Kącik Rekreanta cz. VII (2014)

ekuss   Töltem przez życie
03 czerwca 2014 13:05
Dzięki za miłe powitanie 🙂
dzionka mój 🙂 w sumie od miesiąca był zarezerwowany dla mnie, a wczoraj już do mnie przyjechał. Na razie będę pracować nad zaufaniem, nie chcę zaczynać roboty zanim się do mnie nie przyzwyczai, bo to "kon z gór" i ludzi więcej nie widział niż widział, ale szybko się uczy i jest bardzo ciekawski. Wczoraj go oprowadziłam po ośrodku i niczego się nie bał
Martita   Martita & Orestes Company
03 czerwca 2014 13:37
Nirv Super było! Pamsior zmężniał, miło było się spotkać 🙂
Hermes Widziałam Twój upadek, wracaj szybko do zdrowia! Gratuluję wygranej i zazdroszczę konia!

Podczytuję kącik regularnie, ale żeby coś napisać czasu brak czyli jestem w trakcie sesji. Na szczęście koń wakacji z tego tytułu nie ma i również byliśmy na zawodach w poprzedni weekend. Ja w roli luzaka, koń startował pod koleżanką. Jestem bardzo zadowolona z Oresta. Przerwę od startowania miał dużą bo około 3/4 lata i znów zaczynamy w tym sezonie coś działać, mam nadzieję, że owocnie. Zachowywał się rewelacyjnie, nie było żadnych problemów z pakowaniem, na miejscu zawodów najbardziej interesował się trawą i co najważniejsze nie zabrakło kierownicy na rozprężalni i parcourze 😍. Zawody zakończył z 4 miejscem w L i z przejechanym ładnie L1.

Tak się relaksowaliśmy przed Łaciatego startem

Życzę wszystkim chorowitkom powrotu do zdrowia a pozostałym rekreantom samych udanych jazd  :kwiatek:
Wrzucam dwa zdjęcia z AMP,fot. faraa , której jestem bardzo wdzięczna za zdjęcia 🙂
To nieskromne,ale jaki on jest ładny  😍

No ładny, ładny, zwłaszcza z tyloma świecidełkami 🙂
Tia,choć frak już niedługo będzie świecił,bo szyję ciemnoczekoladowy z turkusową lamówką,bez świecidełek  😁
Dawno go nie widziałam na zdjęciach i stwierdzam że pańcia go utuczyła  😉
Martita, ależ on uroczy!
Rudzik   wolę brzydkiego konia, niż piękną sukienkę
03 czerwca 2014 18:27
Martitia Bosze jaki piękny biedronek!! Powiedz proszę że to jest ogier nie wałach!
Martita   Martita & Orestes Company
03 czerwca 2014 18:55
ksan Dziękuję  :kwiatek:
Rudzik Dzięki  :kwiatek: Orestes to wałach. Nie miał żadnych szans na licencję (pochodzenie NN) więc trzymanie jajek nie miało najmniejszego sensu.
ekuss, o, super widzieć Cię z powrotem. Powodzenia z Tenorkiem!
Martita, śliczne zdjęcie!

Pokażę Wam sobowtóra mojego młodego.
Tu moje zwierze:

A tu klaczka rok starsza: klik
anai Jaki on fajny  😀. Rzeczywiście sobowtóry.
Cejloniara  :kwiatek: Też myślę, ze będę zadowolona. A Wy gdzie stoicie?
ekuss Super! Gratuluję i czekam na wieści z dalszej pracy.

A my dzisiaj już w nowym domku. Mam zdjęcia z padoku, jak koń rzucił się na trawę. (Wiem, że jest chudy  🙁, ale działam, aby było lepiej). I ogółem jest fajnie  😀

"Mama odczep się, ja tu jem trawę!"
mtl   I M Equestrian
03 czerwca 2014 21:07
W imieniu Siwego dziekuje wszystkim za zyczenia  :kwiatek:
ekuss fajnie ze wracasz do jezdziectwa, czekam na wiecej fotek  😉
DressageLife super wygladacie!  😜
basia16816 mój tez nie ma ochoty na pozowanie do zdjec, trawa lepsza  😁

troche Siwka z ostatnich kilku dni - treningowo i 'zawodowo'  🏇
Moon e tam, ona nie chodzi więc ma być jak dziki mustang  😍 Poza tym ja nie umiem przerywać, więc w krótkiej wygląda jeszcze gorzej, bo nierówno przycięta zazwyczaj 😁 Co to za koń o którym piszesz?  👀
Brzezinka świetnie Ruda wygląda w wersji skokowej  😀 jakie konkursy już chodziła?
MaiiaF super! zazdroszczę takie wypadu  😀
Tuch nie no... obłęd w tej czerwieni  😀 A Kasia jaka fajna. Chyba jej tu jeszcze nie pokazywałaś, prawda?
Ekuss fajnie, że wróciłaś. Powodzenia w pracy z nowym rumakiem. A masz wieści co u Frigg?
Martita boski on jest. Masz jakieś zdjęcia ze skoków?  😀
Basia16816, Cejloniara czyli przeprowadzki bezstresowe?  😀

My wczoraj znów miałyśmy trening. Tym razem ujeżdżeniowy. Sporo jest do ogarnięcia  😵 Jeździłam ponad 2 godziny. Zsiadałam o 22.00  😂
Za to dzisiaj sobie sama poskakałam. Babsko trochę przemęczone po wczorajszym, trzeba było momentami pchać, ale jak się odbijała ...  😍
Chyba na serio te podkowy z jakąś funkcją latania  😂

100:

110:  😀

karolciaequilano   marzenia się spełniają
03 czerwca 2014 21:25
milusia- dzięki, tym bardziej się cieszę, że dobrze im poszło w debiucie na tej wysokości, bo jej 6 latka strasznie gorąca, nie mówiąc już o charakterze Karoliny 😀 Co do mojej Kasztanki to powoli zaczynamy "rozmawiać" wspólnym językiem 🙂 ale rudy charrakterek i to, że jest kobyłą dają o sobie znać codziennie, że to nie może być miłe, szybkie i przyjemne 🙂 nigdzie mi się nie śpieszy więc powoli rzeźbimy. Jedynie martwi mnie fakt, że nie mamy nikogo konkretnego w okolicy, żeby zacząć skakać i coraz częściej myślę o zakupie ujeżdżeniówki, tym bardziej, że od tego jest fachowa pomoc 🙂
A Wam jak idzie? Znajdujesz jeszcze czas na Zwiastuna? Podziwiam Cię, że w pracy tyle koni i pracy wokół nich, a jeszcze chce Ci się z zapałem wsiadać na rudego 🙂
Cejloniara zdecydowanie jej mądre i spokojne oczka to jeden wielki pozór ,kobyła to brojarz jakich mało  😁
Martita jak nie przepadałam za "różnobarwnymi" końmi tak Twój jest obłędny  😍 a jaki czysty !
mtl  już 8 latek leci ? ale zleciało 😉  zdrówka dla Siwego ! 😀
tuch  super chłopak wygląda , chyba wysoki co ? 😉
i believe i can fly1  faajny chłopak ! pokazuj go tu częściej 🙂
Hermes  ale masz ambitnego konia , bez jeźdźca i skacze dalej 😀 szybkiego powrotu do zdrowia 🙂
Martita Obłęd w ciapki 😀

dommaz Prawie 170cm, ja podwajam efekt bo mam 159cm 😉

baffinka Prawda, Kasi nigdy nie pokazywałam w kąciku, mało mam z nią zdjęć bo najczęściej jeździ na niej właścicielka. Ona mimo swojej masy i pługowej przeszłości ma niesamowitego powera. Gdyby ktoś na nią wsiadł nie będąc uprzedzonym, że to folblut w skórze zimniaka to miałby niezłe zdziwko 😁 Nie dość że uwielbia każdą długą prostą, nie dość że na prawdę potrafi ruszyć z miejsca w pełen galop to jeszcze capluje jak na "standardowej" dróżce nie pozwoli się jej pójść. Zupełna odwrotność książkowego opisu ciężkich koni.

Gniada wygląda na bardzo wyluzowaną, na taką skaczącą ot tak sobie. Bardzo fajnie patrzeć. Ale faktycznie tamto podłoże na pewno lepsze do wyższych skoków.
03 czerwca 2014 22:24
Dzieki wszystkim 🙂
baffinka wiem tylko,ze ma sie dobrze i robi to co lubi- jezdzi w tereny jako kon bardzo fajnej babki 🙂

Tenór (w sumie to Tenór frá Geitaskarði) jest jeszcze nieufny bardzo,ale dzisiaj sie bawilam z nim na lonzowniku i nawet za mna szedl 😀 On jest taki,ze tu sie boi,ale z drugiej strony chce wiedziec co takiego robisz 😀 Na spacerku obeszlam z nim caly osrodek i tor i nic go nie wystraszylo 🙂

Dam taka ciekawostke. Jak wspomnialam, wiekszosc zycia spedzil w stanie pol dzikim. Dostalam zdjecie gdzie dokladnie 🙂

Poki co to jest z niego taki brzydal,ale jak nabierze troszke miesni z czasem to calkiem fajny bedzie. Do tego jest dosyc duzy 🙂

Wrzuce niedlugo filmik 🙂
Dzisiaj zalozylam mu oglowie (bez nachrapnika) i mimo,ze wedzidlo mial w pysku 2 lata temu to bardzo ladnie sie zachowal. Bylam tez przy jego przegladzie weterynaryjnym i tarnikowaniu i naprawde... w porownaniu do Frigg to aniol 😀 Z wsiadaniem nie chce sie spieszyc, chce by mi najpierw zaufal. Zreszta po co sie spieszyc?

I na dole brzydal bez miesni 😀

ekuss w takim miejscu to ja też mogłabym żyć na dziko  🏇 piękne foto!!  no i fajnie, że Ci się udało! Masz racje, ze wsiadaniem się nie śpiesz, lepiej najpierw wyrobić mu trochę mięśni  😉 powodzenia!
Martitia aaale Ci fajnie!! zazdroszcze że miałaś czas na zawody  😀

Mnie sesja straasznie zgniata, właśnie powinnam pisać kolejną prace zaliczeniową ale revolta wciąga  😤
..więc tego no, Bandt jest teraz szczęśliwym leniwym flakiem 😉 łazi i tylko derki rozdziera  😵
03 czerwca 2014 23:09
No to jeszcze jedno foto z dzis i filmik 🙂 Szkoda,ze nie nagralam jak mi sie w boksie nie chcial dac zlapac,bo by fajne bylo porownanie jak 30 min pozniej za mna szedl juz 🙂

Rudzik   wolę brzydkiego konia, niż piękną sukienkę
04 czerwca 2014 07:09
Martitia szkoda że nn piękny chłopczyk z niego
ekuss on jest TenÓr przez Ó? Fajne imię i ma piękną kształtną głowę
ash   Sukces jest koloru blond....
04 czerwca 2014 07:51
DressageLife, kupa mięcha  😍 😍

Brzezinka świetnie Ruda wygląda w wersji skokowej  😀 jakie konkursy już chodziła?

baffinka,  :kwiatek:  chodziła konkursy L/P. Tutaj filmik z ostatnich zawodów zeszłego sezonu
baffinko, zupełnie bezstresowo... dla konia 🙂 przez 14 lat jak go mam podróżował (zawsze na bliskie odegłości) 5 razy (szał). Teraz szósty. Ostatni raz 5 lat temu 🙂 Ale wszedł do przyczepy dobrze i jechał też dobrze. Za to ja w aucie za nim... o matko, aż mnie mdliło z nerw! To co by było, jakby miała dziecko??? Jak się tak boję o durnowatego konia, to co dopiero...  😂

ekuss, dech zapiera taki widok. Jakby to było pastwisko, to jak tu po konia na jazde iść?? Quadem???

Basiu, pod Olsztynkiem 🙂 ale Sząbruk znam "służbowo" 🙂 (wieś, nie to konkretne gospodarstwo ale dużo juz dobrego słyszałam)
mtl, baffinka, ale latacie!
ekuss, gratulacje, tereny tam macie przecudowne!
DressageLife tak na pierwszy rzut oka podobny do Zimby Gabrysi Jaworskiej  😜
04 czerwca 2014 09:29
Zakochany Książę pozdrawia Kącik 😉

baffinka, świetnie! Im wyżej, tym fajniej wyglądacie. A co do podków... no z jakiegoś powodu jednak większość koni skaczących jest podkuwana 😉

ash,  miłość kwitnie 😉
04 czerwca 2014 09:42
anai, no kwitnie kwitnie. Kobysia zaczęła wychodzić na padok obok Karego. On stoi i ją mizia non stop, a ona pokwikuje i domaga się uwagi. Jaja jak berety.  😁 Miłość bezwarunkowa, która nie jest oparta na sexie  😂
.
04 czerwca 2014 10:03
rudzik tak, tenór i czyta się tenour 🙂

cejloniara z takich pastwisk się konie zgania stadem. Mam nawet zdjęcia (nawet tenór tam jest). W naszym ośrodku tez pastwiska nie są małe i zazwyczaj ściągnięcie konia to jest 45 min.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się