Zadziwiające, nietypowe ogłoszenia

strzemionko   w poszukiwaniu szczęścia przemierzamy cały LAS ;)
30 kwietnia 2014 19:03
Hmmm wydaje mi się, że sprzedając konia należy zaprezentować go w jak najlepszym świetle... i do filmiku dać jakiegoś lepszego jeźdźca.

To nie reklama szkółki jeździeckiej, tylko ogłoszenie o sprzedaży konia.
-bibi22-   Czasy się zmieniają i my też się zmieniamy.
30 kwietnia 2014 19:09
zoriczkowa zgadzam się każdy z nas zaczynał, ale ... ja nie dostawałam młodych - dopiero co zajeżdżonych - koni jak uczyłam się jeździć.
ee tam, niektóre 3 latki sa spokojniejsze niż niejedna rekreacyjna wyga. Jeśli koń nie ma być super ujeżdzony na chodzić tylko do przodu, to srał go pies. Nie wszystkie konie mają jak u nas- forumowiczów. Taka kolej rzeczy.
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
30 kwietnia 2014 21:25
w Kozienicach w stadninie xx w rekreacji chodzą też 3 letnie konie
No pewnie że chodzą, pewnie znajdą się też dwulatki w rekreacji, ale nie ma co dawać na to moralnego przyzwolenia. Maluchy pod siodłem to właściwie motyw przewodni wątku, dlaczego nie powiemy, że jeśli koń ma przez całe życie wozić dzieci na festynach, to pies srał jego źrebięcy kręgosłup? Miło by było, gdyby revolta reprezentowała jakiś etos pracy z koniem, skoro według korysindexa jest tą elitą, u której konie mają dobrze.
A ja uczyłam moje konie chodzić na uwiązie  😵... Co ja teraz zrobię  😕?
Dramuta12,  nic, musisz kupić smycz 😉
Dramuta12,  nic, musisz kupić smycz 😉

najlepiej flexi. nie wiem tylko czy znajdziesz odpowiedni rozmiar wagowy.  😁
Kurcze,nowy wydatek,bo moja kobyła też na uwiązie chodzi 😵
Ajj aż boli od patrzenia  👿 http://allegro.pl/maly-kon-i4202293176.html
03 maja 2014 12:49
17 miechów i już chodzi pod siodłem 🤔, na dodatek jak można wsadzić ogłoszenie z brudnym koniem 🤬
Urzekła mnie przeszkoda na 2 zdjęciu 😂
http://olx.pl/oferta/klacz-malopolska-CID757-ID4sJFJ.html#d53c8bf4d2
03 maja 2014 13:09
Do kompletu przydałaby się jeszcze gałązka zamiast palcata ;p.
[quote author=-bibi22- link=topic=190.msg2083585#msg2083585 date=1399118987]
Do kompletu przydałaby się jeszcze gałązka zamiast palcata ;p.
[/quote]

I pniaczki zamiast opon 😂
Może nie ogłoszenie, ale załamka  😵
Miło by było, gdyby revolta reprezentowała jakiś etos pracy z koniem, skoro według korysindexa jest tą elitą, u której konie mają dobrze.

Szczerze mam w doopie tego konia  i jego kręgosłup. Skoro tak bardzo Cię męczy jego przyszłość to polecam kup tego "konisia".

Wszystkich koni nie jesteś w stanie "wybawić" niektóre będa chodziły w eskadronach najnowszych kolekcji, a niektóre będą orały w polu mając 1,5 -2,5 roku. of cała filozofia. konie forumowiczów maja dobrze, bo większośc z nas posiada konie/stajnie/dzierżawi- więc ma jakieś pojęcie.
Facella   Dawna re-volto wróć!
04 maja 2014 14:14
Dramuta12, to Ty nie wiesz, że tak się dobiera wędzidło? Jak koń ma 135 cm w kłębie, to wędzidło 13,5. A jak 180 w kłębie, to wędzidło 18  🤣
Facella, całe życie w kłamstwie  🙁
MiLLi   Puszo Pusz Pusz ;)
04 maja 2014 18:27
Z fejsa:
biedak ;c
(edit. zmniejszyłam 2gie zdjęcie)
Wszystkich koni nie jesteś w stanie "wybawić"
Nie chodzi tu o wybawianie od bezmyślnych właścicieli ale o niestwarzanie kolejnych. W internecie krąży mnóstwo dziewczynek, które właśnie kupiły pierwszy karnet na jazdy w szkółce. Od kogo mają się dowiedzieć, że nie powinny dostawać pod tyłek trzylatka, skoro na mądrym forum napisali, że to w sumie ok.
A abstrahując od moralnych powinności - to ogłoszenie jest nietypowe i chyba bardziej zniechęcające niż dwulatek zaprzągnięty z mamą do zdjęcia.
kto tak napisał ? serio. zmień tok myślenia bo jesteś w wielki błędzie.
No, zacytuję:
ee tam, niektóre 3 latki sa spokojniejsze niż niejedna rekreacyjna wyga. Jeśli koń nie ma być super ujeżdzony na chodzić tylko do przodu, to srał go pies. Nie wszystkie konie mają jak u nas- forumowiczów. Taka kolej rzeczy.

Zastanawiałam się wręcz, czy nie ironizujesz, ale przeczytałam jeszcze raz i nijak mi to nie pasowało do kontekstu. Po pierwsze, ogłoszenie nadaje się do wątku, po drugie, przykro się na nie patrzy. Jak się odśpiewa koniowi po raz trzeci "sto lat" to nie znaczy, że już można na niego bez wahania ładować początkującą dziewczynę. Trudno mi zmienić ten tok myślenia, mam już to wpojone 😀
No ale przyznam, nie zmienię losu konia offtopując zawzięcie w jakimś wątku. A na kupowanie "konisia" tak zaprezentowanego jakoś nie mam ochoty. I trochę psuję zabawę, za co też przepraszam, odpisałam impulsywnie, bo bardzo mi się nie spodobał twój post.
a czy gdzieś napisałem nieprawdę ?  Przecież zdarzają się 3-latki spokojniutkie jak osły  🤔 Serio nie rozumiem w czym widzisz problem ?  🤔wirek: starzeje się.
No skąd, oczywiście że są spokojne młodziaki, chodzi mi o to, że nie wystarczy mieć konia spokojnego i jako tako ujeżdżonego, by wsadzać na niego laika. Trzy lata to wiek, w którym koń się jeszcze rozwija, powinien być ostrożnie wdrażany do pracy przez kogoś rozsądnego. A ty piszesz "jeśli koń nie ma być super ujeżdżony, ma chodzić tylko do przodu, to srał go pies". No nie. Jak się chce konia użytkować, to się powinno go użytkować z głową. Nawet jak dziecko jest silne, to się nie daje mu od razu łopaty, żeby nam przekopywało ogródek. Nawet jak młody koń jest spokojny, to się na nim nie urządza lekcji galopowania. Dotarłam chyba do krańców, jaśniej się wypowiedzieć nie umiem. 😉
http://allegro.pl/izabelowata-klaczka-wielkopolska-2-lata-i4189137898.html

" Klacz będzie nadawać się do skoków, z chęcią sama przeskakuje przeszkody 150cm."  🙄
MiLLi , na re-volcie w dziale ogłoszeń tez pojawiło się to ogłoszenie... Patrzę na jego plecy i ajj, boli mnie ten widok :/
MiLLi   Puszo Pusz Pusz ;)
05 maja 2014 17:53
Nocte a jest napisane ile ma lat? bo mi wygląda jakoś 2-2,5.... ale mogę się mylić.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się