Konie czystej krwi arabskiej

Wojenka, dziękuje bardzo 🙂 Chociaż jestem na tyle upośledzona umysłowo, że niewiele z niego zrozumiałam.  Orientujesz się może, czy dostane furosemid w Polsce i czy to chodzi o ten dla ludzi (np Furosemidum Polfarmex)? Oraz te zioła? Podawanie ich do jedzenia np mu pomoże w jakimś stopniu?
Wojenka   on the desert you can't remember your name
02 czerwca 2014 13:02
Zapytam koleżanki z USA o te leki i dam Ci znać.
dziekuje :kwiatek:
el_infierno zioła bez problemu kupisz u Podkowy. Furosemid jest dostępny na receptę w aptekach (w postaci tabletek) oraz w hurtowniach weterynaryjnych jako roztwór do wstrzykiwań z tym, że w przypadku zdecydowania się na kurację furosemidem należy pamiętać o uzupełnieniu jej asparginem (ze względu na wypłukiwanie potasu przez furosemid, w ten sposób unikniemy obrzęku płuc)
Powodzenia  :kwiatek:
Była robiona endoskopia?
dziękuję szamanka  :kwiatek: jest słodka ale jak widać nie dla każdego ^^

Ufam,że nie mnie masz na myśli.Mi się wszystkie arabiątka podobają.Po prostu u mnie w tym roku nienaturalnie długo konie zostały w sierści zimowej i zrzuciły błyskawicznie po podaniu biotyny.
Niepokoiło mnie,że nie linieją i wprowadziłam biotynę-pomogło natychmiastowo.
Moje zapytanie wynikło z troski,nie ze złośliwości.
Mój ma jeszcze troszke długich włosów. Dostaje Officinalisa biotin forte wiec niedoborów raczej nie ma. Na wyjeździe jedna osoba zwróziłą mi uwage że sierść konia pomimo tego że w niektórych miejscach długa to aż lśni. Ale u mnie kłąki wynikają raczej z tego że mały jest non stop na dworze, a jednak noce chłodne. Choć stajnia otwarta to rzadko z niej korzysta  😉
Moja tez na dworze 24h, ale siersc zupelnie letnia🙂
Marengo bardzo dziekuje 🙂 najpierw zdecyduje sie ziółka, jak nie pomoze, kupie te leki z tym asparginem 🙂
ogurek byla robiona rok temu, za poprzrdniej wlascicieki. dzwonilam wczoraj do Wetki, stwierdzila, ze mozna zrobic druga, ale nie trzeba, bo raczej nic sie nie zmienilo.
puki co, zdjelam konia ze slonca calkowicie, ograniczej jazdy w cieple momenty dnia no, znalazlam sklep zielarski w warszawie i jutro pojade po ziolka, podam i bede obserwowala. jest jeszcze cos co moglabym zrobic/ zmienic?
Orjentica nie, nie, nie odebrałam tego jako złośliwość, (to nie każdemy było odpowiedzią na komentarz sio: "fuj", "brudna","osioł"...)mnie też to martwiło ale były właściciel Widi powiedział,że długo lnieją po niej źrebole, jak się uda to ogolę trochę :p Nie przejawia żadnych uszczerbków, jest silna i żywa. Mała była paszowana i dostawała foran feratone z mamą 🙂 nie było całkiem zamierzone ale...
el_infierno, w razie wątpliwości polecam Ci dzwonić do dr Kalisiak, ona się w tym temacie dobrze orientuje
[quote author=el_infierno link=topic=752.msg2109307#msg2109307 date=1401726167]
ogurek byla robiona rok temu, za poprzrdniej wlascicieki. [/quote]
ale już wtedy były krwawienia, czy pojawiły się dopiero teraz?
Martolina, dziekuje, skad ten Pan jest?  🙂
ogurek , w tamtym roku podobno pojawilo to sie dwa razy po ostrejszym terenie w goracy dzien, tyle wiem, chociaz nie wiem czy moge w to wierzyc w tym momencie. Pani wet powiedziala, ze polecala poprzedniej wlascicielce tamten lek, ale ona nie wie czy go podawala... nam zdarzylo sie pierwszy raz taka ilosc i ciurkiem, wczesniej po upalnych dniach dwa lub trzy razy bylo widac, ze krew sie saczyla ale jak stal na padoku (nie po jezdzie, podejrzewam, ze po ganiance), ale bylo to kilka kropli w glebi nosa, pewnie gdybysmy mu nie wycieraly z kurzu, nawet nie byloby widac tego jakos na zewnatrz.
el_infierno, dr Olga Kalisiak. Ma klinikę 50 km od Warszawy
jeżeli cały czas prowadzi ten sam wet, to nie mam pytań

ma teraz ktoś z was pod ręką ogłowie?
ogurek schnie w garażu 😉 o co chodzi ?
ogórek mam kilka 🙂
ogurek nie masz pytan poniewaz robimy cos zle, czy bo jest ok?
Prowadzi go ten sam wet od 6 lat, wydaje mi sie, ze bardzo kompetentna osoba 🙂
ogórek jest wetem więc warto go pomęczyć o odpowiedzi 🙂😉
Widia kolega to ogurek a nie ogórek
Przepraszam najmocniej... napisałam zgodnie z ortografią nie miałam nic złego na myśli  😜
Widia,  niezgodnie, ja jestem przez u 😉
el_infierno, zrozumiałem, że to pierwszy taki incydent, a ktoś stwierdził że endoskopia nie potrzebna bo była kiedyś tam robiona nie wiadomo z jakiego powodu, skoro jest inaczej to nie mam pytań

i oczywiście dziękuję za pomoc
derby   "Pamiętajcie, tylko spokój Was uratuje."
07 czerwca 2014 15:46
Citri inaczej;-)

czyli jak wykorzystać sobotę🙂
derby  super  😀 za te balony i skoki na cordeo wielki  👍 

To i my się dorzucimy 😉
No to może ja się pochwalę swoimi osiołkami  😀
Nasze wspólne debiuty ja w roli prezentera a konie pierwszy raz przeżyły tak długą podróż i tak strasznych ludzi oglądających ich z każdej strony  😀

pomimo słabych miejsc jestem bardzo zadowolona z ich chęci walki posłuszeństwa no i och i ach mogła bym je chwalić godzinami 😉
El-Roy

Szadija

może ktoś był w białce i ma może nasze zdjęcia z chęcią przyjmę każdą ilość  😀
Piękne osiołki 🙂 Ewa Imielska była i na pewno ma focie 🙂 a to moje "oślątko" z dziś 🙂
Q., jeśli chcesz profesjonalne zdjęcia, to uderzaj do Sylwii Iłendy, Ewy Imielskiej - napewno można odkupić

ja tak robiłam i mogłam sobie publikować do woli bez "piractwa" 🙂😉)

A zdjęcia były piękne...

Widia, futrzasty słodziak🙂😉)

Pamiętam jak Pia El Ali była zafutrzona masakrycznie. Nijak nie chciało jej złazić, a upały myły mega. Nawet badana była pod tym kątem- oczywiście wyszło, że zdrowa. W końcu maszynka poszła w ruch i z futrzastego brzydala wyszła całkiem miła klaczka.
derby   "Pamiętajcie, tylko spokój Was uratuje."
09 czerwca 2014 08:03
TheWunia Twoje cudo jest bardzo urodziwe, oglądałam album z L2 i się juz nim nazachwycałam. Piękny koń z niego i bardzo zadbany;-)

Q. Gratuluję, mimo wyników zawsze to radość i jakieś doświadczenie dla koni, następnym razem będzie lepiej🙂

Widia ależ ona Ci szybko rośnie, cudna jest, wrzucaj jej więcej zdjęć w całości🙂 mała na sprzedaż czy zostawiasz?
szamanka   Najwiecej nauczyl mnie moj arab...
09 czerwca 2014 08:16
Pani Ewa albo Sylwia Ilenda maja wiecej zdjec 😉
Ja ciesze sie z 12 miejsca w kategorii klaczek rocznych w kat. B mojej znajomej 😉
Oilana zadebiutowala w rece Pana Michala z Falborka i pokaza sie 😉

Zdjecie dzieki Ewie Imielskiej 😉
Złota dziękuję 🙂😉 no maszynka leży na stajni już tydzień ale trochę się boję :p może ktoś chce mnie wyręczyć :p
Derbydziękuję 🙂😉  trzeba przyznać,że kawał z niej baby 🙂 tutaj są ograniczenia są i te zdjęcia nawet jak wrzucam to nic nie widać :p na fb staram się coś dodawać... może w tygodniu powalczę z maszynką i wężem ogrodowym ale każda pomoc bardzo mile widziana :p Niby na sprzedaż ale... dużo o tym myślę,a ona jest taka kochana dla mnie... nie potrafię się do końca określić 🙂😉

Waleczna bardzo zainteresowała się pojawieniem małego człowieka i koniecznie chciała moją chrzestnicę wyciamkać za "futro" ^^
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się