praca
Wiecie co? dostałam chyba pierwszy w tej pracy grafik, który mi odpowiada prawie w 100% i to w zasadzie bez żadnych wielkich dyskusji na temat mojej dyspozycyjności itd 😉
Fajna ta moja praca 😀
Wszystko zalezy od dobrej woli dwóch stron. Aczkolwiek ja uważam, że niestety coraz więcej pracowników ma postawę 'mi się należy' i po złości wiele rzeczy robią.
gorzej, gdy to kierownik swoje frustracje i niechęć do pracowników wylewa właśnie w grafiku... 🙄 🤔
Ja właśnie idę na najlepiej płatny godzinny wykład ever! 👀 👀 Za godzinę prelekcji - płacą UWAGA - 2500zł 😲 😲 😲
Dodofon, tobie płacą?
firmie - bo wystawimy fakturę, produkuję się ja + pracownik
Dodofon, wow, zacnie! To jest dopiero dobra stawka za godzinę 😀 O czym ten wykład?
A ja czekam na telefon, dzisiaj mieli dzwonić w sprawie pracy w tej poradni państwowej.
Dodofon, weźmiesz mnie na staż? 😀
Ja mam zjazd psychiczny, euforia i smutek w jednym 😉 Jutro żegnam moich licealistów, za dwa tygodnie żegnam moje ukochane 5 klasy i puszczam je do middle school, więc nie będę mieć już z nimi kontaktu żadnego, no szok jak się przywiązałam do dzieciaków 🙁 autentycznie mam gulę w gardle i jutro raczej będę wyć. Już dzisiaj jak wieszałam plakat pożegnalny na paradę, to miałam ciężko, a jak przyszli pogadać, to normalnie wszyscy mieliśmy łzy w oczach. Dużo ciepłych słów mi powiedzieli, o mnie, o moim sposobie prowadzenia zajęć, 5 klasy jak się dowiedziały, że nie będę już ich polskiego uczyć, to miały zwątpienie na twarzy, że jak to, że nie? Nie wiedziałam, że to aż takie ciężkie. Mam ochotę się złamać i zaakceptować zaproszenia od nich na fb, ale..ech..
Sa jakies przepisy na temat obslugi kasy stojacej? Np. ile godzin dziennie/tygodniowo mozna stac?
Ciekawa jestem czy moglam zaprotestowac jak mnie na 8h dziennie 4 dni pod rzad na kase stawiali.
CzarownicaSa niestety nie. Jak 8h to przysługuje Ci przerwa 30min i tyle.
Zen, to Ty w szkole uczysz? Jezyka polskiego? 🙂
W poniedziałek mam pierwszy dzień w nowej pracy. Już zapomniałam jak to jest pracować dla kogoś 😁
W tej poradni zatrudnili jednak neuropsychologa do maluszków - i szczerze mówiąc dobrze zrobili, raczej bardziej im się przyda niż ja 😉
Za to ja od sierpnia zaczynam warsztaty dla dzieciaków w jednej z podwarszawskich stajni! Będą zajęcia z psychologiem (ze mną i stażystką) dla dzieci, krótki warsztat dla rodziców, zajęcia z końmi i ognicho 🙂 Zapowiada się ciekawie.
Na moje grupy terapeutyczne dla dzieciaków dogadałam się za to ze świetną dogoterapeutką - będzie fajne i cenne urozmaicenie zajęć dla dzieciaków. Zainspirowało mnie to, że już dwa razy do gabinetu przyszli do mnie ludzie z psami tłumacząc, że naprawdę nie zdążyli do domu odstawić psa 😁
Wrzesień zapowiada się więc intensywnie 🙂
Zen, to Ty w szkole uczysz? Jezyka polskiego? 🙂
Tak 🙂
CzarownicaSa
W mojej poprzedniej pracy nie wolno nam było usiąść na sali sprzedaży, jedynie podczas przerwy, na zapleczu.
Możliwość buntu nie wchodziła w grę.
Dzionka
Świetną masz pracę, w której cały czas coś się dzieje i możesz się spełniać w tym co lubisz 🙂
A ja zdążyłam pochwalić się grafikiem :/
W firmie są teraz jakieś cyrki z inwentaryzacją, plan był ustalony już ponad miesiąc temu, a teraz, dwa dni przed końcem miesiąca okazuje się, że terminy inwentaryzacji kolejny raz uległy zmianie. Dowiedzieliśmy się o tym teraz, kiedy większość ludzi ma już plany, wyjazdowe, urlopowe itd. Nie wierzę w to po prostu 😵
Ufff, nie płakałam 😉 dzisiaj w pracy nauczałam w takim stroju:
http://instagram.com/p/onZ6QqJ5tS/I mam mętlik w głowie, zostałam dzisiaj poproszona o zostawienie CV w mojej aktualnej szkole, jestem po rozmowie w innej placówce i nie wiem, nic nie wiem 🙁 😵 wszędzie mi się podoba, no nic. Będą mnie chcieli, to przemyślę wtedy.
A ja w końcu poznałam moją nową, polską managerkę. Ujmę to krótko - bilans: 2 dni pracy nowej managerki i:
9 na 9 sprzątaczek chce odejśc
4 na 8 osób z recepcji chce odejśc, z czego jedna jest na wakacjach i nic jeszcze nie wie, jeden pracuje tylko w nocki i mu jest wszystko jedno, jedna nie może się ruszyc, bo program przygotowujący ją na awans jej nie pozwala, no i na końcu ja - która jeszcze nie wie, co na ten temat myślec. A od następnego tygodnia przychodzi kolega managerki, też Polak i będzie z nami pracował.
Ale będzie wesoło
aaaa a mi przyjęli chłopaka, który ma 100% dyspozycyjności, czyli nie będzie źle 🙂😉
tak, nie ma pracy w Polsce….
kolejny dzień rekrutacji…
spotkania na godzinę 9-10-11-12…. czyli 4 spotkania za mną… UWAGA - przeszła JEDNA osoba, spotkania umawiane, w piątek potwierdzane…
ikarina nie chcialam Cie wczesniej straszyc, ale baaaardzo czesto polki na managerskich stanowiskach to su%^czyska do kwadratu niestety 🙂
Dodofon, moze masz zla opinie jako pracodawca? Nie pierwszy raz Ci sie cos takiego zdarza.
nerechta, gdyby miała złą opinię to by chyba ludzie w ogóle nie aplikowali 🙂 Jacyś niepoważni po protu pewnie...
Ja wiem? Czasem ludzie aplikuja i dopiero potem szukaja informacji.
Moze tez byc tak, ze znalezli lepsze oferty. Niemniej jednak wypadaloby zglosic ze sie nie przyjdzie... 🙄
Chociaz jak sobie pomysle, ze czesto gesto firmy nawet "pocaluj mnie w d" nie odpisza na otrzymane CV to po prostu wydaje mi sie, ze panuje w tym kraju ogolna niska kultura pracy po obu stronach.
Ja wiem? Czasem ludzie aplikuja i dopiero potem szukaja informacji.
Moze tez byc tak, ze znalezli lepsze oferty. Niemniej jednak wypadaloby zglosic ze sie nie przyjdzie... 🙄
Chociaz jak sobie pomysle, ze czesto gesto firmy nawet "pocaluj mnie w d" nie odpisza na otrzymane CV to po prostu wydaje mi sie, ze panuje w tym kraju ogolna niska kultura pracy po obu stronach.
nerechta, nie ma zwyczaju odpisywać podziękowania za nadesłanie CV, ja się z tym nie spotkałam nigdy, nie wyobrażam sobie odpisywać 200 osobom, że się otrzymało CV
A ja dostaje w 95% odpowiedz, ze przyjeto CV, a pozniej, ze posada zostala juz obsadzona od wiekszosci rowniez. Takich co nie daja informacji zwrotnej uwazam za gburow 😀
Szybko sie czlowiek przyzwyczaja do dobrego.
W Polsce jeszcze daleka droga...
w sumie jest to pomysł żeby zrobić automatyczną odpowiedz typu: dziękujemy, otrzymaliśmy itd.
Może wypowiedzą się osoby z Polski - czy otrzymujecie potwierdzenia po wysłanym CV? Może coś się zmieniło w standardach?
safie Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
02 czerwca 2014 12:41
Dodofon, o dziwo im "mniej poważna" praca (rozdawanie ulotek, hostessa) tym częściej dostawałam informację zwrotną, że CV dotarło. Nawet jak się nie załapałam to było to miłe.
Dodofon, korporacje na pewno wysyłają te automatyczne wiadomości - mój W dostawał maila za każdym razem jak przechodził jakiś nawet wewnętrzny etap rekrutacji. Ja rzadko dostawałam,
Dokladnie, automatyczna odpowiedz i po sprawie - a to naprawde bardzo duzo (jak dla mnie) mowi o firmie i jej podejsciu do potencjalnych pracownikow.
Mnie też zdarzyło się kilka razy dostać informację zwrotną po wysłaniu CV.
Ale nie było to coś, na co zwykle liczyłam, nie przywiązywałam do tego wagi. Za to bardzo działa mi na nerwy, że pracodawcy nie raczą nawet poinformować po rozmowie o jej wyniku. Rozumiem, że brak kontaktu oznacza odmowę, ale wydaje mi się, że nie jest wielkim wysiłkiem zadzwonić po rozmowach do 5 czy 10 osób i poinformować, że się nie udało...