wasze ulubione seriale
Czytam II część GoT i oglądam II sezon i ni cholery nie mogę się wciągnąć w serial. Nuda. Książka jest spoko, choć znam wiele lepszych...
Ja też bym poprosiła spoiler na pw co się dzieje w książce Gry o Tron z Tyrionem ;D Ale nie wydaje mi się żeby umarł 😀
Strzyga - jesli denerwuje Cie, kiedy film nie pokrywa sie z ksiazka to musisz albo przestac czytac, albo ogladac, bo ja przeczytalam wszystkie czesci, teraz ogladam serial i szlag mnie trafia, bo serial od 2 sezonu rozjezdza sie z ksiazka strasznie i robi za "alternatywna wersje"
Marzena, nie, to nie to. Po prostu mnie nie porywa. Nie rozumiem, co ludzie w tym widzą.
Ale ja jestem tradycjonalistka, uwielbiam Tolkiena, Pratchetta, a z seriali o wiele, wiele, wiele bardziej wolę Doktora Who.
W sumie zgodze sie z Toba, ja nie wiem co ludzie widzą w serialu, ksiazki mi sie podobaly bardzo, mialy swoją magie (choc opisy jedzenia i niektore gadaniny mnie dobijaly)
Martin stworzyl przeogromny swiat, mnostwo bohaterów i mam wrazenie, ze za kazdym razem, jak ich przestal ogarniac to ktoregos zabil. Najbardziej podoba mi sie 4 tom, ktory pokazuje wewnetrzna przemianie Jaimiego, i generalnie zajmuje sie tymi "mniej waznymi" bohaterami (nie ma prawie nic o Daenerys!😉)
Coz, moj kumpel, ogromny milosnik fantasy i jeden z najbardziej oczytanych ludzi, jakich znam (mysle ze ze 100 ksiazek rocznie wchlania) poniekad Martinem gardzi i odmowil czytania tego chłamu 😉
Strzyga, mam to samo, książkę czytałam, a ledwo przebrnęłam przez pierwszą część...
Poza wątkiem Daenerys nie ma tam dla mnie nic ciekawego - nuda, nuda, nuda.
Słuchajcie, szukam tej muzyczki, która leci na początku Castle'a, jak się pojawia napis i spada krwawe pióro, ktoś coś? 👀
ta o?
Mysle ze jak zwykle wszystko to kwestia gustu. Ja Gre o tron bardzo lubie, bo ogolnie uwielbiam takie klimaty. Reign tez wciagam, i wszystkie "sredniowieczne" twory. Nie lubie za to wszelkich gangsterek, ale nie pytam "co ludzie w tym widza" bo to pytanie jest z zalozenia bez sensu 🙂
Tak jak jakkolwiek ktos moze byc oczytany, to nie jest zadnym autorytetem - bo co kto lubi, rzecz gustu. Chyba ze gust ma sie podobny.
Nie, to ta końcowa, mnie chodzi o tę króciuteńką na początku, po wstępie do odcinka, jak pojawia się napis "Castle" i spada pióro.
Mnie po prostu ostatni odcinek zniszczył... głupota zachowania po prostu mnie dobiła 😵 Niemniej reakcja Aryi była najlepszą reakcją ever, sama tak parsknęłam śmiechem, że aż pies podskoczył 😁\
Ja na początku do GoT nie byłam przekonana, jakoś tak mnie nie ciągnęło. Podglądałam trochę jak Konrad oglądał, w końcu od 3? 4? odcinka zaczęłam oglądać z nim, bo zainteresował mnie Khal 😁 I jakoś poszło. Ale teraz... wieje nuuuuudą. Jeden odcinek ma 40 minut, a zlatuje momentalnie i budzę się z takim 🤔 przecież nic się nie wydarzyło 🤔
I trochę męczą mnie te wieczne dialogi...
CzarownicaSa, mnie też ostatnio trochę nudzą te odcinki. Wciąż kocham i uwielbiam, ale już nie jest tak, że siedzę ciągle w napięciu i czekam, co się stanie. Ale nadal są chwile zaskoczenia. 😉
Ja skończyłam właśnie Justified 😀 Jestem mega zachwycona tym serialem. Głównie za momentami czarny humor i teksty 😁 Jestem ciekawa czy 6 sezon ma być ostatnim czy planują kolejne serie...
Mam pytanie dotyczące serwisu ittv.info.
Mówicie, że jest bezpłatny...
Zarejestrowałam się, a i tak żeby obejrzeć odcinek płacę za smsa aktywującego premium.
Robię to źle? Aż taka dupa ze mnie 😡 ❓
ash, ja też nie potrafię oglądać na iitv za darmo 😁 za to polecam bardzo scs.pl 😉
ash, bo czasem to się włącza, a zaraz potem druga taka strona wchodzi, ale wystarczy zjechac na sam dół i tam malymi literkami jest "nie chcę płacić" i na nastepnej stronie podobny przycisk jest na górze po prawej. Wtedy przechodzi na główną i musisz jeszcze raz otworzyć odcinek, ale masz spokój na jakiś czas. Na dłuższą metę nie jest to aż tak uciążliwe
Heval, dzięki Ci! :kwiatek: :kwiatek:
Pytałam o to pewnie z milion razy, ale nie pamiętam 😡
Gdzie oprócz kinomana mogę obejrzeć "Grey's Anatomy"? Szukam przez google, wyskoczyły mi seriale,pl(?) i zalukaj, ale tam nie dałąm rady włączyć. Pomoże ktoś? :kwiatek: Ja jestem ułomna w korzystaniu z takich serwerów... dlatego jestem wiernie oddana kinomanowi 😁
video.anyfiles.pl? Tylko tam czasami ciężko znaleźć/nie ma wszystkich odcinków. Na zalukaj śmiga fajnie, ale tylko te najnowsze sezony.
Albo po prostu wpisz w google dany odcinek (np. s05e14 PL) i sprawdzaj po kolei - ja tak ostatnio musiałam zrobić, jak na każdym możliwym portalu był Castle z rozjechanymi napisami 😵 znalazłam w końcu na freedisc.pl, tylko oni tam mają limit - 15 minut przed końcem wideo zatrzymuje się na 30 minut...
serialnet.pl jest fajny i za friko
Mi sie chce plakac, bo oprocz Games of Throne to sie wszystkie moje seriale pokonczyly!
Koniec Castle mnie rozwalil, i co teraz?? Jak zyc?? 😀
CzarowniSa, to nie łatwiej by Ci było ściągnąć z torrentów? ja też kiedyś bawiłam się w online, ale za dużo zachodu wg mnie, ściągam w 3 min, oglądam i wywalam.
Dzieki! :kwiatek:
Nis sciagam, bo mam za marnego neta... latwiej mi cos online obejrzec, bo sciagani trwa 30-50min.
aż tak słabego? u mnie to bardziej kwestia ilości seedów niż neta, bo tez nie mam jakiegoś super, ale akurat GA mają pi kilka tys. seedów i się szybko ściąga.
Spróbuję, ale ogólnie zawsze z torrentami problem miałam i kiepsko się ściągały.
Ja mam pytanie dot Gry o tron. Z Brandonem Starkiem podróżuje Hodor, Mira i jej brat. A co się stało z dziką, która była razem z nimi i drugim Starkiem?
JARA, Osha (nie pamiętam, czy tak to się pisze) była zza Muru i nie chciała tam wracać, więc kiedy oni postanowili iść dalej, ona stwierdziła, że nie pójdzie i się odłączyła. Z tego co pamiętam 😉 A mały poszedł razem z nią chyba?
Ok, a po co oni szukają tej trójokiej sroki?
A ona się nie śniła Branowi już w pierwszym sezonie? Jakieś dziwne ptaszysko to było, nie pamiętam, czy sroka...
Wrona. Śniła się Branowi, a Jojen go do niej prowadzi, ale dlaczego to dokładniej nie pamiętam.
Osha odłączyła się od Brana, Hodora, Meery i Jojena i poszła razem z młodym Rickonem, żeby dwoje Starków (ze względów bezpieczeństwa) nie podróżowało razem. Skierowali się prawdopodobnie do Ostatniej Osady, siedziby Umberów. Bran szuka trójokiej wrony, gdyż myśli, że to jego przeznaczenie (widzi ją w swoich snach), jest w tym popierany przez Jojena (który notabene też ma swoje "zwidy" na temat wrony).
No i wszystko jasne, dziękuję 🙂