Podziękowania
Witam pięknie życzę moim wspaniałym przyjacielom , oraz redakcji Re-Volta ;pięknego , rodzinnego , udanego weekendu majowego wszystlogo naj, naj , naj , najjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj.. :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: 💘 💘 😀 :kwiatek:
Dobry wieczór wszystkim chętnych dla graczy podam swoje typy na nagrodę Golejewka w niedzielę oto one; Patronus , Camerun , Kara . Będę oglądał w necie , otrzymałem informację od dyrektora sk Golejewko że będzie jak co roku na tej gonitwie . Uwieszcie kochani przyjaciele że nigdy niegrałem i niegram hazard wciąga jak narkotyk . Pamiętam jak pracowałem na torze wyścigowym na Służewcu że niektórzy gracze poprzegrywali swoje majątki . Straszny to nałóg , no ale podałem te swoje typy dla tych co się tym imają . Życzę wam bajkowych , kolorowych snów dobranoccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc.. :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
Witam przepięknie w ten chłody ranek . Napiszę o czymś co może wam się wydać oczywiste no ale dla innych może będzie to nowum ?. Tak fotki są najbrdziej wiarygodnym wychwytwacz naszch błędów podczas jazdy na rumakach . Nie chwaląć się mam 8 ablumów wotek . Szczególenie chcę podziękować mojemu bardzo staremu znajomemu Tomkowi C z Warszawy który mieszakł obok toru wyścigowego na Służecu . Zawsze uważałem i uważam za mistrza robienia fotek rukamom np; podaczas gonitw , na trenigu zawsze się ustawiam tak Tomek że nikt nie wiedział gdzie jest teraz . Można z fotek odczytać jak ręka się zachowuje , jaki dosiad w danej chwili ktoś posiada . Tak samo podczas skoków czy łydeczka od poduszek sidała odpowienio dolega jak ręka czy idzie z ruchem szyli rumaka itp. Nie będę wam prawił morałów , uwag zapewne więszkość to zna . Życzę redakcji , i wszystkim moim wspaniłym przyjecielom z Re-Volty .pl , rodzinnego , miłego , udanego , dzioneczka ........... 😅 😅 😅 :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: 💘 💘 💘 :kwiatek:
Tak fotki są najbrdziej wiarygodnym wychwytwacz naszch błędów podczas jazdy na rumakach .
Fotki nie są najbardziej wiarygodnym ,,wychwytywaczem'' błędów, bo odzwierciedlają tylko ułamek sekundy. Dobre są filmiki, bo pokazują całość.
galopada_, a właśnie, że są 🙂 Bo film, płynna sekwencja ruchów - jak oko, "pokrywa" wiele błędów. A "okrutnie" ustrzelona fotka jest bezlitosna. Z tym, że najlepsze są stop-klatki z filmów. Te "szukające" błędów a nie super-ujęcia. Fotki naprawdę punktują bezlitośnie. Nie te starannie przebrane.
Witam pięknie i dziękuję za bardzo obiektywną opinie halo , uwieście że w wyścigu płaskim wystarczy ułamek sekudy na wynik gonitwy . Owsze w zawodach w skokach , wkkw , dresażu cały przejazd zawodnika potrafi dogłębi pozwala wychywcić błędy zawodnika . Pozdrawiam was pięknie i życzę redakcji jak i wam miłego , rozinnego , udanego popołudnia . :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: 😅 💘 💘 💘 :kwiatek:
halo są zdjęcia na których obrazek wygląda lepiej niż w rzeczywistości i zdjęcia dobrych par, ale w niewłaściwych fazach, robione pod niewłaściwym kątem, które psują obrazek i przekłamują rzeczywistość. Wiem co mówię, bo robię zdjęcia 😉 A w filmie zawsze można zrobić stop-klatkę, albo spowolnić obraz 😉
Tak samo dobremu, poprawnemu koniowi można zrobić paskudne zdjęcie, na którym wygląda jak ostatni łach. Po dłuższym czasie spędzonym nad ustawianiem Kłaka zza stodoły, można zrobić z niego championa 🤣
Owszem można z łacha zrobić chamiopna , ale mówimy o danej sekundzie foto podczas gonitwy . zawodów jeżdzieckich . Zodzimy się co do ubarwienia rumaka aby go móc sprzedać pozdrawiam ..... :kwiatek:
galopada_, nie ma czegoś takiego jak "niewłaściwa faza" - jeśli zdjęcie pokazuje błąd. Jeśli pokazuje błąd - to znaczy, że ten błąd wystąpił. Są fazy ruchu "niekorzystne wizualnie" i wszyscy bezbłędni będą jednako nieefektownie wyglądać. Ale mowa jest o błędach. A te da się uchwycić obiektywem tylko wtedy - gdy wystąpiły. Gdy nie wystąpiły - uchwycić się nie da. Pisałam - stop-klatka najlepsza. Spowolnienie - wcale nie. Bo harmonia całości, przewaga tego co dobre "zamazuje" błąd. Błąd, który bywa - nawet u Mistrza Świata. Jeśli wiele naszych zdjęć pokazuje ten sam błąd - to oznacza, że popełniamy go regularnie i "niekorzystne zdjęcie" nie ma nic do rzeczy. Na filmie tego tak nie widać, nawet w konkretnym "slow motion" - bo gdy np. kolano ucieknie w górę tylko na moment, łatwo to przegapić. A zdjęcie/stop-klatka pokażą konkretny moment. Który może nam się bardzo nie podobać, ale potrafi wychwycić pomijany błąd.
Nie porównuj zdjęć koni. Tak, każdy obiekt można zdeformować optycznie. W sztuce jeździeckiej chodzi o czynności, o zestaw ruchów. Złego ruchu nie pokryją najlepsze warunki foto-optyczne. Jasne, można uparcie pomijać wszystkie ujęcia, na których np. mamy jedną rękę hektar wyżej, ale mądry człowiek ze swoich niekorzystnych zdjęć będzie sie uczył, będzie wyłapywał błędy, które często umykają uwadze w całej sekwencji ruchów.
halo chyba nie rozumiesz o co mi chodzi 😉 Nie mam na myśl serii zdjęć robionych tzw. ciężkim palcem. Oczywiście, że błąd będzie uchwycony jeśli ktoś pstryknie w dobrym momencie, ale każdemu jezdzcowi ze swiatowej czołówki można zrobić zdjęcie, na którym wygląda źle. A słabemu da się zrobić dobre zdjęcie. Można porównać do tematu jednego z naszych wątków - uchwycić chwilę. Filmiku nie da się oszukać, zdjęcie tak. I to jest moje zdanie, możesz mieć przecież swoje.
galopada_, każdemu słabemu da się zrobić dobre zdjęcie, ale nie każdego Mistrza da się przyłapać na błędzie. Naprawdę są ludzie, którzy jeżdżą perfekcyjnie, zawsze. I jeszcze z uśmiechem. Bo mówimy o błędach w sztuce a nie o ilości zmarszczek w niekorzystnym oświetleniu. I sory - jeśli ostroga na zdjęciu jest wbita na chama - to znaczy, że była wbita. Pewnie z potrzeby chwili, albo przypadkiem - ale BYŁA.
Dla Ciebie najbardziej wiarygodnym obrazkiem jest zdjęcie, dla mnie film. Jakbym szukała konia do kupna, to prosiłabym (przed jechaniem w celu oglądania na żywo) o film, a nie zdjęcia. To, co robiłby na tym filmie jezdziec też byłoby dla mnie istotne, więc nie o sam obrazek konia mi chodzi. 😉
Pozdrawiam! 😉
Szanowne panie błagam sytuacja się zaognia kochane panie jest weekend , przełuszcie swoje racje na inny dzionek oki???????. Życzę wam miłego , mega poztywnych fluidów i moc pogody ducha .................. :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: 🙂 🙂 🙂 😀 :kwiatek: 🏇 😅 :kwiatek:
Viritim, forum polega na dyskusji a żadna sytuacja się nie zaognia i nikt się nie kłóci... Ot dwie osoby z różnym zdaniem przedstawiają swoje racje - co z różnica czy w weekend, czy w tygodniu?? 🤔
Dobranoccccc
Viritim, prosiłam cię.
Rozjeżdżanie forum, mimo wcześniejszego upomnienia
Kłócić mozna się tylko w tygodniu ale rozjeżdżać forum magiczną literką "c" mozna i w tygodniu i w weekend. 👿
Sorry, miałam się nie odzywać ale nie wytrzymałam 😵
galopada_, gdybym szukała konia, też wolałabym film. Ale szukając BŁĘDÓW jeźdźca - wolę zdjęcie. Bezpardonowo obiektywne.
Cała trudność sztuki jeździeckiej polega na tym, że w ferworze walki popełnia się błędy. Kto mniej ich popełni, w warunkach stresu, ten wygrywa.
A wyścigi - to już kosmos. Gdy reakcje przebiegają błyskawicznie, gdy mózg ludzki działa jakby w innej czasoprzestrzeni. Wtedy - minimalizować błędy - to jest SZTUKA. Zdjęcia pozwolą wychwycić każdy najmniejszy błąd. Filmy - nie. "Za" filmami idą nasze emocje. Zdjęcia są do urzygu obiektywne. Ogromną sztuką jest tak wyćwiczyć swoje błyskawiczne reakcje, by były optymalne, mimo tempa, mimo gorączkowej walki. Żadna dokumentacja typu "prezentacyjnego" nie daje się porównać z werystyczną dokumentacją zdarzeń. Reklama to nie dokument. Inne gatunki.
halo rozumiem Twoje zdanie, ale osobiście wolę oglądać i analizować swoje błędy na podstawie filmików. Mogę zatrzymać w dowolnym momencie, cofnąć, powtórzyć kilkukrotnie interesujący mnie fragment. To moim zdaniem jest przewaga jednego nad drugim. Chyba obie wyczerpałyśmy temat. 😉
Dobranoc zakończone jednym c 😉
Viritim, ludzie pisali do ciebie, łącznie z modem żebyś nie rozjeżdżał forum. Nie chodzi to już o jakieś zasady, tylko zwyczajnie przez takie pisanie, ludzie nie mogą czytać forum, bo jest tak rozjechane, nie przytrzymuj palcem klawisza z ostatnią literką. Napisz po prostu np. "dobranoc :kwiatek:" bez ccccccc.....
Virtim- "rozjechanie forum" polega na tym, że nie widać końcówek wypowiedzi. Znikają po prawej stronie ekranu i nie da rady ich odczytać.
I to, że tak się dzieje, to jest Twoja wina. Bo przytrzymujesz jeden klawisz za długo!
Witam nie prawda że przetczymuję klawiesz robię to celowo aby podkreślić swój wyraz np; dobranoccccccccccccc życzę mega dzioneczka .
Viritim, to nie rób tego celowo, bo tak jak wytłumaczyła ci tunrida,, ludzie nie mogą czytać forum.
Witam wszystkich . Pamiętam nie zapomniane zawody w skokach na zamku Golub Dobrzyń . Ciasny parkur na dziedzińcu zamku , ciasna rozprężalnia pod zamkiem ledwo można było rozprężyć jako tako rumaki . Jechałem w tedy zawody w skokach klasy N na rumaku o imieniu Edyp duży półkrewek siwy w kłębie miał chyba 170cm . Ogromny miał potęcjał skokowy ale ciasne parkury nie zbyt mu odpowiadały ze wzgędu że był dużym koniem i miał dużą klodę czyli był długi. Po obejrzeniu z trenerm parkuru i obarnie tatktyki przez trenera śp majora Leona Burniewicza , rozprężałem konia na padkoku przed zamkiem . Spikier wyczytuje moje nazwosko wjeżdżam na parkur . Miałem ogromnego pecha może to był i mój błąd jechałem na czysto i na ostaniej przeszodzie jaka była czyli stacjonata rumak zwalił drąg i miałem już pozamiatane nie kwalkowałem się do rozgryfki . Trener mnie pocieszał zawsze mi powtarzał bądż pierwszy albo ostani . Czyli miał na mysli w tych slowach walkę na parkurze dążoc do uzyskanian jak najleprzego wynku . Mój trener był nie tylko wspaniałym trenerem ale i cudownym psychologiem sam kiedyś jeżdził przed wojną parkury np z ; Henrykiem Dobrzańskim dwany Hubal podczas wojny , Mickunasem , Rojcewiczem . Kochani życzę wam ; rodzinnego , słonecznego , miłego dzioneczka papatusie........... :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: 💘 💘 :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
Zobacz Vitrim co się dzieje z forum. Teraz ja podkreślę swoje zdanie
ryzykuję ostrzeżenie, ale robię to dla Ciebie 😁
Dziękuję za wspaniało myślność za ostrzeżenie .
tunrida, to weź to teraz popraw :P widzial - czy zrozumiał czy nie (i czy chce), nei masz już wpływu 😉
a co do zdjęcie vs film - chyba też wolę film, bo choc trudniejszy do wyszukiwania - trzeba się narobić, to jednak zobaczyć mozna więcej - bo zamiast kilku zdjęć mamy tysiące - robiąc stop-klatki, obraz można mieć pełniejszy.
do tego gdy dostajemy zdjecia od kogoś (zeby ocenic ruch, technikę) - zdjecia tez dostaniemy wybrane, gdzie akurat przez ten ulamek sekundy było dobrze/ładnie
Tunrida -no wiesz co 😀 forum mi rozjechałaś hiehiehie
Co do fotek, to kiedyś ustrzeliłam konia z pyskiem przy klacie, do tego zaśliniony... oj była burza, że rollkur stosowany 😁
Dobranocccc :P
no wlasnie - strzelisz taka jak się drapie i jestes sadysta 😉
a tundrina za 1 raz ostrzeżenia chyba nie dostanie? 😉 mod poprawi? tzn może?
(bo sama nie może - w końcu nei widać przycisku...i nikt nie zgłosi bo też nie ma jak hahaha 🙂😉)
V. dopiero po kolejnym dostał - i tez raczej specjalnym, złosliwym (TEŻ złośliwym? hihi)
bo byl informowany, że nie można tak robić i dlaczego...
paaaaaaa !
horse_art, może. "ctrl" i - wciska aż zobaczy przyciski.
horse_art, Strzyga można też zmienić powiększenie w przeglądarce ze 100% na odpowiednio mniej. I tez się całość wyświetla.