Konie czystej krwi arabskiej

derby ostatnio miałam ten sam problem ale bardzo pomogła mi forumowa karolass. Ma ona komis siodel West, wysyła na przymiarke,ocenia zdjęcia, wymienia siodła. I właśnie mój też jest króciutkie ale ma też arabskie, powiedziała że aby koń miał nabudowany grzbiet to z długością nie ma problemu. Wbijaj do niej to ci wszystko wytłumaczy 🙂
derby   "Pamiętajcie, tylko spokój Was uratuje."
28 maja 2014 10:00
dzięki TheWunia, będę do niej uderzać🙂
Kochani mam wielką prosbę.. biorę udział w konkursie i przegrywam... pomożecie swoim lajkiem?

https://www.facebook.com/sklep.horse.trade/photos/a.858618824164510.1073741833.179909042035495/862346747125051/?type=1&theater

z góry ślicznie dziękuję 🙂
la.chevaux zagłosowane i powiem że świetne zdjęcie  😀
szamanka   Najwiecej nauczyl mnie moj arab...
28 maja 2014 18:17
TheWunia dziękuję 😉
poszło 😉
dawno nas tu nie było, bardzo proszę o lajki dla mojego arabskiego księcia myślę że zdjęcie wam sie spodoba 😉
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=843798715649199&set=a.839946542701083.1073741873.143470052348739&type=1&theater
29 maja 2014 06:03
Basienka poszedl lajk 😉
29 maja 2014 11:04
hehe, nie mogę czasami z tego Rudego konia;-)

Przedstawiam Wam konika z problemem psychicznym;-)

Bronze   "Born to chase and flee.."
31 maja 2014 16:19
Derby, co ona taka zakręcona ?
31 maja 2014 16:22
Bronze to jej kreatywna działalność na rzecz nudy;-)
31 maja 2014 16:37
U nas przekaz byłby całkiem inny - ja pewnie zaraz bym zsiadała i sprawdzała gdzie konika uwiera, co przeszkadza itp  😁 Ale baby mają faktycznie inny punkt widzenia.
Derby filmik jest super, taki pozytywnie zakręcony  😀
31 maja 2014 16:41
Bronze- to zdecydowanie nuda- ona się biła końcem liny- takie sado-maso, hehehe

za długo musiałyśmy stać nic nie robiąc i szukała zajęć:

np takie też

Murat- koń mi się rozbestwił ostatnio, hehehe różne rzeczy jej przychodzą do głowy i pomysły;d
Derby to to super, teraz tylko wykorzystać jej pomysły i będziesz miała super zabawę  🙂
31 maja 2014 18:35
Muszę powiedzieć,że z przyjemnością się na was patrzy - widać,że macie fajne relacje końsko-ludzkie ( i swoją drogą zazdroszczę fotografa bo zdjęcia obłędne)
U nas stagnacja, kon sie pastwiskuje do oporu, chodzimy sobie na oklepowo-kantarowe tereniki i czekamy na wymarzone siodło - końcem czerwca zaczniemy konkretniej ruszac kopytka. Zdrówko dopisuje i uśmiech nie schodzi z końskiego pyska ( z mojego też  😉 )

31 maja 2014 18:48
Bronze- dziękuję za miłe słowa;-)  Staram się i choć nie zawsze nam wychodzi to dogadujemy się. Rude ma niesamowity charakter, jak podróżujemy po innych stajniach to zachowuje się jak złoto, nie spuszcza ze mnie wzroku ani nawet kroku. Śmieszny z niej kuc, w obcym miejscu się zachowuje jakby się bała, że ją zostawię🙂

przekażę fotografowi🙂
Czy ktoś z was może używa ochraniaczy Horze Protec?
Macie rozmiar pony?
01 czerwca 2014 09:29
Murat ja mam chyba takie, pytasz o skorupy? Mam pony a szczerze powiem, że jednak powinny być cob....

mały zlepek z wczorajszych wypocin🙂
Od wczoraj takie cudo mieszka w mojej stajni  😍

Kobyłka z ruskich linii, po Vijoklis, matka Kretinga / Bosas. Wyjątkowo duża, 162cm (w porywach do 163cm, ale jeszcze nie była dokładnie mierzona, wzrostowo taka jak xo Debiut 🙂 ). Z bardzo fajnym charakterem i ruchem. Zobaczymy, co z niej wyrośnie 🙂

A z newsów - w ostatni weekend w Compiegne ukończył polskiej hodowli koń półkrwi po arabskim Entyku - Maghreb Bej! Razem z zawodnikiem z Bahrajnu skończyli na 27 miejscu, prędkość 18,83 km/h!
Kochani 🙂 Biorę udział w konkursie na gwiazdki, pewnie większość już wie jak to się odbywa bo były już konkursy tego typu 🙂 byłoby nam niezmiernie miło gdybyście zechcieli kliknąć nam 5gwiazdeczek co 24 godziny 🙂*
[[a]]https://www.facebook.com/LaQuibaHorseProducts?sk=app_107727025983833&app_data=%7B%22mid%22%3A38767%7D[[a]]

A tak wygląda Waleczna obecnie, nie wyczyszczona i nie pozowane, w dodatku robione telefonem ale coś tam widać 🙂😉
Sio   nowe wcielenie marchewki
01 czerwca 2014 21:17
fuj!!  Widia mała wygląda jak hucułek albo osiołek - brudas 😀
pozostawię bez komentarza ^^
Fajna mała.
Widio,a czemu ona tak długo sierść wymienia?Odrobaczałaś ją?Albo może ma jakiś niedobór witamin-zdaje się że to wpływa na zmianę sierści ale tak czy siak już powinna się posypać.
Orjentica dzięki, mała odrobaczana regularnie, jak widać nie brakuje niczego:-Pniczego ponoc długo lnieja jej zrebaki :-)
Arabiarze, czy u któregoś z Waszych koni występowały krwawienia płucne? Wet powiedział nam, że występuje to u dużego procentu koni po wyścigach, ale też, że tego się nawet nie leczy w Polsce i nie bardzo wiedzą skąd i czemu to, tyle, że można podawać hemorex, aby obniżyć ciśnienie pęcherzyków płucnych.  Potrzebuje kogoś, kto się z tym spotkał albo chociaż coś więcej wie na ten temat. Załamałam się troche wczoraj, kiedy po niezbyt intensywnej jeździe wyciekło koniowatemu z nosa dobre dwie szklanki krwi, a i bardzo gorąco nie było... Nie mam pojęcia co daje, odstawić go w ogóle od jazd, jak jest ciepło, nie wypuszczać na mocniejsze słońce. Nie była to pierwsza sytuacja taka, ale chyba najintensywniejsza. Będę wdzięczna za wszelkie rady
02 czerwca 2014 11:10
Widia mala kudłaczkowa 😀 ale cudna i słodka ^^

My jedziemy w sobote podpisac umowe wstepna, zaliczkowac i jak wszystko bedzie extra i super, to pod koniec czerwca arab bedzie moj 😉

Juz szukamy fajnej stajni do 2 - 3 dniwego rajdu w lato z noclegami najlepiej pod dachem 😉 🏇
dziękuję szamanka  :kwiatek: jest słodka ale jak widać nie dla każdego ^^
przyjedź na podlasie do nas 🙂
Wojenka   on the desert you can't remember your name
02 czerwca 2014 12:16
el_infierno, krwotoki zdarzają się często u koni wyścigowych, nie słyszałam prawdę mówiąc, żeby przytrafiały się koniom rekreacyjnym po karierze. Warto zainteresować się amerykańskimi specyfikami przeciwko krwotokom. Tutaj znajdziesz ciekawy artykuł na temat krwawienia płucnego [[a]]http://finisz.pl/powysi%C5%82kowy-krwotok-p%C5%82ucny-[[a]](eiph).html
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się