Torwar 2009
ja zostałam o parkowaniu uprzedzona w piatek wieczorem a w sobote dotarłam ok 9 i stanełam pod samym wejsciem wiec nie najgorzej ale pozniej była już masakra auto na aucie autem poganiało i na aucie stało 🙂
ale uprzedzic mogli
Az uwierzyc nie moglam ze Policja nie wlepiała mandatów za te auta na wysepkach,albo stojace w 3/4 na ulicy. Nie to zebym lepsza byla 😁 No ale jak tacy mili mlodziency mogliby karać.. 🤣 Przeciez oni mają oczy,widza ze brak parkingu to naprawde wyjątkowo wredni by musieli byc zeby karać.
Moim zdaniem przejazdy były diametralnie różne.
Gdyby Michał nie popełnił kilku znaczących błędów - wygrałby bez problemu.
Ekwador mi sie podoba i to bardzo - za spokój, za ruch, za elegancję.
Michała przejazd chwytał za oczy dynamiką.
Gdyby ode mnie zależało wyłonienie zwycięzcy - miałabym spory problem.
a ja się zgadzam z szemraną 😉
Byłam wszystkie trzy dni, tylko dzisiejszy, najważniejszy konkurs przegapiłam 👿 😵
ale cieszę się bardzo, że M.Kiecoń wygrał, bardzo podobały mi się jego przejazdy na Urbane ze wszystkich dni 😅
Zdjęcia wyszły mi okropne, dopiero dziś Anaa mi pomogła i coś wykrzesiłam z zaprzęgów i pokazu (za co bardzo jej dziękować 🙇 :kwiatek🙂
a jak ktoś chce oglądnąć zdjęcia "żylety", to polecam galerię ŚK, foty są rewelacyjne 😜
http://www.swiatkoni.pl/gallery-photos/243.htmlEOT: właśnie widzę na zdjęciach, że Kiecoń spadł z konia na dekoracji 😁 co się stało? 😜
siodło mu sie przekręciło 😉
zawody zorganizowane sporo lepiej niż w poprzednich latach- dało się bez problemu wytrzymać. fenomenalnie dobre rozwiązanie loży vip i foyer. pokazy też przyjemny. generalnie in plus zawody bardzo. tlyko finał dużej rundy jakoś tak średnio emocjonująco ustawiony.
a Mściwek na dekoracje nie podpiął popręgu i jak dał Urbance pogalopować to zjechał po boku łącznie z siodłem 😉
Aktorzy rozbawili publiczność swoimi niemrawymi umiejętnościami jeździeckimi - to były takie pony games na dwóch kucach connemara Duch i Duszka chyba od p. Basi Niemczewskiej. Nie wytykając palcyma ale Jolanta Fajkowska to pewnie siedziała w swoim życiu na koniu - ale chyba wirtualnym.
To była Annilaun Sweet Jesse a nie Duszka 😉
a Mściwek na dekoracje nie podpiął popręgu i jak dał Urbance pogalopować to zjechał po boku łącznie z siodłem 😉
🤔wirek: dobra, nie mam pytań 😵
mnie zdenerwowało zachowanie jakis pustych panienek na GP dzis , próbowały zdekoncentrowac konie cmokały , gwizały i wydawały z siebie inne dzwięki
ż e n a d a
caroline domysiłam się, że to voltopirki siedzą. Poznałam tak na szybko wśród nich:
* Ciebie
* Koniczkę
* Sierrę
Mi sie tez zawody podobały 🙂 A Mściwój był dobry na sam koniec jak rypnął z konia 😁
Jeśli chodzi o komentowanie, to dzisiaj za mną siedziały bachorki i non stop gadały 😵 W ogóle nie mozna było się skoncentrować na oglądaniu.
A jeśli chodzi o komentarze P. Kleszcza, to rzeczywiście momentami były powalające.
"A oto przed nami 2-letni, yyyy 12-letni koń" 😉
"Oto nasz wspaniały koń-jeździec" i o co mu chodziło 🤔 👀
Miałam jeszcze do niedawna kilka takich "kfiatków" ale zapomniałam 😡
alez mnie atrakcje ominely na rundzie GP 😂
tych dwoch panow co siedzialo za abre, edytka i za mna- to bym rozstrzelala.. nie dosc, ze sie niespecjalnie znali- to jeszcze ich pozniejsze zarty i komentarze a propos kobiet ( w stylu poluzniania smyczy etc.) to po prostu zal bylo sie juz odzywac. jedynie mozna bylo w pysk strzelic- ale jak matka nie wychowala to co poradzic.
mi sie ogolnie podobalo. co do ujezdzenia- generalnie uwazam, ze randon jest lepszym koniem, lepiej sie rusza, ma niebotycznie lepszy piaff i pasaz- ale jesli mam porownywac dosiad katarzyny a michala- to tutaj nie mam watpliwosci- katarzyna siedzi jak struna, ma po prostu 'zelazny' dosiad. zal bledow michala, ale trudno. taki juz jest sport 😉
Może to były moje bachorki.. 😁
Kiedy Kiecoń spadł? 🤔
z "kfiatków" to wczoraj parę usłyszałam, siedziały koło mnie trzy osoby: mama z córką i chyba jej chłopak, który chyba jakieś pojęcie miał o koniach, bo kupił sprzęt itp.
Mama tekstem:
- dlaczego tak temu koniowi podkowy lecą? (chodziło o piasek spod kopyt 🤔wirek🙂
chłopak:
- bo on ma taką wadę 😵
albo jednemu koniowi na "dzień dobry" spadły obydwa kalosze, a mama:
- dziwne, że ten koń się nie wystraszył! 😁
Dramka podczas rundy honorowej po GP 😉
A w którym sektorze siedziałaś?
czasem mam takie mysli, ze wszystkie miejsca w sektorach powinny byc scisle rejestrowane przez kamery- i wszelkich gwizdzacych, fleszujacych- powinno sie focic i zrobic pozniej wystawe prac pod jakims krwistym tytulem lub jak an meczach- dozywotni zakaz wstepu. tak wiem- z wystawa to marzenia. ochrona wizerunku etc 😉
Zen jak Twój synek fajnie śmigał na koniku który rżał 😀 Ma siłę chłopak biegac tak po schodach 😉
a zauważyliście (-łyście?), że komentatorzy - facet po polsku i babka po angielsku czasem zupełnie inaczej czytali imiona koni? 😉 często facet omijał jakieś litery, lub przeciwnie - dodawał jak mu było wygodnie 😉
lub jak an meczach- dozywotni zakaz wstepu
buahaha, super pomysł Zen! 😁 już widzę latające służby po sektorach 😜 😁
w sumie, nie głupi pomysł, ciekawe, czy ludzie by się nauczyli czegoś...
szkoda, że nikt przy mnie nie strzelił fleszem. miałam już przygotowaną gadkę-opie###lkę 🤣
jak sie czepiamy to ja dorzuce swoje dwa grosze - mnie strasznei razilo w konkursie "gwiazd" (poza samym konkursem i "gwiazdami" 😁 ) to, że jeśli to miało słuzyc promocji jeździectwa to gdzie byly KASKI ??
to samo rowery - gdzie KASKI ?
wg. mnie to jest nieodpowiedzialne. więc mam kolejne "gwiazdy" na czarnej liście 😎
chociaz to i tak lepsze niż popis naszych skoczków w zeszłym roku w konkursie kon-samochod - skoki sto-cos-tam centymetrów w czapeczkach z daszkiem 🤔wirek:
Panowie z trialu mieli kaski. Przynajmniej wczoraj..
dozywotni zakaz wstepu
mowilam- zrobic czarna liste tych osob, ktore uporczywie robia zdjecia z lampa blyskowa, mimo upomnien albo wlasnie przeszkadzaja w przejazdach.
jak tak czytam, to wszyscy bylismy otoczeni takimi 'specjalistami', ktorych komentarze powalaly na lopatki.
az chyba w przyszlym roku kupie miejsca jeszcze za soba i przed soba, unikne wtedy dziwnych komentarzy o blocie, czy trzymaniu kobiety na smyczy.
mysle, ze szybciutko by nauczylo- bo na meczach pilki noznej po wprowadzeniu sadow, wysokich kar oraz dozywotnich zakazow udzialu w meczach- jest cisza i spokoj. ludzie to dziwny gatune- nie da rady po dobroci. ja slyszalam rozmowe dwoch panow organizatorow, ktorzy mysleli czy nie wprowadzic calkowitego zakazu uzywania aparatow foto. mysle, ze jak tak dalej pojdzie, to sie w koncu doczekamy takiego zapisu i koniec.
ciska- ehh, trzeba bylo podejsc do nas. faktycznie, tycjan ma pelno energii- a schody wszelkie kocha miloscia ogromna. najlepszy byl jego pomysl, ze swojego konika spusci na dol po tym murku 😵 dzisiaj na szczescie moja mama z nim zostala 😉
zgadzam sie w calosci ze zdaniem caroline a propos kaskow na glowie- co to za promocja bezpieczenstwa..? a ten aktor (??) w czarnym plaszczu i kapeluszu co tak wczoraj poganial 'elegancko' swojego konia to jakis przerost formy nad trescia i niespelnione ambicje..kosmos..
ja nie wiem co to w ogole za gwaizdy byly.. 3/4 kompletne anonimy jak dla mnie.
kto mnie oswieci dlaczego karolina ferenstein krasko nie startowala w GP?
az chyba w przyszlym roku kupie miejsca jeszcze za soba i przed soba, unikne wtedy dziwnych komentarzy o blocie, czy trzymaniu kobiety na smyczy.
aaaa, to żeś pojechała Edytka teraz 😂 dobry pomysł 😜
Każdy chyba uważa, że "pokaz gwiazd" był beznadziejny... Za to Sierra świetnie dzisiaj demonstrowała jak jedna aktorka poganiała swojego konika wodzami 😎
dzisiaj razem z Ciską byłyśmy świadkami sytuacji jak kobieta machała reklamówką i przekładała ją za barierke podczas gdy zawodnik najeżdżał na przeszkodę stojącą tuż obok niej. Koń oczywiście odmówił skoku. Po czym pani z niewinną minką spytała nas "mam nadzieję, że to nie przeze mnie".... brak komentarza ;/
szemrana
piekna fotorelacja !
ale Perełka to "ksywa" amazonki, kucyk to Berta
łezka się w oku kreci jak pomyślę, że na Baloniku prawie 10 lat temu uczyłam się jeździć.
Diakon'ka
błędy były tak przy czytaniu jak merytoryczne
najbardziej zapamietałam
1) wyjechał na parkur Uluskuiken (kary praktycznie b.o) przedstawiony jako Q-Two (kasztan z odmianami !)
2) Buńczuk to nie wlkp, ale młp. Tak trudno się wpaść na to, ze Walewice hodują konie młp i sp ??
a i jeszcze jedno, miałam wrażenie, że co druga osoba jest na Torwarze na MŚ 😁
Ja juz tez wrocilam, emocji przez 2 dni bylo od groma. Kibicowalam goraco Rapcewiczowi, bo pomijajac poziom, to jedyny facet byl w stawce dresiazy, i to w dodatku calkiem fajny 😉
Organizacja super, sprawna i szybka, pokazy tez ciekawe. Wynudzilam sie na "gwiazdach", fryzach i koniach iberyjskich, ale to nie moje klimaty po prostu.
Najbardziej zaangazowana uczuciowo oczywiscie bylam w skokach. Zaskoczyla mnie Ferenstein, na plus. Milo bylo ogladac piekna jazde estonczyka Pilla, no i lza mi sie zakrecila w oku na Mazurku Dabrowskiego.
Nasturcja-Renata, czy to ty bylas z panem z broda?
FirstLight nie, nie ja 🙂
Ale jeśli masz na myśli sektor S, rząd III to ja siedziałam obok tej Pani od Pana z brodą (zrozumiałaś coś 👀 )
Obok mnie siedział mój narzeczony w granatowej bluzie z kapturem 🙂
😀 ja bylam ta z samego brzegu