Kącik Rekreanta cz. VII (2014)

Ramires ja swoją na 3 lata odstawiłam na pastwisko... nie było łatwo, ale udało się i teraz wracamy do gry 😅
Zmieniła się moja sytuacja życiowa i konia sama utrzymuje. I ogromnie sie ciesze, że nie zdecydowałam sie jej sprzedać 😍
p.s. jak chcesz namiar na SPRAWDZONĄ stajnie za małe pieniądze (na 2 końcu Polski) to mogę dać 😉 Ja byłam od konia 1200km przez 3 lata, odwiedzając konia 2 razy w roku. Koń przyjechał do mnie w nienagannym stanie!

Ja dzisiaj jade oglądać inna stajnie 🏇
A ja dostałam kolejne foty 😍
Wybaczcie, ale jeszcze kilkoma się pochwalę 😁

radocha z chlapanka

i Ekipa 💘 (Miki gdzieś zniknął 🤣 )

Obiecuję, że już koniec! 💃
maiiaF zdjęcia cudowne
Hermes szybkiego powrotu do zdrowia, a konio dzielny postanowił dokończyć przejazd jakby nie zauważył, że Cię zgubił po drodze  😉
Zuzu wyglądało groźnie, ale dobrze, że się po Tobie nie przetoczyła jeszcze na dokładkę
leleiria zupełnie jak ja  😉 A poza tym znajoma ma kobyłę o imieniu Cedra
qaz auć
Ramirez współczuję sytuacji, może uda Ci się znaleźć rozwiązanie. Trzymam kciuki
W kwestii posiadania konia właśnie takie sytuacje mnie przerażają. Kasa na utrzymanie konia np. jest, ale co jak się koń posypie mocno zdrowotnie, albo moja sytuacja finansowa się posypie i będę musiała z bólem serca sprzedawać bo nie będę w stanie zapewnić mu warunków. Za bardzo się przywiązuję jednak.

A ja w niedzielę pojeździłam i tym razem Baksa nie fundowała mi oglądania panoramy  😉 Było lepiej niż poprzednio. Ogarnęłam co powoduje jej brykanie to coś innego się sypnęło, ale było ok. Generalnie to koń, na którym trzeba myśleć 10 razy szybciej i o wszystkim.
Zuzu., wow, jak to się stało?
mtl   I M Equestrian
02 czerwca 2014 21:06
Siwy ma dzisiaj urodzinki  😜

PS. ide nadrabiac czytanie KR  😉
Dziewczyny wracajcie szybko do zdrowia!! :kwiatek:

Ja ostatnio zaliczyłam wywrotkę z młodym angloarabkiem na plecy bo się spłoszył 😤 Jak już jest za dobrze to znaczy, że coś wisi w powietrzu.

Za to czarny spisuje się na medal 🙂

i czas na...siukierka!! Mimo, że ślepy na prawe oko to doskonale wie kiedy wyjmuję z kieszeni 🙂

mtl, sto lat!
tuch, słów mi brak!  On tak obłędnie wygląda ♥
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
02 czerwca 2014 21:45
w czerwonym wam do twarzy bardzo bardzo  🙂

no i się zapienił cały jak widać, i z pyska i nawet z oka  😉
anai dziękujemy, to wszystko zasługa konia!
ElaPe z dobrym nadzorem ślina nawet z oczu leci 😉 :kwiatek:
tuch, mistrzowie lansu! pięknie!
ekuss   Töltem przez życie
02 czerwca 2014 22:56
Tak wiec... wracam do jezdziectwa. W stajni wszyscy mnie bardzo milo przywitali, naprawde fajnie tak przyjsc i miec takie powitanie 🙂 Zabronili mi kiedykolwiek przyrywac jezdziectwo i w razie W to mi kazdy pomoze 🙂
No i chce wam przedstawic nowego rudzielca. Ma na imie Tenór, ma 6 lat, byl podjezdzony 2 lata temu i wiekszosc zycia spedzil w stanie pol dzikim. Z jednej strony jest nieco nieufny (chociaz okropnie ciekawski), z drugiej zeby tylko miziac 😀 No i dzieki wychowaniu w gorach jest bardzo wytrzymaly. Prawdziwy islander. W dodatku dobry ruch, fajny papier i wysoki jak na islanda.
Powiem,ze naprawde sie ciesze z powrotu do jezdziectwa. Tak jakby mi ktos powietrze z pluc zabral ,a teraz wrocil i moge oddychac pelna piersia. Naprawde fajne uczucie.
Tak wiec, pan T :

ekuss, trzymamy kciuki za współpracę! Dlaczego wcześniej zrezygnowałaś?
ekuss   Töltem przez życie
02 czerwca 2014 23:24
ksan Namieszalam sobie za bardzo w zyciu i jak patrze wstecz to w sumie jakiegos sensownego powodu to nie bylo. Po prostu jak tak teraz na to patrze to przez problemy w zyciu osobistym zaczelo mi nieco w dekiel przygrzewac + zly wplyw hormonow (mialam okropne wahania nastrojow)... W sumie to mialam i pieniadze i czas.. zreszta to co bylo niech juz tam zostanie. Wazne,ze sobie wszystko teraz poukladalam w koncu i jest dobrze.

ps.przepraszam za brak polskich znakow

edit. Jesli kogos ten temat interesuje to zapraszam na priv, bez sensu zasmiecac watek
mtl 100 lat dla Siwego  :kwiatek: (powinna być jakaś emota z marchewką)
tuch piękne to Twoje czarne, napatrzeć się nie mogę. A w tym czerwonym to już w ogóle 🙂
ekuss Twoje porównanie odnośnie powrotu do jeździectwa trafne jak najbardziej 🙂 A że przywitali Cię w stajni miło to super. Ja właśnie miałam problem ze znalezieniem tej właściwej po moim powrocie do jeździectwa. Ostatnie zdjęcie mega  😀
ekuss, jak ja się cieszę, że wróciłaś! Pamiętam te twoje problemy i jak się rozpisywałaś na forum - mam nadzieję że ci się w końcu wszystko poukładało 😀
Burza, baffinka, bardzo dziękuję za kciuki! Przeprowadzak poszła szybko i sprawnie, Cejlon błyskawicznie się zaaklimatyzował, bo w tej stajni jest jego stadna koleżanka, której nie widział tylko miesiąc więc… jest dobrze. Na dodatek w weekend byłam na nim na spacerku i był mega w terenie. Dumnam z chłopaka bardzo. Trenerka mówi, że kulawiznę i kłopoty z nogami to ja sobie chyba wymyśliłam, bo śmiga po łące aż huczy. Ale go chyba podkujemy na sezon, będzie stabilniejszy. Jestem bardzo szczęśliwa  😅

A poza tym byliśmy na zawodach w Dąbrówce (sobota) i na towarzyskich w Dągach (niedziela) i moc wspaniałych emocji mam za sobą. Nie ja startowałam ale moje „klubowe” koleżanki, którym robiłam za fotografa i filmowca. Najmłodsza nasza 12 latka objechała na swoim kucyki w LL i L „dużych na dużych”. Na dzień dziecka dwa złote medale jej wpadły. I jeszcze i  w sobotę i w niedzielę zdążyłam popołudniu pojeździć po dwa konie. I poskakać. I zostawiłam w weekend na koniach 600 gram. I generalnie jestem cudnie szczęśliwa  😁

Basia, teraz trzymam kciuki za Twoją przeprowadzkę, Będziesz z Sząbruka zadowolona.
brzezinka, ilekroć patrzę na Wasze zdjęcia, to mam wrażenie, że jesteście w Anglii. Zawsze na tip top i eleganccy, i jeszcze ten biały płotek  😍
ekuss, powodzenia z nowym nabytkiem  ❗
Ramires Moon Trzymam kciuki za dobre decyzje :kwiatek:

brzezinka Pierwszy raz widzę zdjęcie Rudej ze skoków i przyznam szczerze, ze szok, nieźle to wygląda 🙂 Na filmiku natomiast wydaje mi się spięta. Macie jakieś plany startowe na ten sezon?

ekuss Fajnie, że jesteś 🙂

Burza Z tym lansem to niezłe jaja 😁 ile ja się najojczałam zawijając owijki na podkładki to tylko ja wiem (no...i może kilka innych osób które akurat były w stajni). W efekcie jak widać, niezbyt dopracowanym i tak podkładki wystają tworząc efekt "Polska biało-czerwoni!". Kiedyś nakupowałam jakieś niesłychane ilości owijek a od lat tylko leżą na strychu. Ale Mały tak obkasztanił ochraniacze że trzeba było je wyprać i nie zdążyły wyschnąć. Musiałam w końcu wziąć w ruch czerwone nówki sztuki. Raz na rok do zdjęć mogę zawinąć ale zdecydowanie na co dzień to straszna strata czasu. Znamy z Małym lepsze sposoby na spędzanie czasu 😉
.
Cejloniara, miło mi to słyszeć....  🙂 ale angielską to mamy jedynie pogodę ostatnio na podkarpaciu 🤣
tuch, dzięki... 🙂 pierwsze starty w tym sezonie planujemy na najbliższy weekend. Zeszłoroczny zakończył się bardzo udanie więc może i ten rozpocznie się równie dobrze. 😉
brzezinka, Ruda niezmiennie mnie zachwyca

maiiaF, aaa zazdroszczę takiego terenu 💘 świetne zdjęcia!

mtl, wszystkiego najlepszego dla Siwka!

tuch, pięknie mu w czerwieni 🙂

ekuss, super, że wracasz! Wrzucaj więcej zdjęć Tenorka 😀

My w sobotę byliśmy w Trzcianach, suma sumarum jestem bardzo zadowolona z Pamsa 🙂

Nirv To były zawody? trochę mało galowy strój 😉
Moon   #kulistyzajebisty
03 czerwca 2014 11:34
ekuss, haha tak przeczuwałam, że to się tak skończy!  😀 Powrót do jeździectwa to jest... no coś nieopisanego, wiem coś o tym!  😜

tuch, nienawidzę dwóch kolorów 'na koniach' - zielonego i czerwonego. Ale kary w tym odcieniu wygląda jak milion dolców!  😍

Burza, Cookie, to jest coś jak z Wątrobianym Quanty na początku - wszyscy pieją, że piękny, ładnie wygląda pod siodłem, ostrzą sobie pazurki, a jak się samemu wsiądzie... Można się nieźle upocić ;-) To jest zdecydowanie koń dla faceta, a nie dla chucherka, które w dodatku czasem nie ma siły perswazji, żeby niektóre rzeczy wybić z główki mu  🤣 Dlatego też Kulka regularnie skacze o wiele bardziej doświadczony zawodnik, ja jestem i będę za cienka w uszach po prostu dla niego.
Póki co nie śpieszy nam się nigdzie, więc myślę, że Kull jeszcze tu zagości ;-)
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
03 czerwca 2014 11:35
Nirv To były zawody? trochę mało galowy strój 😉

Towarzyskie więc strój w zasadzie dowolny
Cejloniara, nieeee kuuuj.... mity i bzdury, tyle czasu był bosy to na co ci to? pamiętaj, że lepsze wrogiem dobrego 🙂 i bardzo się cieszę że bezstresowo minęła przeprowadzka!

tuch, ale się uśmiałam! 😀 ale ty przecież jako luzak pracujesz to jak możesz nie zawijać? 😀 jak dojdziesz do wprawy to to zajmuje 2min na 4 nogi... 🙂 a tak pięknie wyglądaliście!

Nirv, parkury otwarte? 🙂 aaaa doczytałam 🙂 ładnie wygląda Pams!
Towarzyskie, pytałam wcześniej organizatora i wyraził zgodę, natomiast białe bryczesy są zamówione i czekam na nie 🙂

Burza, dzięki 🙂 oglądam zdjęcia które dostałam i mi się też bardzo mój koń teraz podoba 😁
Nirv Pams super wygląda 🙂

Burza Pomagam przydomowej stajni przy koniach częściowo z interwencji lub odratowanych. Jak zawijam to co najwyżej bandaże 😉 Jakbym miała zawijać 6 koni kolejno w owijki na wyjazd w teren to dopiero by mieli ubaw na wiosce 😁 Na placu nie zawsze mam możliwość jazdy ze względu na trawiaste podłoże z gliniastą ziemię, po deszczu jest za mokro i za ślisko. Dlatego głównie ruszam konie terenowo i na lonżowniku, który specjalnie pod ten cel jest zrobiony na górce w cieniu i ma średnicę 20 metrów. Jeśli się uda, w przyszłym roku jest plan na zadaszony lonżownik 😎

Edit: na dokładkę dorzucam zdjęcia 😉 z Kasią własności Fazy przedstawicielką naszej rodzimej rasy PKZ z sercem folbluta 😉

W ostatnie upały w godzinach ok południowych głównie dało się spędzać czas najlepiej będąc w wodzie. Zatem +30 stopni okularki i jadziem do Liwca 😀

PS: spójrzcie na minę psa 😉
Burza, nie był tylko bosy. W którymś momencie podkucie na jakiś czas wyciągnęło go z kulawizny więc.... żeby nie było, po rozkuciu nie wróciła.
Nie jest to takie jednoznaczne wszystko. Bosość nie spełnia zawsze wszystkich nadziei 😉 Ja nie mam warunków i możliwości, by wszystkie okoliczności bosości zapewnić. Pewnie tylko wtedy by zadziałała. A tak? Trzeba ciągle to ważyć. Ja nie wiem, co to za mity i bzdury ale w stajni ejst 20 letni ogier całe życie kuty i chodzi jak marzenie, bez najmniejszych wspomagaczy i specjalnych kuć, koń po karierze sportowej. Może ktoś zna Midasa KWPN zdaje się?
No nie ma co się tu rozwodzić 🙂 Ja się nie będę kulić w siodle jak nadepnie na wiekszy kamyczek a buty... z butami to mi się tylko kontuzja międzykostnego teraz kojarzy.
Nirv, co jechaliście i jak poszło? Trochę lipa z tym strojem, jednak wszyscy wokół na galowo widzę - i słusznie 😉

Moon, uwielbiam Kulka, pokazuj się z nim jak najczęściej 🙂 A co to za koń, ten niewyględny 😉? Masz jakieś foty?

tuch, bosko wyglądacie 🙂

ekuss, on jest twój-twój? Czy jakiś inny układ? Fajny się wydaje 🙂
Dzionka, jechaliśmy LL - pierwszy przejazd bez punktów karnych, natomiast w niezbyt szybkim czasie, drugi przejazd z zrzutką w związku z moim przyczajeniem 😁 natomiast w L zrezygnowałam, bo zdecydowanie parkur nam nie przypasował i nie czułam się na siłach 😉 strój galowy następnym razem już będzie - bryczesy pewnie w tym tygodniu będą już u mnie, a koszula i jakaś marynarka wisi w szafie.
tuch, no dobra, do lasu to i ja nie zawijam 😁 ale teraz swojego dla przyjemności- no weź, chociaż do każdych zdjęć 😀

Cejloniara, zrobisz jak uważasz.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się