Kupno konia

DressageLife, kwestia chwili uchwyconej na ujeżdżalni
To notabene jeździec 3* WKKW na poziomie międzynarodowym , zatem "cośtam ogarnia" 😉
DressageLife, mój ma 160 a gdy siedli na niego faceci (słusznego wzrostu) wcale nie wyglądało, jakby coś było nie tak, harmonijnie bardzo wyglądali. Teraz taka moda, że jeździec ma na koniu-monstrum wyglądać jak czapka na czubku głowy.
Ja bym chciała mieć wyższego, ale nie dlatego, że mi nie pasuje (bo proporcje perfect), tylko dlatego, że duuuży jest bardziej efektowny, więcej miejsca w przestrzeni zajmuje, a w skokach większy prześwit między nogami 😉 sporo ułatwia.
Wg mnie wszystko zależy od gabarytów konia. Mój jest mocno zbudowany, dlatego dobrze na nim wyglądam pomimo różnicy wzrostu ( on ma 132, ja 170)
_Gaga,  ciekawa jestem jak ten jeździec używa ostrogi. musi mega cofnąć nogę i unieść, żeby dotknąć...  a to chyba wyklucza dążenie do "niewidocznych pomocy" 🙂
Isabelle, widocznie nie używa
Swoją ścieżką nikt poza ogórkiem (i z pewnością halo) nie wie kto to jest?  🤔
To nie jest Łukasz Kaźmierczak?
.
-bibi22-   Czasy się zmieniają i my też się zmieniamy.
20 maja 2014 13:34
Vanilka tylko załóż buty z metalowymi obiciami podeszwy. 😂
Dlatego pisałam - teoretycznie 😉 Tak słyszałam od trenera, ale w praktyce wiadomo, ze każdemu coś innego pasuje 😉
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
20 maja 2014 18:55
_Gaga, oj tam, oj tam, na Mistrzostwach Świata był tylko 😀 i jest obecnym wicemistrzem Polski 😀
moim zdaniem nie ważne co dobrze wyglada, a co źle, ale jak się dobrze czujemy! (oczywiście bez skrajności)
ja (175cm) kiedyś miałam fazę na 175-180cm i takie konie lubiłam... obecnie mam głównie 160 (w podkowach, hihi) i jeździ mi się milion razy lepiej! a jakie zwinne to w rozgrywkach! choć fakt, poniżej 155 czuję się źle
a ja jutro jadę pierwszy raz w życiu oglądać konia 🙂 jakieś wskazówki?
Uruchom rozum, ucisz serce 😉
Taaa, powodzenia zycze z tym rozumem, dobra rada  :kwiatek:
Kask ze sobą wez koniecznie.
a Wam powiem, że znajoma nie zdała odznaki, chyba brązu? albo srebra? bo koń za mały i "wygląda nieharmonijnie". U samego Wielkiego Wacława. Kuc D grupowy, kobitka około 165 maks wzrostu o normalnej sylwetce (nie wychudzonej). Wcale nie było to jakoś mega widoczne, jasne, był mały, ale nie tak mały, żeby wyglądało źle.
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
20 maja 2014 22:55
Ja 167, koń 139 😉 Jeździło mi się całkiem wygodnie, w sumie jej wzrost najbardziej odczuwałam podciągając popręg (jakoś dziwnie blisko mi do ziemi było) i zsiadając (krótka faza lotu). Ale ja ogólnie najlepiej się czuję na niedużych koniach.
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
20 maja 2014 22:56
Nieeee, tylko nie znów temat dopasowywanie koni do wzrostu. Zaraz miliard osób będzie wrzucało swoje fotki na małych i dużych koniach, grubych i chudych, bo to też ważne...
epk, Arimona, aach to jest fakt. jeśli wszystko się uda będziemy mieć już dwa koniki. ale ten pierwszy to właśnie taki przypadek o jakim piszecie 🙂 serce zabiło mocniej, a on wybrał mnie.
kask spakowany. 😉
Rudzik   wolę brzydkiego konia, niż piękną sukienkę
21 maja 2014 07:39
Olson weź ze sobą na oglądanie konia osobę postronną, która w razie odlotu emocjonalnego sprowadzi Cię na ziemię
czy jeśli napiszę post z prośbą, o pomoc przy znalezieniu konia to będzie  spam ?

Gillian   four letter word
24 maja 2014 09:18
tak, bo mamy na to wątek o poszukiwanych koniach 🙂
[s]nie, nie ja szukam konia do kupna. Jednak zależałoby mi na tym, żeby to był koń od kogoś " znajomego" bo koń ma być dla kolegi i właściwie szukam anioła-konia ( początkujący w obsłudze i jeździe właściwie. jednak wyuczony - co prawda teorii, a nie praktyki). Ale dobrze, jakoś sobie poradzę.  😉
[/s]
Gillian   four letter word
24 maja 2014 09:25
to chyba nadal będzie ogłoszenie 🙂
oj to edytuję post  bo nie chcę być zielonym  😉
Olson weź ze sobą na oglądanie konia osobę postronną, która w razie odlotu emocjonalnego sprowadzi Cię na ziemię

oczywiście 😉 był z nami nasz trener. teraz czekam na TUV no i może będzie drugi czterokopytny 🙂
Mam wielką prośbę  :kwiatek:
Czy ktoś z forumowiczów zna tego konia i może mi coś o nim napisać?

http://ogloszenia.re-volta.pl/konie/szczegoly/13600?q=&plec=&masc=&rasa=&lokalizacja=6&przeznaczenie=&cena=4
Wild Horses odezwę się na PW
Nie mogę znaleźc odpowiedniego wątku  😡

Posiada ktoś wzór umowy, którą spisuje się, gdy kupujący bierze konia na pewien okres aby go sobie sprawdzić?
Z góry dziękuje za wszelkie wskazówki co tam zamieścić itp.. 🙇
http://ogloszenia.re-volta.pl/konie/szczegoly/12775?

Czy mogę prosić o jakieś opinie?  :kwiatek: a może ktoś zna tego malucha?
Pialotta, lewy przód? 😲
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się