wasze ulubione seriale
xxagaxx, podoba 🙂 Ale ja za bardzo nie oglądałam dotąd takich seriali, więc może dlatego. Dexter to był chyba jedyny taki kryminalny serial, więc dosyć jeszcze nie mam 😉
Heval, ja po prostu mam dość procedurali. Ale Body of proof to dla mnie takie flaki z olejem że ledwo przemęczyłam odcinek.
xxagaxx, no różne są gusta. Ja lubię główną aktorkę, więc łatwo było zacząć, a potem się wciągnęłam.
Ruszył kolejny sezon Devious Maids oglądacie?
Strzyga a gdzie oglądasz? Sa już 4 odcinki dobrze mówię?
Na iitv.info
jest 5 odcinków
Strzyga a ten portal jest płatny?
Nie, jest za darmo. tylko ten z końcówką .info
Dziwne a możesz mi podesłać linka do serialu bo jak chciałam odpalić to wymaga rejstracji i zapłaty.
Mnie też sie podobało body of proof i lie to me. Ale chyba te seriale nie były jakieś popularne bo sie urwały w środku wątków.
lie to me było świetne i popularne, decyzja o zaprzestaniu była zupełnie niezrozumiała.
mi sie bardzo podobal 1 sezon Lie to me, pozniej nie rozumialam dlaczego i po co glowny bohater robi sie coraz bardziej "house'owaty" - mogl byc taki od poczatku, a nie co odcinek to gorszy. Mnie to irytowalo i reszte sezonow zmeczylam bardzo.
A Body of proof bardzo tez lubie 🙂
Troche meczy mnie 2 sezon Hannibala.. nie wiem, 1 byl super a ten troche sie ciagnie.
Czekam na Homeland, Life i na The Fall🙂
Oglądałam Lie to me na wyrywki i bardzo mi się podobało 😉
Chociaż i tak niezmiennie pałam ogromną miłością do Castle'a i House'a i chyba już nic ich nie pobije.
nerechta a kiedy będzie nowy The Fall? 👀
Zakończenie GA masakra 😵 chyba przestanę oglądać 🙄
A Fargo wciągnęło mnie o wiele bardziej niż myślałam 😉
SPOILER HANNIBALA
Nie wiem w sumie co myśleć o tym zakończeniu, pół odcinka przegadane, jakis moment konspiracji, potem powtórka z pierwszego odcinka, wreszcie pojawia się Abigail, zmanipulowana przez H, która wypycha przez okno Alanę, po to,żeby zostać zabitą na oczach wykrwawiającego się Willa. A H jak zwykle wyrusza w siną dal i już szykuje się sezon 3 ... co to będzie? 8 sezonów, jak w Dexterze? Morderca w FBI, którego nikt nie potrafi zdemaskować, a ktokolwiek nabiera podejrzeń, to ginie? Tylko w tym wypadku musiałoby zginąć pół obsady ? Miałam nadzieję, że na 2-gim sezonie się skończy, ale niestety.
whisperer13 muszę Ci zmartwić koncepcja scenarzysty zakłada 6 sezonów (choć wcześniej planowano 7) i to wiadomo nie od zakończenia ostatniego sezonu 😉
Zresztą to nie jest serial na podstawie filmów z A. Hopkinsem tylko na podstawie prozy Harrisa, więc jak ktoś dociekliwy może się dowiedzieć jak dalej mniej więcej toczyć będzie ta historia.
Mnie serial zachwyca 💘 nie daje się wpisać w żadny schemat, ani nawet gatunek. Po za tym (jeśli chodzi o zdjęcia) jest to chyba piękniejszych seriali jakie widziałam 🙂
A scenariuszowo to dialogi Willa i Hannibala to aluzja na aluzji, dwuznacznością pogania 😀 tak ciekawie ukazanego mechanizmu manipulacji, gdzie każda za stron próbuje wywrzeć wpływ na tą drugą, chyba nie miałam okazji widzieć.
Ja byłam też zachwycona, ale pierwszym sezonem. Drugi już mnie tak nie porwał. Lubię ęteligętne dialogi, lubię psychologię, ale dla mnie drugi sezon trochę stracił i boję się, że z każdym będzie coraz gorzej. Chyba, że się mylę! Bardzo bym chciała być w błędzie!
finałowy odcinek drugiego sezonu hannibala to była jakaś żenada. bzdura na bzdurze i bzdurą pogania. serialowy hannibal jest owszem oparty na prozie harrisa ale baaardzo luźniutko, scenarzysta tak przeplata wątki i chronologię, że od "oryginału" odbiega bardzo daleko. do książek znacznie bliżej jest kinowej ekranizacji (co nie jest zarzutem, raczej stwierdzeniem faktu). pierwszy sezon był świetny (oprócz Willa którego wyraz twarzy wskazuje na wieczne zatwardzenie), drugi za to ciągnął się niemiłosiernie, te pseudointeligentne parapsychologiczne gadki szmatki i zero zawieszenia w świecie rzeczywistym. wizualnie jest to na pewno nadal coś ciekawego i oryginalnego, podkład dźwiękowy też super ale poza tym pustki. twórcy chcieli chyba stworzyć coś wybitnego, moim zdaniem nie udało się.
a z innej beczki, obejrzałam ostatnio oba sezony "wikingów". taka sobie bzdurka, pod względem realiów historycznych kiszka, ale wciągające, można obejrzeć dla zabicia czasu. jak ktoś chce popatrzeć na prawdziwych męskich chłopów i powzdychać "gdzie ci mężczyźni" to polecam 🤣.
męczę też ostatnio "mad men" dla mojej ulubionej Elisabeth Moss, ale momentami tak mnie irytuje ten serial, że nie wiem czy dam radę obejrzeć 😉.
Spoiler Gry o Tron
Oglądałyście najnowszy odcinek? Jestem bardzo zaskoczona, zaniemówiłam wręcz. Już myślałam, że Oberyn wygra, był tak blisko i zwyciężył gniew. Góra był bliski śmierci, ale i tak udało mu się go zabić. Co teraz będzie z Tyrionem? Nie chcę, żeby umierał, mam nadzieję, że jednak jakoś go uratują 🙄
Heval, opiwiedziec Ci jak jest w ksiazce?
In. jak możesz to i mi powiedz jak było w książce 🙂 Bo tak to siedzę i się zastanawiam, a książkę niestety dopiero na wakacjach bd miała czas przeczytać.
In., nie, nie 🙂 Jeszcze dwa odcinki zostały, więc poczekam. Chyba, że w ciągu tych odcinków się nie wyjaśni, to się zwrócę do Ciebie.
Ja miałam czytać wszystkie tomy, pierwszą część pochłonęłam, a gdzieś w połowie drugiej zacięłam się na amen. Po tym sezonie znowu przysiądę to tego 🙂
Interbeta, a co bys chciala wiedziec? Tak z grubsza czy bardziej szczegolowo?
Na pw Ci napisze, zeby nie spojlerowac tu 😉
Tak z grubsza xD
Heval, tylko 2 zostały ? Ojej... Chyba żadnego innego serialu tak nie śledziłam jak GoT
kurczak_wtw o braku realizmu się zgadzam w 100%. Serial już dawno stracił kontakt z rzeczywistością. Fakt faktem nie przeszkadza mi to w ogóle 😀 Dla mnie przez ten zabieg nic nie traci, a pozwala twórcą nie mieć ograniczeń przy tworzeniu serialu. Mi wolne tempo w tym sezonie odpowiadało. Pozwalało dokładnie obejrzeć każdy kadr i wczuć się jego klimat. Bo nie ukrywam że (między innymi 😉 ) oglądam ten serial żeby popodziwiać idealnie skrojone garnitury dr Lectera, jego wspaniały gabinet i to jak gotuje 😍
Jak jesteśmy przy Hannibalu to polecam się zagłębić w jego fandom 😉 tak idealnego do przerabiania na śmieszne
gify i
obrazki serialu dawno nie było. Po za tym ekipa od serialu świetnie i z dużym dystansem prowadzi dialog z fanami
klik 😀
In Och joj, ja też chcę! proszę, proszę! 😅 :kwiatek:
Oglada ktos Fargo? Ten serial jest GENIALNY, naprawde dawno nie widzialam czegos tak dobrze obsadzaonego, zagranego, niedorzecznego, zabawnego!