matura

Facella   Dawna re-volto wróć!
15 maja 2014 16:57
Ale nawet w przypadku butanu... Czemu 4?
no ja też dzisiaj robię zadania jak dałn np. bla bla bla dodano wody bromowej napisz reakcję, a ja widzę słowo woda i myślę spoko, zaczynam pisać reakcje coś tam + H2O 😀
Czy tylko ja dzisiaj już nic nie robię? 😀
Od poniedziałku robiłam dziennie 2 maturki, dziś już mam to gdzieś i wieczorem jadę ze znajomymi na pizzę, w ramach odstresowania.
Gniadata   my own true love
15 maja 2014 17:06
ja robię ostatnią maturkę ( więcej już mi się nie chce, kurde  😡 ) przeczytam te moje "skrótowe notatki" i idę lulu bo jestem tak padnięta po pobudce o 6 (gdzie ostatnie dwa miesiące poza maturami generalnie wstaję w okolicach 9-11) i stresie przed angielskim, że to jakaś porażka.

niech już będzie jutro, tak gdzieś po 12.
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
15 maja 2014 17:10
Ale nawet w przypadku butanu... Czemu 4?

Bo przed butanem masz "2" , więc trza podzielić przez 2  😁

Ja robie matury, bo do tej pory tylko jedną tysięczną zrobiłam z organów przy okazji nauki na koło, także ten tego, no wiecie  😁 jutro będzie pełna improwizacja coś czuje.

BTW

Czy w programie chemii rozszerzonej w LO są bufory ?
Nie ma buforów ale to nie znaczy, że nie możesz ich dostać na maturze z informacją wstępną jak było w 2012.
15 maja 2014 17:22
Wiem, wiem 😉
15 maja 2014 17:24
To jak podzielić 2 na 2, to będzie 1...
15 maja 2014 17:26
Facella patrz na ilość CO2 w tej reakcji 😉 bo to tego V jest brane pod uwagę.
15 maja 2014 17:29
To czemu tam było napisane, że V butanu to 4?
Bo V CO2 = 4 to by mi się zgadzało...
15 maja 2014 17:32
skróty myślowe ..  😡

edit: jaki kalkulator na maturę ? prosty czy może być złożony?
Hahahahaha złożony. Chciałabym 🙂
Facella, dla mnie ruski duużo prostszy od angielskiego. Po rusku przynajmniej coś rozumiem, w odróżnieniu od ang.
Szczerze... chce trudna chemie. Serio. Bo jesli ogolnie zle pojdzie to progi spadna. A jak bedzie latwa to bedzie sie mimo wszystko trudniej dostac bo bedzie full ludzi na 1 miejsce.

powiem wam, ze biologia wcale tak dobrze nie poszla. Wszyscy po wyjsciu z sali gadali o, jaka latwa matura, bedzie z 90%. A po opublikowaniu przykladowego klucza zdziwko chapnelo niektorych. Takze glowa do gory powodzenia dzisiaj!
Nigna   Warto mieć marzenia...
16 maja 2014 07:24
Też tak sobie myślałam.. problem polega na tym że OGROM ludzi poprawia tylko jeden przedmiot tak więc jako że zeszłorofczna matura była łatwa to będą mieć duuużo więcej punktów od tegorocznych maturzystów , jeśli ta matura będzie bardzo trudna
suchajka, zawsze tak jest 😉 A niestety później w kluczu czepiają się jednego słowa i mimo, że ktoś wie i rozumie, to za nic tego punktu nie dostanie. Ja wyszłam załamana, jeszcze dobijała mnie koleżanka, że w książkach z medycyny i botanice Szweykowskich (tak, ona uczyła się "człowieka" z książek medycznych) było tak a nie inaczej. No i skończyło się na tym, że ona nawet do 50% nie doszła.
Powodzenia dzisiaj wszytskim!
Kochani, dajcie znać jak wrażenia po chemii PR :kwiatek:
Trzymam za wszystkich kciuki!
Dla mnie masakra...
16 maja 2014 11:13
Ja sie śmiałam przez pół chemii bo nie wiedziałam co czytam w niektórych zadaniach ... Z tym że ja się nie szykowałam w sumie do niej prawię wcale... Aczkolwiek rok temu też nic nie umiałam a wydawała mi się łatwiejsza duużo...
Lacze sie w bolu. Ciekawe czy do 50% dobije
16 maja 2014 11:25
Porazka.
Mam nadzieję że w ogóle przekroczę próg magicznych 30%. Pomyliłam reakcje charakterystyczne, z manganem i jodem nie skumałam o co chodzi, ale trudno. Dla mnie masakra.
16 maja 2014 11:31
A myślałam że to tylko ja takie mam odczucia... No ale to może progi spadną..
Wskocza ci co poprawuali, nie ma szans
U nas ci co poprawiali napisali gorzej niz zeszloroczna :p
nie wiem czy sie smiac czy plakac nad swoim losem.
16 maja 2014 11:42
Nie wiem kto układał w tym roku matury ale go nie lubię ...  Ja tez poprawiałam a napisałam chyba gorzej 😀
Czy to jest tak, ze osoby ktore poprawiaja zeszloroczna mature i dostana gorszy wynik to w rekrutacji moga sobie wziac mature zeszloroczna (z lepszym wynikiem) czy tylko ta poprawe moga?
Można sobie wybierać, który wynik się chce, byle podać w rekrutacji numer świadectwa, na którym jest ten wynik.
No to kaput.
A można tak zrobić, że ktoś weźmie wynik np biologii z tego roku a chemii z poprzedniego?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się