Kącik Rekreanta cz. VII (2014)

Hermes   Może i mam podły charakter, ale za to dobre serce.
10 maja 2014 07:39
Burza, dziękuje bardzo! :kwiatek:
mtl, dziękuje :kwiatek: Twoj siwy jest oszałamiający i te zdjecia z tego terenu, piękne 😜
Karmelek1700, ale fajnie kicacie 🙂

Maluszek juz coraz lepiej, noga mniej spuchnieta, ranka sie goi ładnie, juz prawie w ogóle nie kuleje. Jutro chyba juz pójdzie na Padok jeżeli nie bedzie przeciwwskazań weta 🙂
mtl  🙂
crazy ała, jaka masakra

Aktualnie jestem rekreantem w trakcie powrotu, a może już po powrocie do jeździectwa  😉 Jeździłam jakieś 10 lat w jednej stajni, potem studia, stajnia się zlikwidowała a ja czasami gdzieś wsiadłam. W lipcu zeszłego roku umówiliśmy się z koleżanką,  z którą nie widziałyśmy się parę lat i tak się zaczęło na nowo. Generalnie od lipca chyba nauczyłam się więcej niż przez całą moją przygodę z końmi. Poprzedni okres jeździecki był wibitnie, z perpsektywy czasu, wożeniem tyłka na zatłuczonych rekreantach i bogaty w wiele doświadczeń. Swojego czterokopytnego nie mam, chciałabym,  ale chyba za mało umiem jeszcze i nie mam pewności czy bym sobie poradziła. Po drugie wiele napatrzyłam na koleżanki z tej pierwszej stajni jak pokupowały konie i skończyła się jeździecka sielanka bo konie zdrowe przez kilka lat nagle lapały kontuzje albo choroby lub w ogóle osoby te sobie z nimi nie radziły i przestawały jeździć. Wiem, że to nie jest reguła. Może kiedyś przyjdzie czas 😉 Zdjęć z jazd w obecnej stajni nie mam bo ciężko zaciągnąć mi fotografa na jazdę 🙁
DZIĘKUJEMY ZA KCIUKI! wczoraj była pani wet i była zaskoczona tym, jak ładnie się wszystko goi. Rana wygląda zdecydowanie lepiej, nic się nie sączy,wszystko cacy 😅 mamy zatem pozwolenie na spacery/karuzelę i jeżeli dalej będzie tak pięknie to po zagojeniu się rany można go powoli odpalać 😀

eleagnus dziękuję bardzo  :kwiatek: czyli da się 🙂

mtl tak bardzo zazdroszczę krosu... 🍴 i tej frajdy

crazy dziękuję :kwiatek: nasza koronka wygląda w tej chwili podobnie do drugiego zdjęcia... ale pierwsze przerazające

Dżastin  :kwiatek:
Ramires re voltowe kciuki działają cuda  :kwiatek:
Przeżywam właśnie osobisty opad szczeny 😎

Malachit, ślepawy na prawe oko, bardzo słabo galopujący z tendencją do uwalania się na przodzie i napierający na wędzidło, do tej pory galopując jak ostatnia sierota, w czwartek tak się pootwierał na drążkach w galopie, że nie dowierzałam, że lonżuję własnego konia.

Do tej pory mu oszczędzałam takich atrakcji głównie ze względu na ciągnące się L4. Później ze względu na oko, ciągle maiłam wrażenie, że może dla niego to być za trudne. Ale nic bardziej mylnego, on drążki i przeszkody widzi lepiej niż się spodziewałam 😉 Do tego jest bardzo jakby zadowolony z siebie, chętnie idzie, zaczyna bawić się ruchem i szukać lepszej równowagi w sobie  😍

Karmelek1700, fajne zdjęcia, dobrze to wygląda!
tuch, rany, a takie toto było chude i biedne, a teraz- szport maszyna
Ramires, super! Ciesze się, że jest aż taka poprawa 😀

Moje młode z koleżanką (fajnie jest móc puścić konia z drugim, u Dina prawie zawsze takie pomysły kończyły się ratowaniem tego drugiego konika):

Dino w drodze na jazdę:

I dzisiejszy trening młodego:
youtube
w lepszej jakości
🙂
tuch Malachit wygląda rewelacyjnie! 😜 Prawie z Karolkiem Quanty pomyliłam! 😀 aż 2 razy musiałam spojrzeć czyzje to zdjęcia! 😅 Co macie za patent za zadem? to gumowy chambon?
anai oba Twoje chłopaki świetnie wyglądaja! Wydaje mi się, że jazdy służą Dino(wi?). Wspaniałą emeryture ma!

A mój Rudy świetnie chodzi 😉 Jej 2 dniowa kulawizna tak szybko przeszła, jak i przyszła.
Pracuje bardzo dobrze, tylko nie mam kogo do stajni zaciągnąć na zdjęcia 🤔
tuch, jak wrzucałaś jakieś jego poprzednie zdjęcia, to widziałam, że jest na czym oko zawiesić. Ale teraz... 🤔zok: Ostatnia fota - rewelacja (przez to niebo w tle i grę światła na koniu - dodatkowy efekt wow)! Jakbyś kiedyś nie znalazła konia w stajni, to wiesz, gdzie szukać... 😎
mtl, ale Siwunio piękny!

tuch, wow! Ale Malachit fenomenalnie wygląda!!! Nie spodziewała bym się 💘

anai, Dino zadowolony, chyba się spełnia w swojej roli? 😀 Calliczek boski!

U nas bajka! Pams już od kilku dni podkuty, jeździ mi się tak fenomenalnie, dzisiaj poskałam dzisiaj na Pamirze i Megido. Pams super chodził, fajny, spokojniutki, za to Megido to istny szał i zachwyt  😍 Nie spotkałam jeszcze tak szczerego, miłego w pracy konia. Skokowo jest świetny również, jak po sznurku chodził szereg gimnastyczny, także ten - potrenujemy i na obu czempionach będę startować.

Ramires Trzymam kciuki! Nawet się nie obejrzysz, a znowu będziecie smigać  🙂
Nirv nie masz nic z jazd?
tuch Alez on się zmienił!
Zireael Witamy 😀

A my rozpoczęliśmy wczoraj sezon 2014. Nie bł to nasz dzień, więc przejazdy średniawe, ale i tak jestem zadowolona z konia, patrząc na to, że to jego pierwsze zawody, bo grzeczny był baaardzo, zero problemów.
No i czekają nas zmiany, zobaczymy co z tego wyjdzie 😉
Dwie foteczki wycinane z filmiku:

Kujka wspomniała o zdjęciach,więc wrzucam:

Dawno mnie nie było więc może się pokaże 🙂 Ja po 3 tygodniowej przerwie - prawie jak worek kartofli  🤬 Ale kucyk gibie aż miło  😍 (nasz drugi wspólny szereg, pierwszy był około rok temu) Polecam wyłączyć dźwięk bo słychać mój kiepski głos i na końcu okrzyk radości. Zaczynamy już regularną pracę i mam nadzieje, że ze mną będzie lepiej  🙂

DressageLife Jedno ? Więcej poprosimy  🙂

Mam parę zdjęć Szymona aka Mamrota

I jakieś kiepścizny z podróżowania  😉

Zarówno Szymek, jak i Kaśka chodzą tak  💘
milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
11 maja 2014 18:12
Ja tak wpadam z doskoku z prośbą o kciuki  :kwiatek:
Wczoraj Fiśka z Fuksją forumowej Zupki pojechały na sex, mam nadzieję, że owocny i za rok będą źrebaczki  🙂 Zostawiłyśmy klacze prawie 400km od domu, ale są w dobrych rękach. Podróżowały super, na miejscu grzeczne, a Izwelta mnie zaskoczyła mega pozytywnie swoim zachowaniem. Nowe miejsce a ona zero paniki, rżenia, tylko grzecznie wysiadła z samochodu, pospacerowała koło stajni, a potem ze stoickim spokojem zajęła się sianem w boksie. Uwielbiam tego suchara co raz bardziej  🙂

Na szybko przejrzałam fotki w KR i macie cudne konie, wszystkie, teraz muszę nadrobić czytanie, bo nie wiem co się u kogo dzieje  😵
tuch  wow!  😍 
tuch, łoooo jak zaczyna zamiatać nogami to się z niego niezłe ciacho robi! Nigdy nie oglądałam się za takimi 'gorącymi' i suchymi końmi ale patrząc na Malachita mam zdecydowanie dużo przyjemności 🙂 super 🙂

tulipan, ale czarna ślicznota! Piękny!
Losia, Nirv, a dzięki,  mi też się wydaje, że Dinozaur nie ma powodów do narzekań.
Losia, uff,  dobrze, że rudy zdrowy!
Nirv, ładne widoki!
DressageLife, no nieźle!  Pięknie wyglądacie 😀
tulipan, piękna maszyna!  Ale mina na pierwszym zdjęciu-hit!
milusia, trzymam kciuki za dziewczyny 🙂
Dzięki 🙂 Niestety więcej zdjęć na chwilę obecną nie mam,ale mikrofilm robiony piekarnikiem mam 🙂 Reszta filmu niestety tak się rozmazała,że nici z pokazywania.Żeby dobrze widzieć trzeba załączyć HD 🙂
Kalarus
Burza  :kwiatek: Powinien kary zostać całe lato bo nie padokowany, tylko tyłek wietrzy od czasu do czasu  😉

anai pierwsze zdjęcie w 100% oddaje jego charakter. Jest najbardziej wyczilowanym koniem jakiego znam, w obejściu oczywiście. Pod siodłem dostaje trochę prądu, ale tak to do rany przyłóż. Przytulak i dzieci lubi  🙂 Z innymi końmi też zero problemu.
tulipan, uuuu ależ będzie czerń 🙂
Ja to się śmieje bo zawsze rude miałam, a tu pucować trzeba bo na czarnym jak na białym cały syf widać  😁 Chociaż dzisiaj się opanierował na delikatny brąz, więc może celuje w mój gust  😉
To prawda, wyczyścić karego trudniej niż siwego... jak się opanierował stojąc w boksie? 🙂
Dzisiaj akurat się padokował w ramach niedzielnego dnia konia i dobrze przepracowanego tygodnia  😉
kujka   new better life mode: on
11 maja 2014 21:06
tuch, łałałiła! superancko 😀

DressageLife, no pani, szacuneczek i uszanowanko! Ale wez wrecz siostrze aparat w dlon i niech porobi jakies sensowne  fotki.

milusia, udanego seksa 😉 czym tą razą probujecie?

tulipan, fajny Szymon 🙂 poka jakas Caryce z jazdy jeszcze!

Gilson pozdrawia, jak widac jest strasznie zajety 😉

tulipan, piękny Mamrot, ale ma długie nogi 💘

anai, to fakt, widoki mamy fajne - z jednej strony lasek na górce, z drugiej pastwiska 🙂

kujka, ale Gileczek uroczy 🙂

basia16816, specjalnie dla Ciebie moje dzisiejsze podskoki  😀

Swoją drogą muszę przyzwyczaić się do króciutkich drągów - głównie takimi dysponujemy obecnie, wrażenie dziwnie, ale przynajmniej nauczę się dobrze celować w przeszkody  😂

Averis   Czarny charakter
11 maja 2014 21:50
Zapomniała wrzucić moja sesję z ogierem. Autorstwa tuch, która ma coraz fajniejszego konia 😎
kujka, czo ten Gilek, do roboty!

Tadam:

Dawno nas nie było w wątku a tu tyle się dzieje. Pozdrawiamy wszystkich  :kwiatek:  i przypominamy się z rudą.  😀

anai Siwe takie inne siwe 😉 Ciemne siwe  🙂
tulipan śliczne karości
brzezinka w pomarańczu jaka żarówka z Was 😉 a zdjęcie 3 od końca świetne

Wczoraj pojeździłam. W sumie było i dobrze i źle, troszkę niezadowolona z siebie jestem...
tuch, chyba zacznę u siebie stosować lonżę na wypięciu i drążki 😉
nie do wiary jak ten koń się zmienił, i jaka musiałaby w tym Twoja zasługa 👍
Brzezinka, przyjemnie wyglądacie, aż szkoda, że filmu nie ma!
Patrze na Wasze konie i się zastanawiam, czy tylko moja jest taka gruba??
Dajcie spokój bo mu czerwona wstążkę będę musiała zawiązać 😉
Dziękuję w imieniu konia  :kwiatek:

Thymos Jak dla mnie rewelacja, odkrycie roku 😁
Mam tylko nadzieję, że przez niego przedwcześnie nie osiwieję.

Do tej pory mam przed oczami miny moich znajomych jak powiedziałam, że przywożę nowego konia i że może by chcieli zobaczyć. Wszyscy po moich "obiecankach" że już nigdy nie wpakuję się w konia bez badań i dobrego zdrowia spodziewali się super sport horsa, a ja tadam przywiozłam takiego 🤣 Miny bezcenne 🤔

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się