno i przyjemnie, a tu nagle mała furtka i...tłoczna, gwarna plaża. Bardzo fajne przejście 🙂

My mieszkaliśmy bliżej albańskiej granicy i robiliśmy sobie wycieczki. Kotor - ładne miasto, ale straszne tłumy. Jednak wspinaczkę po x schodach na mury miejskie w 30 stopniach upału z dwiema (małymi) butelkami wody na 8 osób wspominam bardzo miło 😀 Ale za to w nagrodę jakie piękne widoki 😁

Jezioro Szkoderskie super! Jeśli macie kierowcę, który nie boi się wąskich, krętych dróżek, to polecam pojechać też w te mniej uczęszczane miejsca wzdłuż Jeziora Szkoderskiego (białe dróżki na mapie 😉 ) Tam można znaleźć prawie puste plaże. Prawie, bo trafia się takie towarzystwo:

No i Durmitor - koniecznie próbujcie! Naprawdę pięknie.

Wyszły same ochy i achy ale ja naprawdę jestem w Czarnogórze zakochana 😁
A jeśli chodzi o wodę, to faktycznie była czysta, tylko po jakimś tygodniu (?) naszego pobytu przyszła wysoka fala no i niestety naniosło różnych dziwnych rzeczy. No i bardzo zimna się zrobiła 😁
Ale wcześniej była czysta.