Dzieci, ciąże & pogaduchy o wszystkim i o niczym
Tristia, szkoda, że mieszkacie tak daleko, może byłby zięć dla Wiki 😁
leosky, śliczna fota, super pamiątka
leosky, o rany, jakie fajne to zdjęcie! Że też mój gin nie robi 3D 😉 Moją córkę widuję jako szkielecik na zwykłym USG.
Matko bosko z córko…
Czy wszystkie dziewczynki tyle mówią 😲. Bo jeżeli tak, to ja się już naprawdę , naprawdę ciesze się, że mam trzech synów 😁
Dzisiaj była u nas koleżanka Tymka i wiozłam ich do nas samochodem. Nie byłam w stanie przerwać jej, żeby zapytać się czy ma ochotę na zupę. Normalnie musiałam odrobinę krzyknąć.
Myślałam, że Tymek to gaduła 😁
I oni dwoje uzależnieni od Parku Jurajskiego szczególnie części I.
leosky bajka zdjęcie!
demon, dlatego ja jakoś specjalnie nie ubolewam że Lew na razie za duzo nie gada hahaha
Ja jak słyszę ulubioną zabawę kilkuletnich dziewczynek pod tytułem "uciekanie przed czymś/kimś z przeraźliwym piskiem na najwyższych tonacjach słyszalnych przez ludzkie ucho..." to się cieszę, że mam chłopca. Nie zniosłabym tego. Za każdym razem mam ochotę krzyknąć takiej dziewczynce prosto do ucha tak samo wysoko i głośno. 😉
Dziś byliśmy w trójkę na cudownej przejażdżce rowerowej, alejkami przy plaży, z Sopotu do Orłowa i z powrotem. 😀
Takie niewyraźne, bo w trakcie jazdy:

Plaża na granicy Sopotu i Orłowa:

I jeszcze w ramach eksperymentów kulinarnych, w efekcie otrzymania szklanki wody i kilku krakersów powstała zupa krakersowa, udokumntowana na filmie:
... i zdjęciu:
Julie ale super fotki! zazdroszczę, wstyd się przyznać, że Piotrek jeszcze nie widział morza w swoim życiu 🤔
Julie, zainspirowana Twoim zdjęciem - możesz coś napisać o tym foteliku na rower? Rozważamy różne i nie możemy się zdecydować.
Kiedy mozna zacząć jeździć z maluchem na rowerze?
Zdjęcie 3D super 🙂
Taaaaaa sznurka 😉. Jak to leciało ???
Najpierw chcemy, żeby szybko mówiły i chodziły, a później marzymy, żeby …….
Julie potwornie Ci zazdroszczę tego morza na co dzień 😜
Julie - bajka...morze, plaża...prawie zazdroszczę ale jednak moje ukochane krajobrazy są bardziej pofałdowane - zupka boska🙂czy smaczna to nie pytam, bo po minie Gabudynia widać, że bardzo🙂
mnie w dziewczynkach dosłownie przerażają róże i fiolety - jest tyle fajnych kolorów a właśnie wczoraj w przychodni widziałam dziewczynkę (około 3 lata) całą na różowo, tatuś trzymał jej różowo-fioletowy kuferek a mama różową różdżkę (a'la wróżka)...mama była częściowo różowa (policzki miała na krasnala) a tata cóż...dawał radę ale wyglądał, jakby ten róż znosił dzięki lekom:P
leosky - super ujęcie🙂
equi.dream - trzymajcie się dzielnie i w dwupaku!
martik - zdrowia dla Jonka i siły dla Ciebie :kwiatek:
kurczak_wtw - gratulacje dla stojącego Kawalera🙂
Julie jak zawsze super fotki. Ale patrząc na pierwsze z nich cieszę się że jednak kupiliśmy fotelik z tyłu bo...ja waliłabym o kask dziecka swoją mordką 😂
strasznie mi się taki fotelik podobał, mąż namówił mnie na ten z tyłu a może szkoda. No ale już po fakcie - chłopcy jeżdżą z nami i chyba są zadowoleni więc to najważniejsze.
Ja to w ogóle nienawidzę różu, toleruję tylko jaki drobny dodatek do czarnego.
A ubranie kilkuletniej dziewczynki w całości na różowo wykracza daleko poza sferę mojego poczucia estetyki. 😁
opolanka, To jest Bobike mini plus, od 9 miesięcy. Adam taki wybrał, a ja się w 100% zdaję na niego w tego typu wyborach, bo nigdy się nie myli i zawsze wyszuka najlepszą opcję w atrakcyjnej cenie.
Niektórzy boją się wozić dziecko z przodu, ale my wolimy tak, bo na tylnym dziecko widzi głównie Twoje plecy, a Ty nie widzisz jego, czy siedzi dobrze, czy coś mu się nie przekrzywiło... A w takim układzie jesteście blisko, można gadać dziecku do uszka i masz wszystko pod kontrolą.
Muffinka, Niekoniecznie byś waliła, to wszytko kwestia rodzaju roweru i dopasowania wysokości siodełka i kierownicy. Wpisz sobie bobike mini w grafiki google. Są zdjęcia najróżniejszych ludziów na najróżniejszych rowerach. 🙂
Martik w Bydgoszczy mieszkam .Karpa dzisiaj nabyłam, ale dzięki wielkie 🙂 :kwiatek: Kupiłam też kilka ubranek, dwa kocyki w promocji, teraz wszystko piorę. Jeszcze muszę jeden nowy ręcznik, bo te po bracie są zbyt przechodzone. Woombie wygląda fajnie, może się skuszę. Coraz bardziej się ekscytuję i jestem ciekawa tego nowego mężczyzny w moim życiu 🙂
Leosky zdjęcie boskie!
Co do dziewuszyńskich gustów i zachowań myślę, że rodzice są powoli znieczulani i budzą się nagle w różowym świecie pełnym pisków i paplaniny 🙂 Znajoma mi ostatnio skomentowała motoryzacyjne zainteresowania Ignaca, że nie rozumie jak tak można 😁 matka dziewczynki oczywiście.
Julie demon jak zwykle extra foty.
Mam głupie pytanie. Jak się przygotować do planowanej cesarki? Dają koszulkę? Leży się na pooperacyjnej w ich ciuchach? Nic nie pamietam z ostatniego razu jak to było.
Ty wiesz, że ja nie pamiętam kiedy mnie przebrali z ich koszulki w moją? Wlaśnie sobie to uświadomilam.
Zet - ja dostałam taką sexy operacyjną koszulkę już na patologii, podreptałam sobie w niej na sale, po cięciu obudziłam się również w niej, po jakiś 4 godzinach wstałam, umyłam się i przebrałam w swoje rzeczy. Ale pewnie każdy szpital rządzi się swoimi prawami 😉
Leosky - urocza fotka i fajna pamiątka 🙂
Martik sesja nam się trafiła za darmo, bo dziewczyny potrzebowały zdjęć do portfolio 🙂
Leosky super fota - moje dziewczyny też mają, ale bardzo niewyraźne, bo się zasłaniały czym mogły...
Bera ja też tak parę dni i nocy zarwałam, ale uwierz mi - to pikuś w porównaniu z zarwanymi teraz nockami przez kolki... Śpij w dzień ile wlezie 🤣
U nas Sab Simplex na razie nie daje rady 🙁 jutro się będę kontaktować z lekarzem co robimy...
Kami, a próbowałaś dawać Delicol? U nas głownie ten środek pomagał, wiec może warto spróbować.
Julie, dzięki za opinie. Też uważam, ze takie rozwiązanie jest lepsze.
Julie ja widzę kilka wad jednak takiego fotelika (pomimo że bardzo go chciałam i mi się ogromnie podoba! ) - przede wszystkim to że na krótko starczy. Jeszcze Adasia sobie w nim mogę wyobrazić ale Filipa nie. A mnie nie było stać na kupowanie fotelika na jeden sezon.
A poza tym czy jak jedzie się pod wiatr to dziecku nie wieje prosto w buzie? Jak jedzie z tyłu to jednak jest trochę osłonięte...
Każdy fotelik ma swoje wady i zalety. Jak wszystko. No i pewnie sporo zależy od tego jaki ma się rower i jaka jest proporcja dziecko-rodzic.
A zmieniając temat...nie pisałam Wam jeszcze jakim tekstem uraczył mnie mój starszy syn ostatnio..." mamusiu kaczuszko mała, zrób fru fru do pokoju i włącz mi telewizor żebym mógł obejrzeć sobie bajkę"
Myślałam, że padnę 😎
sznurka jak na basenie?
Jak tam dziewczyny na wylocie? trzymam za Was kciuki!
Julie-Super rzecz taki fotelik. Też kiedyś kupimy podobny- kocham jazdę rowerem i mam fajną ścieżkę do stajni 🙂
Muffinka- Niezły tekst, uroczy i cwany 😉
Blue_Angel- No, wielka szkoda, że daleko mieszkamy. Nie mam żadnej koleżanki z maluchem, z którą mogłabym czasem wyjść na spacer i pogadać o dzieciach i nie tylko. W sumie mam dwie takie dalsze ale i w dalszej okolicy mieszkają.
Damianek od jakiegoś czasu ma swoje ulubione ćwiczenie- chwyta się za moje palce i unosi do siadania. Na brzuchu to chyba będzie miał kaloryfer- z takim zapałem robi "brzuszki". Sam szuka okazji by chwycić mnie za rękę np. kiedy podaję mu zabawkę 🙂
Na dniach przesadzę go do spacerówki w końcu (półleżąco), to może w wózku zwiedzimy dalsze okolice niż park po drugiej stronie ulicy 😉
Muffinka, jasne, wszystko ma swoje zady i walety 😉 ale co do wiatru akurat nie ma problemu, można dokupić osłonę. Tym, że na krótko starczy też się nie przejmuję. Wszystko można kupić i sprzedać na allegrach i innych tablicach w 24 h. 🙂
Trista taaa, nie mam pojęcia skąd mu się takie teksty biorą 😉
Julie w sumie racja. No dla mnie i tak za późno. Mamy już dwa foteliki i jest git. Tylko pogoda co weekend słaba na jeżdżenie 🙁 A w tygodniu nie ma kiedy.
Kami, gdyby dało radę spać to byłoby fajnie. Dziś w nocy dodatkowe atrakcje w postaci koszmarnego bólu głowy i wymiotów.
Muffinka, jak tak dalej pójdzie to popełnię na sobie cesarkę nożem rzeźniczym zanim doczekam.
b. fajny ten fotelik rowerowy 🙂 super sprawa bo dzieciak wszystko widzi ... ale w moim przypadku to nawet jak będzie siedzieć z tyłu też jest duże prawdopodobieństwo oglądania świata dokładnie 😎
a na poprawę humoru wrzucam swoje porządki haha .. poszłam na całość i tylko opróżniałam szafki, biurko itd... 🤣 taki pierdzielnik mamy już od kilku dni - w końcu mąż nie wytrzymał i dzisiaj wybieramy kolor na ścianę 😀 malujemy i urządzamy do końca kącik małego ... eh doczekałam się 😅
equi i jak tam wypuszczają Ciebie ??
bera kurde ja dzisiaj odprawiam modły 😉 zaraz czegoś w necie poszukam co by Cię w nocy sieknęło 😎 ... może jedź już na dyżur tak na wszelki wypadek 🤣
edit !
Leosky ale fota mega !! mój to się cały czas zasłaniał 😁 chyba nie lubi być fotografowany
Bera wymioty dobrze zwiastują 😉 wiem co czujesz - ja od 37-go tygodnia chciałam urodzić i nikt nawet nie podejrzewał, że przenoszę...
Opolanka na Monię Delicol kompletnie nie działał, ale zobaczymy co dzisiaj lekarz zaordynuje. Wczoraj wieczorem w ramach przyzwyczajania Anety do butli (chcę, żeby umiała z niej pić jak będę chciała gdzieś na dłużej wyjść) dostała mm, potem w nocy dwa razy cyc, od rana też już cyc i odpukać cisza i spokój - żadnej kolki, tylko pierdki.
A ja zostałam sama w domu - Monia cały dzień u babci, mąż na zakupach i basenie, Aneta śpi, czas nadrobić gotowanie i porządki 🏇
I będzie Laurka? 😀
tak, najprawdopodobniej tak. A skąd wiesz? Pisałam o tym? Bo już chyba sklerozę mam🙂
ujęcie 3D mam tylko jedno czy dwa bo się panna obróciła, strzeliła focha i stukanie w brzuch, co by zmieniła zdanie, nic nie pomogło🙂 Ale w zwykłym USG wszystko pomierzone. I jest ok🙂 To najważniejsze.
Mam też kilkuminutowy film🙂
edytuje bo teraz widzę że fotka jest podpisana 🙂 hahahahaha, ślepok ja🙂
Tak na szybko z telefonu-u mnie się uspokoiło, skurcze na tyle lekkie, że nie skracają szyjki. Powodem w sporym stopniu jest to, że młody leży nisko, także nie mogę przybierać pozycji napinając trzon macicy (schylanie, podciągnie nóg it.). W każdym razie takie skurcze są dużo mniej groźne niż zaczynające się od dna macicy.
Dziękuje wszystkim za kciuki, podziałały :kwiatek: Do poniedziałku muszę wytrzymać i decyzja co dalej 😉
leosky ile dopłacałaś za zdjęcia ? Ja nie mam takich fajowych od Sadowskiego. Piękna pamiątka !
Posty przejrzę dokładniej wieczorkiem 🙂
Hej Dziewczyny ! Na forum jestem od ponad 4 lat, a od dzisiaj chciałabym dołączyć do wątku jako przyszła mama 💃
Kasia Konikowa gratulacje 🙂🙂
leosky, boska mała 🙂
Kasia Konikowa, witaj 🙂
Kasia Konikowa gratulacje!