Ogłowia

Mam takie skromne pytanie: ile kosztuje wykonanie ogłowia u Pana Z Ursusa ?
-bibi22-   Czasy się zmieniają i my też się zmieniamy.
13 maja 2014 21:08
Na pierwszej stronie tego wątku jest telefon do niego, można tyrknąć i się dowiedzieć 😉. Ponadto kilka stron wcześniej był ten temat dość mocno omawiany.
Kasix1997   My little Princess
13 maja 2014 21:10
Cooka nie polecam z doswiadczenia - zaciska się i nie odpuszcza ,troche to męczące.. zresztą na youtube jest dużo angielskich filmów na ten temat
Kasix1997 dzięki  :kwiatek:
zaślinianie klawiatury na widok ślicznych ogłowii uważam za rozpoczęte  😁
Ma ktoś rzeczywiste zdjęcia tego ogłowia w brązie?? http://www.equishop.com/prestige-oglowie-e80-skorzane,id-3225
Nie mogę dojść do ładu z tymi brązami Prestige i ich odcieniami... Mam wrażenie, że jest ich z 5, a teoretycznie są chyba dwa. :/

Klami ja mam tobacco ( czy jak się to pisze ) Wyraźniejsze zdjęcie wyślę później 🙂 ale ogólnie to odcień jest identyczny jak tego siodła na zdjęciu. A w equishopie kupiłyśmy siodło w tym kolorze, a dwa miesiące później napierśnik i ogłowie ( i wszystko różniło się odcieniami... )
A propos ogłowi z hooksa. Mamy od niedawna to:
http://www.hooks.se/product.aspx?productid=300666&deptid=109&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC
Jestem bardzo zadowolona.... Fajna jakościowo skóra, super miękkie podszycie na nachrapniku, pasek od skośnika wypinany. No i jest w pięknym czekoladowym kolorze. 🙂

14 maja 2014 13:14
brzezinka obłęd  😜 chyba jednak zaryzykuję i się skuszę  😁
Przepraszam orientujecie się w jaki mieście jest ten sklep będę niedługo w Szwecji i może się skuszę.  🤣
14 maja 2014 14:47
pirat30 http://0efb7.skroc.pl mam nadzieję ze link działa 🙂
Bacik90, tobacco to jest ten ciemniejszy ? Myslałam, że ten bardzo jasny.
brzezinka, nie pomyślałabym, że to brąz 😁
Burza, zdjęcia nieco przekłamują kolor ale fakt jest to bardzo ciemny brąz. Szukałam właśnie takiego, żeby dopasować do siodła... 😀
Klami eh właśnie ciężko powiedzieć, bo np. aktualnie jest cognac ( jasny brąz ) a kiedyś go nie było. I był tylko odcień tobacco i potem jeszcze ciemniejszy brąz ( taka ciemna czekolada ). Oni chyba sami już nie wiedzą..  I osprzęt dosyć mocno ciemnieje po smarowaniu, jak dopadnę dziś drugiego laptopa to wyślę dokładne zdjęcie.
brzezinka, wiem też się mordowałam ale Premiere widać jaśniejsze?

Nic ciekawego poza Szokmolem nie widuję z brązowych ogłowii.
Czy widział ktoś gdzieś paski policzkowe na haczyki w rozmiarze pony?  👀
Burza, to prawda Twoje na focie też wygląda jak czarne.. 😉 Teraz mam problem bo szukam do niego wodzy, gumowanych, z mosiężnymi okuciami i jakoś trudno mi znaleźć. 🙄
Kentaur ma baaardzo ciemny brąz ze złotymi okuciami.
egui.dream, a możesz mi podesłać jakiegoś linka... 🙂
Mam pytanie - jak to jest z tą jakością ogłowii z Hooksa? W stosunku do ceny się opłaca mniej więcej? Jeszcze nigdy żadnego Hooksa nie miałam w łapkach, a zastanawiam się nad kupnem, nie chciałabym nabyć badziewia jakiegoś..  🙄

Fokusowa, ja miałam Hooksowe z tej tańszej linii (Cladrige House) i skóra mnie naprawdę zaskoczyła. Ciężko mi porównać, ale dużo lepsza jakość jak w HKM, no ale nie do końca Kieffer. No i bardzo elegancko wykonane - cieniutkie paski, żadnych wystających nitek... Żałuję, że mój aktualny koń się nie wcisnął, bo z płaczem sprzedawałam!
Co prawda ogłowia używałam głównie jako wyjazdowego na początku i dopiero przez ostatni rok było używane na co dzień - ale nic się nie porozciągało, etc. Miałam złote kamyczki i też nic nie poodpadało, nie straciło koloru.
Maea czyli generalnie się opłaca? Myślę nad takim, tylko czarnym (może ktoś ma i poleca?) :

Byłoby używane raczej od święta, bo do zmordowania mam Kieffera starego 😉
A jak z Hooksową rozmiarówką? Mam Kieffera full i jest przeogromny! Zastanawiam się, czy brać full czy cob? Koń nosi na codzień kantary full, zapięte na środkowe dziurki mniej więcej 😉
Fokusowa, z tego co kojarzę,  coby hooksowe mają malutkie nachrapniki. Lepiej brać chyba fulla.
-bibi22-   Czasy się zmieniają i my też się zmieniamy.
15 maja 2014 17:31
Kieffery ogólnie mają bardzo dużego fulla, ja u siebie dorabiłam dziurki, w fullach innych firm było ok.
Bacik90, masakra z tymi ich brązami. Przeglądam stronę equishopu i widzę, że częśc asortymentu jest po prostu czarna lub brązowa, a część czarna lub tabacco lub cognac. Obstawiam, że tabacco pasuje mniej lub bardziej do starego "brązu".
anai, tak, ale nie meksykany. Jednego właśnie sprzedałam bo koń mi się w fullu utopił. A Ed raczej małej główki nie ma :P
xxagaxx, dobre 😉 czyli jak zwykle,  trzeba liczyć na szczęście w trafieniu w rozmiar. Z meksykanami też miałam kiedyś przeboje.  Dino nosi cob stubbena.  W fullu chyba fp się utopił totalnie.  Zamówiłam sam nachrapnik start/star cob, to z kolei nie dałam rady nawet na pierwszą dziurkę zapiąć.
anai, ja właśnie zaryzykuję teraz i zamawiam Coba z hooksa, jest mega promocja to trzeba korzystać 😀 Najwyżej odsprzedam, życie. A moze jednak koń mi wejdzie? :P
O nieeee, to ja już nie wiem co zamówić!  🤔
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się