Zadziwiające, nietypowe ogłoszenia

Ale dobrze wiedzieć, że cena wcześniej była mniejsza. Jak zadzwonię, to będę rozmawiał o 15 koła, zobaczymy jak się do tego ustosunkuje.  😉
Czemu wiek? 10 latek to koń w sile wieku,sama mam konia dziesięcioletniego-z tym że na dużo lepszym poziomie wyszkolenia,bo MR i podchodzący pod GP.
Cena 15 tysięcy-20 tysięcy jest adekwatna do umiejętności,wyszkolenie ujeżdżeniowe P/N to bułka z masłem,ale jeżeli już ma zrobione lotne to wyciągnięcie go do C i za rok poziomu CC nie powinno stanowić problemu.
10 lat, to górna granica wieku konia, którego szukamy.
Moje pytanie skierowane było do Olson
Moje pytanie skierowane było do Olson

Tak, wiem. Wtrąciłem się tak od czapy.  😉  Też nie wydaje mi się, że koń w tym wieku jest za stary. Szukamy czegoś od sześciu do dziesięciu lat. Żeby jeszcze córka zdążyła sobie na nim pojeździć.
Czemu wiek? 10 latek to koń w sile wieku,sama mam konia dziesięcioletniego-z tym że na dużo lepszym poziomie wyszkolenia,bo MR i podchodzący pod GP.
Cena 15 tysięcy-20 tysięcy jest adekwatna do umiejętności,wyszkolenie ujeżdżeniowe P/N to bułka z masłem,ale jeżeli już ma zrobione lotne to wyciągnięcie go do C i za rok poziomu CC nie powinno stanowić problemu.

bo mam już na utrzymaniu trzynastolatka z początkami szpatu, który w przeszłości chodził N i C (skoki i ujeżdżenie) i drugiego konia wolałabym młodszego, którego nie będę eksploatować sportowo, ale rekreacyjnie, ale który jest przynajmniej ujeżdżony na poziomie N. jestem przekonana że w/w Apachi za 3 lata też już będzie szpatowcem. a koszty utrzymania przy tym naprawdę rosną.
To czy mam przyjąć wniosek że wszystkie konie szpatowieją?  😁 Na jakiej podstawie ta teza dot. Apachi? szpat jest w dużej mierze uwarunkowany genetycznie.
To czy mam przyjąć wniosek że wszystkie konie szpatowieją?  😁 Na jakiej podstawie ta teza dot. Apachi? szpat jest w dużej mierze uwarunkowany genetycznie.

nie nie, absolutnie. 😉

po prostu jak wynika z moich obserwacji, konie z przeszłością sportową w skokach częściej chorują na szpat. w szczególności jeśli były trenowane intensywnie (edit. szczególnie w młodym wieku), a tutaj z opisu to ewidentnie wynika.
http://ogloszenia.re-volta.pl/inne/szczegoly/27244?q=&kategoria=3&lokalizacja=6&widok=0&strona=5
"Zostanę zawodniczką"
Szkoda, że w ogłoszeniach a nie księdze życzeń. Dziewczyna skacze nawet 140, ma pięc koni, ale jej klacz skokowa doznała kontuzji 😉 Nigdy nie okulawiła żadnego konia i tłumaczy, dlaczego ma niską ocenę ze skoków na odznace (5). Niemal równie niskiej, ale o 0,8 wyższej z ujeżdżenia już wyjaśnić nie potrafi 😉
Facella   Dawna re-volto wróć!
19 maja 2014 17:24
ksan, przecież skoczek nie ujeżdżeniowiec, to po co wysoka nota na odznace?  😁
No tak, nie pomyślałam 😀
strzemionko   w poszukiwaniu szczęścia przemierzamy cały LAS ;)
19 maja 2014 18:11
ta dziewczyna już tu była  🤣

"Nigdy nie okulawiłam żadnego konia"  😵
Nie spodziewałbym się cudów po 13 letnim dziecku
-bibi22-   Czasy się zmieniają i my też się zmieniamy.
19 maja 2014 21:49
Ma pięć koni.... no ciekawe, 13 latka ma tyle koni i sama je utrzymuje tak? 😂 Swoją drogą skoro ma taki wybór u siebie, to po co szuka kolejnego do dzierżawy. A i koń sam się okulawił... przecież poszedł w teren - pewnie sam. 🏇
bibi no nie wiesz? Trzeba mieć co najmniej 5 koni żeby zostać zawodniczką! 4 to zdecydowanie za mało  🤣
19 maja 2014 22:15
😵 proponuję od razu 10, bo 5 to tak kiepsko, no może starczy dla zawodnika - amatora w jakiś towarzyskich konkursikach a nie dla laski, która 140 skacze!
No wiecie co szydzicie sobie ze świetnej zawodniczki!  😀iabeł:
maleństwo 140cm a uciągnie 100kg, yes sir!  🤦
http://ogloszenia.re-volta.pl/konie/szczegoly/14084
oj zdziwiłabyś się 🙂 Kuce sa bardzo mocne, np hucuły mogą nieść 130 kg. Ale to już męczenie. Za dawnych czasów szetlandy tachały w kopalniach węgiel- bo małe i mocne.  😉 Jednak nie preferują takiej męki.
Nie neguję ich siły, ale jak zobaczyłam ten tekst:

KOń nadaje się do sportu jak też jako koń rodzinny, gdyż z powodzeniem może dźwigać do 100 kg.

to oczyma wyobraźni ukazała mi się cała rodzinka jadąca na spacer w zaprzegu ciągniętym przez toto  😂
a cob'y to nie są czasem podobnego wzrostu i "formy" ? a polecane są jako konie pod "cięższych" jeźdzców i własnie pociągowe.
20 maja 2014 16:39
Ale tam jest napisane, że udźwignie 100 kg a nie, że pociągnie tyle. Choć powiedzmy sobie szczerze, że ciągnięcie stu kg to dla takiego konia bułka z masłem.

dopisuję:
-bibi22- te drągi są obok przeszkody, a nie na jej linii.  
-bibi22-, a co jest takiego dziwnego na zdjeciu 11? bo chyba musisz je jeszcze raz obejrzeć... tylko dokładniej
20 maja 2014 16:44
oby 🤔 jak dla mnie są w linii wskazówki
safie   Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
20 maja 2014 16:44
-bibi22-, a co tam dziwnego?
Siesiepy   Ponczek bez rączek
20 maja 2014 17:11
-bibi22-, dziewczyny maja racje, dragi sa ustawione z boku przeszkody.
[quote author=-bibi22- link=topic=190.msg2099196#msg2099196 date=1400600393]
http://ogloszenia.re-volta.pl/konie/szczegoly/14100? 👀 zdjęcie 11
[/quote]
czytał ktoś treść ogłoszenia ?
Sprzedaje z bulem serca
niczym nasz prezydent Komorowski  😁
Daje buzi i potrafi się przytulać 🤣
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się